Ιατροδικαστής Λέων για Πάτρα: «Είμαστε στην τελική ευθεία – Εγκληματική ενέργεια με παθολογικά αίτια δεν υπάρχει» (βίντεο)

Ο ιατροδικαστής Γρηγόρης Λέων τόνισε πως το θρίλερ της Πάτρας με τον θάνατο των τριών παιδιών μπαίνει στην τελική ευθεία, με τις εξελίξεις να αναμένονται ραγδαίες ακόμα και μέσα στην ερχόμενη εβδομάδα.

Μιλώντας στην εκπομπή «Χαμογέλα και Πάλι!» ο Γρηγόρης Λέων, δήλωσε πως «είμαστε στην τελική ευθεία για την υπόθεση».

Σχετικά με την ιατροδικαστική έκθεση που έδειχνε ως αιτία θανάτου της Μαλένας την ηπατική ανεπάρκεια, ο κ Λέων υπογράμμισε:

«Από την αρχή η αιτία θανάτου ήταν μια επιστημονική κρίση που προφανώς δεν ήταν ορθή. Το ευτύχημα ήταν ότι έχουν καταγραφεί τα δεδομένα σωστά. Στα δείγματα που εστάλησαν για ιστολογική εξέταση δεν υπάρχει αμφισβήτηση επί αυτών».

«Εγκληματική ενέργεια με παθολογικά αίτια δεν μπορεί να υπάρχει»

«Ήμουν από τους πρώτους που είπαν ότι έχουμε πρόβλημα με την ιατροδικαστική έκθεση».

Όπως σημειώνει ο έμπειρος ιατροδικαστής, η αιτία θανάτου που δείχνει την ηπατική ανεπάρκεια, «πρέπει να αναθεωρηθεί και να ερμηνευτεί με τον σωστό τρόπο».

«Εγκληματική ενέργεια με παθολογικά αίτια δεν μπορεί να υπάρχει. Εκτιμώ ότι το μείζον είναι να βρεθεί λύση για τους τρεις θανάτους, να δοθούν αξιόπιστες απαντήσεις που δεν επιδέχονται καμία αμφισβήτηση».

Πέρα από την υπόθεση της Μαλένας, ζήτημα υπάρχει, σύμφωνα με τον κ. Λέων, και με την έκθεση της Ίριδας και την αγενεσία φλεβοκόμβου που αναφέρεται.

Καρδιοχειρουργός μιλώντας στο «Χαμογέλα και Πάλι!» σημειώνει:

«Το να έχει κάποιος αγενεσία του φλεβόκομβου και να είναι καλά μέχρι τους 6 – 7 μήνες και ξαφνικά να πεθαίνει από αυτό, δεν ταιριάζει. Το θέμα της αγενεσίας είναι μπερδεμένο. Υπάρχει ενδεχόμενο λάθους στη νεκροψία – νεκροτομή. Δεν ταιριάζει με την κλινική εικόνα. Ένα υγιέστατο άτομο δεν μπορεί να πεθάνει ξαφνικά από αγενεσία. Νομίζω ότι κάτι άλλο έχει συμβεί αλλά δεν μπορώ να πω λεπτομέρειες γι’ αυτό».

Καλλιακμάνης στο «Χαμογέλα και Πάλι!»: «Η Αστυνομία περιμένει να πάρει τα αποδεικτικά στοιχεία και να προχωρήσει βήμα – βήμα»

Ο πρόεδρος Αστυνομικών ΝΑ Αττικής μίλησε στην εκπομπή «Χαμογέλα και Πάλι!» για την υπόθεση των αιφνίδιων θανάτων των τριών κοριτσιών στην Πάτρα.

Ο κ. Καλλιακμάνης ανέφερε αρχικά πως οι δηλώσεις περί συλλήψεων, αναφορικά με την υπόθεση της Πάτρας, μέσα στη βδομάδα που μας έρχεται, δεν διέρευσαν από την Αστυνομία και επισήμανε πως πρέπει να υπάρχει εμπιστοσύνη απέναντι στο Ανθρωποκτονιών που κάνει την έρευνα και δεν διαρρέει καμία πληροφορία.

Σε εξέλιξη βρίσκονται δύο δικογραφίες, η πρώτη είναι κατόπιν αιτήματος του εισαγγελέα  και είναι μια αυτεπάγγελτη προανάκριση.

Στην ερώτηση εάν οι  αστυνομικές Αρχές λαμβάνουν υπ’ όψιν τους, τις συνεντεύξεις και τις δηλώσεις των γονιών των τριών κοριτσιών, ο κ. Καλλιακμάνης απάντησε πως όλα τα στοιχεία μπορεί να αξιολογηθούν, ωστόσο αυτό που ενδιαφέρει την Αστυνομία είναι τα αποδεικτικά μέσα.

«Δεν είναι αποδεικτικό μέσο η συμπεριφορά ενός ανθρώπου» τόνισε.

Ερωτηθείς για τον χρόνο που εκτιμά πως χρειάζεται μία τέτοια υπόθεση για να «βγάλει» ασφαλή συμπεράσματα, απάντησε: «Όσο χρόνο χρειάζεται για να μαζευτούν όλα τα στοιχεία και όλα τα αποδεικτικά στοιχεία. Δεν υπάρχει χρονικός περιορισμός σε αυτό».

«Συλλήψεις μπορούν να γίνουν σε οποιαδήποτε φάση μιας δικογραφίας όταν υπάρχουν ατράνταχτα στοιχεία» επισήμανε.

Μοιραστείτε το:

Aκολουθήστε το lawandorder.gr στο Google News για να ενημερώνεστε για όλες τις ειδήσεις

Σχετικά Άρθρα

Κρίσεις 2022

Διαβάστε όλα τα άρθρα εδώ ➜

Κατηγορίες