Ηγουμενίτσα: Προφυλακίστηκε ο 27χρονος για τη δολοφονία της 25χρονης Πηνελόπης

Προσωρινά κρατούμενος κρίθηκε ο 27χρονος που κατηγορείται για τη δολοφονία της 25χρονης Πηνελόπης στην Ηγουμενίτσα, με τη σύμφωνη γνώμη ανακριτή και εισαγγελέα.

Σε βάρος του έχουν απαγγελθεί κατηγορίες για ανθρωποκτονία με δόλο, καθώς και για παραβάσεις της νομοθεσίας περί ενδοοικογενειακής βίας και όπλων.

Σύμφωνα με το thespro.gr, ο 27χρονος είχε ζητήσει τον διορισμό συνηγόρου λόγω οικονομικής αδυναμίας.

Κατά τις ίδιες πληροφορίες, δικηγόροι της Θεσπρωτίας στους οποίους απευθύνθηκε φέρονται να αρνήθηκαν να αναλάβουν την υπεράσπισή του και τελικά ορίστηκε συνήγορος, ώστε να πραγματοποιηθεί κανονικά η απολογία του.

Η σορός της 25χρονης εντοπίστηκε από περαστικό σε κιόσκι κατά μήκος του ποδηλατόδρομου, ενώ ο 27χρονος βρέθηκε σε κοντινή απόσταση τραυματισμένος. Σύμφωνα με τις Αρχές, είχε τραυματιστεί με μαχαίρι που φέρεται να χρησιμοποίησε ο ίδιος στον εαυτό του. Αρχικά μεταφέρθηκε στο Νοσοκομείο Φιλιατών για νοσηλεία.

Περίπου 15 τραύματα στη σορό της 25χρονης

Σύμφωνα με τα ευρήματα της νεκροψίας-νεκροτομής, που ολοκληρώθηκε το απόγευμα της Τρίτης 22 Σεπτεμβρίου, η 25χρονη έφερε περίπου 15 τραύματα, μεταξύ των οποίων και αμυντικό τραύμα στο αριστερό χέρι.

Όπως διαπίστωσε ο προϊστάμενος της Ιατροδικαστικής Υπηρεσίας Ηπείρου, Ιωάννης Αϊβατίδης, η γυναίκα έφερε δύο τραύματα στον τράχηλο, καθώς και τραύματα στην κνήμη και στον δεξιό βραχίονα. Συνολικά επτά τραύματα εντοπίστηκαν στην πίσω πλευρά του σώματός της.

Τρία από τα τραύματα χαρακτηρίστηκαν βαθιά. Το όπλο που φέρεται να χρησιμοποιήθηκε ήταν μαχαίρι τύπου σουγιά, με μήκος λεπίδας περίπου 7,5 εκατοστά.

Ο θάνατος της 25χρονης επήλθε ταχύτατα, κυρίως από την τρώση μεγάλων αγγείων του τραχήλου και την αιμορραγία που προκλήθηκε. Κατά τη νεκροψία-νεκροτομή διαπιστώθηκαν επίσης βλάβες σε ζωτικά όργανα, όπως το συκώτι, το στομάχι και ο αριστερός πνεύμονας.

Το τηλεφώνημα στην Αστυνομία και η προσπάθεια να εξαφανίσει το μαχαίρι

Στις 21:44 το βράδυ της Κυριακής, ο 27χρονος τηλεφώνησε στην Αστυνομία αναφέροντας ότι «μας έχουν χτυπήσει με μαχαιριές δύο άτομα, τέσσερις άγνωστοι» και ζητώντας βοήθεια. Πέντε λεπτά νωρίτερα, η ΕΛ.ΑΣ. είχε ενημερωθεί για μια νεαρή γυναίκα χωρίς τις αισθήσεις της.

Λίγο μετά το τηλεφώνημά του, αστυνομικοί εντόπισαν τον 27χρονο τραυματισμένο. Κατά την έρευνα εντοπίστηκε και ο σουγιάς που, σύμφωνα με την αστυνομική έρευνα, φέρεται να χρησιμοποιήθηκε στη δολοφονία.

Κατά τις ίδιες πληροφορίες, ο 27χρονος φέρεται να πέταξε το μαχαίρι καθώς απομακρυνόταν από το σημείο, σε μια προσπάθεια να εξαφανίσει ίχνη. Στη συνέχεια μεταφέρθηκε με ασθενοφόρο του ΕΚΑΒ στο ΤΕΠ Ηγουμενίτσας και ακολούθως στο Νοσοκομείο Φιλιατών.

Σύμφωνα με πληροφορίες ο 27χρονος φέρεται να έκανε απόπειρα αυτοκτονίας και να υπέστη βαθύ τραύμα στον αριστερό πνεύμονα.

Ο 27χρονος και η 25χρονη είχαν διατηρήσει σχέση στο παρελθόν, ωστόσο είχαν χωρίσει περίπου έναν μήνα πριν από τη δολοφονία. Οι Αρχές εξετάζουν το ιστορικό της σχέσης τους και όσα προηγήθηκαν του φονικού στο πλαίσιο της έρευνας.



ΔΙΑΒΑΖΟΝΤΑΙ ΤΩΡΑ

guest
0 Σχόλια
Oldest
Newest
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ