Ηχηρό μήνυμα Χαρδαλιά: «Οι ισχυρές Ένοπλες Δυνάμεις εγγυητές σταθερού και ασφαλούς γεωπολιτικού πλαισίου»

«Οι ισχυρές Ένοπλες Δυνάμεις εγγυητές σταθερού και ασφαλούς γεωπολιτικού πλαισίου», δήλωσε ο υφυπουργός Εθνικής Άμυνας Νίκος Χαρδαλιάς.

«Οι ισχυρές Ένοπλες Δυνάμεις, οι οποίες με τη διαρκή επιχειρησιακή ετοιμότητα, αλλά και την υψηλή μαχητική και αποτρεπτική ισχύ τους, μπορούν να αποτελέσουν τον αδιαμφισβήτητο κομβικό πυλώνα εθνικής ισχύος της πατρίδας, συνθέτοντας έναν ενιαίο και αδιαπέραστο ιστό σε γη, θάλασσα και αέρα, αποτρέποντας οποιαδήποτε αναβίωση αναθεωρητικών οραμάτων και μεγαλοϊδεατισμών, μπορούν να εγγυηθούν ανεπιφύλακτα τη δημιουργία ενός υγιούς, σταθερού και ασφαλούς γεωπολιτικού πλαισίου, μέσα στο οποίο θα εδράζονται η κοινωνική και οικονομική ανάπτυξη της χώρας, που συνιστά όραμα και ξεκάθαρη στρατηγική επιλογή της πατρίδας. Ανάπτυξη που οδηγεί αναμφίβολα στην τόνωση της επιχειρηματικότητας, στην ανάταση του επενδυτικού ενδιαφέροντος και στην εμπιστοσύνη των ξένων θεσμικών και στρατηγικών επενδυτών στις προοπτικές της ελληνικής οικονομίας».

Αυτό επισήμανε μεταξύ άλλων ο υφυπουργός Εθνικής Άμυνας σε άρθρο του στο περιοδικό «ENERGIZING GREECE». Ο κ. Χαρδαλιάς επανέλαβε ότι οι γεωπολιτικές εξελίξεις στα Βαλκάνια και στην Ανατολική Μεσόγειο, η παρατεταμένη κρίση στη Μέση Ανατολή, ο πόλεμος στη Συρία, η έκρυθμη κατάσταση στη Λιβύη και την Ουκρανία και οι εθνοτικές και θρησκευτικές συγκρούσεις που μαίνονται στον ευρύτερο γεωγραφικό περίγυρο της χώρας, διαμορφώνουν ένα ιδιαίτερα επικίνδυνο και ασταθές πολιτικό-στρατιωτικό τοπίο.

Στο εύθραυστο αυτό περιβάλλον, πρόσθεσε, η χώρα μας έχει αναλάβει κεντρικό σταθεροποιητικό ρόλο, με στόχο τη διασφάλιση των ζωτικών, εθνικών, ευρωπαϊκών και ευρωατλαντικών συμφερόντων της, σε στρατηγική συνεργασία με τις Ηνωμένες Πολιτείες, τη Γαλλία, την Κυπριακή Δημοκρατία, την Αίγυπτο, το Ισραήλ, τα Ηνωμένα Αραβικά Εμιράτα, τη Σαουδική Αραβία και τους υπολοίπους περιφερειακούς και διεθνείς εταίρους της.

«Στην παρούσα χρονική συγκυρία, η χώρα δεν θυμίζει σε τίποτα τη χώρα της εσωστρέφειας, των μνημονίων και της απαξίωσης της περασμένης δεκαετίας. Δεν αποτελεί πλέον την προβληματική χώρα που απειλεί το ευρωπαϊκό οικοδόμημα. Η εικόνα της στο εξωτερικό έχει αλλάξει, το κύρος της έχει ενισχυθεί και συνιστά αναμφίβολα, μια χώρα ανεξάρτητη και ασφαλή, που έχει επιστρέψει δυναμικά στην οικοδόμηση του ευρωπαϊκού οράματος, φιλοδοξώντας να καταστεί υπόδειγμα ανάπτυξης και προόδου», συμπλήρωσε.

Και τόνισε: «Η αξιόπιστη εξωτερική της πολιτική και οι επιδόσεις της στη οικονομία, συνθέτουν την εικόνα μιας χώρας στην οποία πνέει ένας άνεμος αισιοδοξίας και αυτοπεποίθησης, γεγονός που της επιτρέπει να συμμετέχει στο ευρωπαϊκό γίγνεσθαι ως συνδιαμορφωτής των εξελίξεων, εμφανίζοντας σε όλους τους τομείς, τις πλέον ανταγωνιστικές επιδόσεις μεταξύ των εταίρων της στην Ευρωπαϊκή Ένωση».

«Η Ελλάδα σήμερα, είναι αναμφίβολα ισχυρότερη οικονομικά, γεωπολιτικά και αμυντικά, δημιουργώντας σταθερές συμμαχίες, με στόχο την περαιτέρω αναβάθμιση του γεωπολιτικού της αποτυπώματος και την ανάδειξή της σε πυλώνα ειρήνης και σταθερότητας για ολόκληρη την Ανατολική Μεσόγειο», κατέληξε ο κ. Χαρδαλιάς.

Μοιραστείτε το:

Share on facebook
Share on twitter
Share on whatsapp

Aκολουθήστε το lawandorder.gr στο Google News για να ενημερώνεστε για όλες τις ειδήσεις

Σχετικά Άρθρα

Κρίσεις 2022

Διαβάστε όλα τα άρθρα εδώ ➜

Κατηγορίες