Ικανοποίηση αιτήματος Ε.ΑΣ.Υ.Α. για την απεμπλοκή από την επίδοση δικογράφων

Η Ένωση Αστυνομικών Υπαλλήλων Αθηνών (Ε.ΑΣ.Υ.Α.) σε ανακοίνωσή της εξέφρασε την ικανοποίησή της σχετικά με το αίτημα για την απεμπλοκή από την επίδοση δικογράφων που ταλανίζει εδώ και δεκαετίες την Ελληνική Αστυνομία.

Aντιμετωπίζεται με την καθιέρωση της ηλεκτρονικής επίδοσης, ως ο κύριος τρόπος επίδοσης από τους επιμελητές των ποινικών δικαστηρίων.

Αναλυτικά η ανακοίνωση της Ε.ΑΣ.Υ.Α.

«Ύστερα από το από 28/03/2022 Κοινό Δελτίο Τύπου των Υπουργείων Ψηφιακής Διακυβέρνησης, Δικαιοσύνης και Προστασίας του Πολίτη και ύστερα από τα ανωτέρω σχετικά έγγραφά μας και τις καθημερινές  παρεμβάσεις της Ένωσής μας, είμαστε στην ευχάριστη θέση να ανακοινώσουμε ότι ο διαρκής και αρραγής αγώνας μας δικαιώνεται και ένα ακόμα ζήτημα, όπως αυτό της απεμπλοκής από την επίδοση δικογράφων που ταλανίζει εδώ και δεκαετίες την Ελληνική Αστυνομία, αντιμετωπίζεται με την καθιέρωση της ηλεκτρονικής επίδοσης, ως ο κύριος τρόπος επίδοσης από τους επιμελητές των ποινικών δικαστηρίων.

Με την ικανοποίηση του αιτήματός μας και την ψηφιακή επίδοση δικογράφων μέσω της ψηφιακής διακυβέρνησης και ανάληψη της επίδοσης από τις αρμόδιες αρχές, αποδεσμεύεται ένας μεγάλος αριθμός αστυνομικών από ένα τεράστιο πάρεργο, αξιοποιώντας τους στο κύριο έργο της ΕΛ.ΑΣ. που είναι η πρόληψη και η καταστολή της εγκληματικότητας.

Από την πλευρά μας, ως θεματοφύλακες των δικαιωμάτων των χιλιάδων αστυνομικών – μελών μας και δέκτες των προβλημάτων τους προκειμένου αυτά να μεταβιβάζονται προς επίλυση στην εκάστοτε Ηγεσία, θεωρούμε κατά την άποψή μας τουλάχιστον άστοχο, να δημοσιεύεται με πανηγυρικό κλίμα η επίλυση ενός τόσου σημαντικού ζητήματος που έχουμε καταθέσει με ζέση πολλάκις και να μην γίνεται ούτε μια μικρή μνεία στη συμβολή του συνδικαλιστικού μας κινήματος.

Ως Ένωση Αστυνομικών Υπαλλήλων Αθηνών δεν θα υποστείλουμε τη σημαία του αγώνα μέχρι να ικανοποιηθούν όλα τα αιτήματα τα οποία διαχρονικά έχουμε θέσει στις Ηγεσίες, εκπροσωπώντας ταυτόχρονα επάξια τα μέλη μας τα οποία μας έχουν τιμήσει με την ψήφο τους για να τους εκπροσωπούμε.

Για το Δ.Σ. της Ένωσης Αθηνών

Ο Πρόεδρος Πάκος Δημοσθένης

Ο Γενικός Γραμματέας Χύτας Κων/νος»

Μοιραστείτε το:

Share on facebook
Share on twitter
Share on whatsapp

Aκολουθήστε το lawandorder.gr στο Google News για να ενημερώνεστε για όλες τις ειδήσεις

Σχετικά Άρθρα

Κρίσεις 2022

Διαβάστε όλα τα άρθρα εδώ ➜

Κατηγορίες