Η πρώτη Ελληνίδα πιλότος στα Mirage 2000-5

Έως τώρα ήταν γνωστό ότι υπάρχουν στην Πολεμική Αεροπορία γυναίκες ιπτάμενες- εκπαιδεύτριες που εκπαιδεύουν άνδρες πιλότους, όχι μόνο Έλληνες αλλά και Ιταλούς. Ήταν γνωστό ότι Ελληνίδες έχουν πετάξει σε αποστολές διώξεως βομβαρδισμού με τα θρυλικά Phantom, αλλά δεν ήταν γνωστό ότι υπάρχει γυναίκα αξιωματικός της Πολεμικής Αεροπορίας που πετά σήμερα με τα Mirage 2000-5, όπως αποκαλύπτει ο «Βηματοδότης».
Για ευνόητους λόγους ο «Βηματοδότης» δεν μπορεί να αποκαλύψει ούτε τον βαθμό της, ούτε βεβαίως το όνομά της. Αυτό όμως που αναφέρει είναι ότι μετέχει καθημερινά σε αποστολές όπως και οι άνδρες συνάδελφοί της, νοιώθει και αυτή τα G’s όταν κάνει ελιγμούς στα 28.000 πόδια στο Αιγαίο και γενικά μετέχει σε όλες τις αποστολές που θα της ζητηθεί από την μονάδα της στην Τανάγρα. Η Πολεμική Αεροπορία έχει ως απαραβίαστο κανόνα να μην ξεχωρίζει τους πιλότους της, ούτε βεβαίως να τους προβάλλει στα ΜΜΕ, ακόμα και αν αυτοί βγαίνουν πρώτοι στο ΝΑΤΟ ή στις διεθνείς ασκήσεις.
Τους θεωρεί όλους, είτε αυτοί είναι άνδρες, είτε γυναίκες, είτε είναι ιπτάμενοι, είτε μηχανικοί εδάφους ή αεροελεγκτές ίσους. Και κάτι ακόμα. Όπως και πέρυσι έτσι και εφέτος από τη Σχολή Ικάρων αποφοιτούν σε λίγες ημέρες και άλλες Ελληνίδες ιπτάμενες με την «πουλάδα» στη Στολή. Αξιωματικοί που σύντομα θα πετούν υπερήφανα είτε σε μαχητικά, είτε σε μεταγωγικά, είτε σε ελικόπτερα.

Μοιραστείτε το:

Share on facebook
Share on twitter
Share on whatsapp

Aκολουθήστε το lawandorder.gr στο Google News για να ενημερώνεστε για όλες τις ειδήσεις

Σχετικά Άρθρα

Κρίσεις 2022

Διαβάστε όλα τα άρθρα εδώ ➜

Κατηγορίες