Η ΠΟΜΕΝΣ για την Παγκόσμια Ημέρα της Γυναίκας

Στις γυναίκες των Ενόπλων Δυνάμεων της Ουκρανίας «που θαρραλέα αγωνίζονται κατά των ρωσικών δυνάμεων οι οποίες έχουν εισβάλλει στο έδαφος της πατρίδας τους», αφιερώνει η Γραμματεία Ισότητας Φύλων της Πανελλήνιας Ομοσπονδίας Ενώσεων Στρατιωτικών (ΠΟΜΕΝΣ) τη φετινή Παγκόσμια Ημέρα της Γυναίκας.
«Κάθε μία από τις 32.000 γυναίκες που υπηρετούν στις ουκρανικές Ένοπλες Δυνάμεις, ακόμα και σε ρόλους μάχης, δηλώνει σήμερα μέσω των ειδησεογραφικών πρακτορείων που βρίσκονται στο πεδίο:
“Η ρωσική επιθετικότητα μας ενώνει ακόμα περισσότερο. Κάθε μία από μας είναι έτοιμη να υπηρετήσει άξια την πατρίδα της”.
Ο δυναμισμός και η αποφασιστικότητα τους μας συγκινεί βαθύτατα, ενώ ταυτόχρονα σπάει κάθε στερότυπο που θέλουν πάντα τους άνδρες ήρωες και πολεμιστές και τις γυναίκες αδύναμες και φοβισμένες.
Τα μόνα δάκρυα που κυλούν από τα μάτια τους, έχουν χρώμα μπλε και κίτρινο γιατί είναι δάκρυα για την πατρίδα τους. Δάκρυα για τη ζωή όλων των Ουκρανών που βρίσκονται σε κίνδυνο αλλά και για τις χιλιάδες γυναίκες, κορίτσια και αγόρια που είναι πρόσφυγες αυτή τη στιγμή ή με άλλο τρόπο εκτοπισμένοι από τα σπίτια τους.
Η σκέψη μας μαζί σας….
Μείνετε δυνατές….», αναφέρει η σχετική ανακοίνωση.
Η ΠΟΜΕΝΣ παραθέτει φωτογραφία «Μπλε και κίτρινα δάκρυα για την Ουκρανία»- Καλλιτεχνική υποστήριξη του περιοδικού Kaltblut-magazine για τον πόλεμο στην Ουκρανία- η οποία παρουσιάζει μία νεαρή γυναίκα στρατιωτικό, που τρέχουν από τα μάτια της μπλε και κίτρινα δάκρυα ……

Μοιραστείτε το:

Share on facebook
Share on twitter
Share on whatsapp

Aκολουθήστε το lawandorder.gr στο Google News για να ενημερώνεστε για όλες τις ειδήσεις

Σχετικά Άρθρα

Κρίσεις 2022

Διαβάστε όλα τα άρθρα εδώ ➜

Κατηγορίες