23.5 C
Athens
20.2 C
Thessaloniki
Πέμπτη 23 Μαΐου 2024
More

  Ημερίδα ΕΑΣΥΑ – ΔΙ.ΔΗ.Ε. «Διαδίκτυο και Παραβατικότητα»   ΕΑΣΥΑ και ΔΙ.ΔΗ.Ε. διοργανώνουν ημερίδα με θέμα: «Διαδίκτυο και Παραβατικότητα».

  Η ανακοίνωση της ΕΑΣΥΑ

  Η Ένωση Αστυνομικών Υπαλλήλων Αθηνών σε συνεργασία με τη  Διεύθυνση Δίωξης Ηλεκτρονικού Εγκλήματος συνδιοργανώνουν την Τετάρτη 27  Μαρτίου 2024 και ώρα 10:00 – 13.00 στο Athens Zafolia Hotel,  Λ.Αλεξάνδρας 87-89, Ημερίδα με θέμα


  «Διαδίκτυο και Παραβατικότητα»

  (πατήστε εδώ για να διαβάσετε το πρόγραμμα της Ημερίδας)

  Το έγκλημα στον κυβερνοχώρο αποτελεί φαινόμενο που απασχολεί όλο και  περισσότερο τις αρχές επιβολής του νόμου σε ευρωπαϊκό, περιφερειακό και  παγκόσμιο επίπεδο, λόγω των ιδιαίτερων χαρακτηριστικών των εγκλημάτων αυτών.  Ειδικότερα, οι εγκληματίες δρουν ταχύτατα και χωρίς εδαφικούς περιορισμούς,  εκμεταλλεύονται την ανάπτυξη της τεχνολογίας, τις μεθόδους χειραγώγησης και τη  μη εξοικείωση των χρηστών με τις νέες τεχνολογίες. Καθώς το έγκλημα στον  κυβερνοχώρο εξελίσσεται καθημερινά εργαλειοποιώντας κάθε νέα δυνατότητα που  προσφέρεται στο διαδίκτυο είναι καίριας σημασίας να επενδύσουμε στην  ενημέρωση των πολιτών για τις σύγχρονες τάσεις του Κυβερνοεγκλήματος.

  Στόχος της Ημερίδας είναι η ενημέρωση των πολιτών αλλά και η  ευαισθητοποίησή τους αναφορικά με τη συχνότητα με την οποία θα πρέπει να  απευθύνονται στη Διεύθυνση Δίωξης Ηλεκτρονικού Εγκλήματος για όχι τόσο  σοβαρά περιστατικά (θα μπορούσαν να απευθύνονται σε έτερες Αστυνομικές  Υπηρεσίες) ώστε να μην απασχολείται το καταρτισμένο προσωπικό της ΔΙ.ΔΗΙ.Ε.  από την ενασχόλησή του με πολύ σοβαρές υποθέσεις.


  Οι θεματολογίες που θα αναπτυχθούν στην Ημερίδα είναι οι ακόλουθες: • Προκλήσεις, Κίνδυνοι και Αντιμετώπιση διαδικτυακών κινδύνων, όπως ο  διαδικτυακός εξαναγκασμός και εκφοβισμός, η διαδικτυακή παραπλάνηση μέσα  από λογαριασμούς μέσων κοινωνικής δικτύωσης αλλά και διαδικτυακών  παιχνιδιών, η εκδικητική πορνογραφία και στοχοποίηση θυμάτων στον πραγματικό  κόσμο

  • Ο ρόλος της σύγχρονης τεχνολογίας στις μορφές εγκληματικότητας • Παραβατικότητα ανηλίκων κ.ά..

  Ενισχύοντας την προσπάθεια να θωρακίσουμε τους ψηφιακούς πολίτες του  μέλλοντος ευελπιστούμε στην εποικοδομητική ανταλλαγή απόψεων στην εκδήλωση  αυτή.

  Στην Ημερίδα συμμετέχουν ως ομιλητές – εισηγητές, εξέχουσες και  διακεκριμένες προσωπικότητες:

  • ΜΗΤΡΟΥ Λίλιαν – Καθηγήτρια Πανεπιστημίου Αιγαίου – πρόεδρος του Ινστιτούτου  για το Δίκαιο της ιδιωτικότητας, τα προσωπικά δεδομένα και την τεχνολογία • ΝΙΚΑ Σωτηρία Ψυχολόγος MSc PhDc – Προϊσταμένη του Αυτοτελούς Γραφείου  Προστασίας Ανήλικων θυμάτων «Σπίτι του Παιδιού Αθήνας»

  • ΑΝΔΡΟΥΛΑΚΗ Ευαγγελία, Δικηγόρος παρ’ Αρείω Πάγω, Εγκληματολόγος & Μέλος  Δ.Σ. Κέντρου Μελετών του Εγκλήματος

  • ΛΕΜΠΕΣΗ Μάρθα, Κοινωνιολόγος- Ερευνήτρια, ΜΔΕ Εγκληματολογίας &  Διευθύντρια Κέντρου Μελετών του Εγκλήματος

  • Δρ. ΔΟΥΚΕΛΗ Αιμιλία B.Eng., M.Sc., Ph.D., Α/A΄ (Ε.Κ.) – Τμηματάρχης Καινοτόμων  Δράσεων και Στρατηγικής της Διεύθυνσης Δίωξης Ηλεκτρονικού Εγκλήματος Α.Ε.Α.

  Τις εργασίες της Ημερίδας θα συντονίσει ο δημοσιογράφος ΑΣΑΡΙΩΤΗΣ Μανώλης.  Έχουν κληθεί να παραστούν σύσσωμη η Πολιτική και η Φυσική Ηγεσία της ΕΛ.ΑΣ.,  Υπουργοί, εκπρόσωποι Πολιτικών Κομμάτων, Βουλευτές, εκπρόσωποι των συνδικαλιστικών  Ενώσεων και Ομοσπονδιών και λοιποί φορείς.

  Επισημαίνεται ότι όποιος επιθυμεί, δύναται να παρακολουθήσει τις εργασίες της  Ημερίδας, εμπλουτίζοντας τις γνώσεις του πάνω στο αντικείμενο της ασφαλούς πλοήγησης  στο διαδίκτυο.  ΣΧΕΤΙΚΑ
  ΡΟΗ ΑΝΑΡΤΗΣΕΩΝ

  ΑΠΟΨΕΙΣ