Search
Close this search box.

Ημερίδα ΓΕΕΘΑ για τα δύο χρόνια μάχης με την πανδημία του κορονοϊού

Ημερίδα διοργάνωσε το ΓΕΕΘΑ την Τρίτη 22 Φεβρουαρίου, με αφορμή τη συμπλήρωση δύο χρόνων αδιάλειπτης μάχης του συνόλου της ελληνικής κοινωνίας και των ΕΔ ενάντια στον κορoνοϊό.
Η ημερίδα με τίτλο «Δύο Χρόνια πανδημίας COVID – 19: Προκλήσεις και Διδάγματα για τις Ένοπλες Δυνάμεις» διοργανώθηκε υπό την αιγίδα της Διεύθυνσης Υγειονομικού του ΓΕΕΘΑ (ΓΕΕΘΑ/ΔΥΓ), στο αμφιθέατρο του Πολεμικού Μουσείου.
Στην εκδήλωση απηύθυνε χαιρετισμό ο Υφυπουργός Εθνικής Άμυνας κ. Νικόλαος Χαρδαλιάς, ο οποίος κήρυξε και την έναρξή της, καθώς και ο Υπαρχηγός ΓΕΕΘΑ Αντιναύαρχος Ιωάννης Δρυμούσης ΠΝ εκ μέρους του Αρχηγού ΓΕΕΘΑ Στρατηγού Κωνσταντίνου Φλώρου, ο οποίος δεν κατέστη δυνατό να παραστεί στην έναρξη της λόγω συμμετοχής του στο ΚΥΣΕΑ, που συνεκλήθη εκτάκτως για την κατάσταση στην Ουκρανία.
Πλήθος ήταν οι συμμετέχοντες, που τίμησαν την ημερίδα με την παρουσία τους:
Ο Υπουργός Υγείας κ. Θάνος Πλεύρης, η Αναπληρώτρια Υπουργός Υγείας κ. Μίνα Γκάγκα, η Υφυπουργός Υγείας κ. Ζωή Ράπτη, ο Περιφερειάρχης Αττικής κ. Γεώργιος Πατούλης, ο Αρχηγός ΓΕΣ Αντιστράτηγος Χαράλαμπος Λαλούσης, ο Αρχηγός ΓΕΝ Αντιναύαρχος Στυλιανός Πετράκης ΠΝ, ο Αρχηγός ΓΕΑ Αντιπτέραρχος (Ι) Θεμιστοκλής Μπουρολιάς, ο Γενικός Διευθυντής της Διεύθυνσης Εθνικής Άμυνας και Διεθνών Σχέσεων Δρ. Κωνσταντίνος Μπαλωμένος, ο Γενικός Γραμματέας Πρωτοβάθμιας Φροντίδας Υγείας κ. Μάριος Θεμιστοκλέους, ο Γενικός Γραμματέας Πολιτικής Προστασίας Αντιστράτηγος Π.Σ. εα κ. Βασίλειος Παπαγεωργίου, οΔιοικητής της Διοίκησης Ειδικού Πολέμου του ΓΕΕΘΑ Αντιστράτηγος Γεώργιος Τσιτσικώστας, ο Υποναύαρχος Δημοσθένης Δαμιανός ΠΝ, ο Αντιστράτηγος εα κ. Παναγιώτης Τάκος τέως Διευθυντής Διεύθυνσης Υγειονομικού του ΓΕΣ, ο Αντιστράτηγος εα κ. Κωνσταντίνος Καρλιαύτης τέως Διοικητής του 401 Γενικού Στρατιωτικού Νοσοκομείου Αθηνών (ΓΣΝΑ), καθώς και ο Αντιπτέραρχος εα κ. Γεώργιος Τολούμης τέως Διευθυντής του ΓΕΕΘΑ/ΔΥΓ.
Κατά τη διάρκεια της εκδήλωσης παρουσιάστηκαν όλες οι εκφάνσεις της Πανδημίας COVID – 19, καθώς και το σύνολο των θεμάτων που απασχόλησαν τις Ένοπλες Δυνάμεις τόσο ως προς την λειτουργία τους, όσο και ως προς την καταπολέμησή της σε στρατιωτικό και εθνικό πλαίσιο. Ο Υπαρχηγός ΓΕΕΘΑ κατά τον χαιρετισμό του αναφέρθηκε στην συμβολή των ΕΔ στην κοινή Εθνική προσπάθεια για τον περιορισμό και την διάδοση της Πανδημίας:
-Με την ανάληψη του ελέγχου και της συνολικής διαχείρισης της εφοδιαστικής αλυσίδας με την εκτέλεση 32.258 έως τώρα αποστολών για τη διανομή 18.000.000 περίπου εμβολίων στο πλαίσιο της Επιχείρησης «ΕΛΕΥΘΕΡΙΑ» σε όλη την επικράτεια, καθώς και με την υποστήριξη ειδικών προγραμμάτων που αφορούν σε Ευπαθείς Κοινωνικές Ομάδες στην περιφέρεια.
-Με τη διάθεση προσωπικού και μέσων για την μεταφορά στο πλαίσιο αντίστοιχων κρατικών δωρεών περίπου 3.000.000 δόσεων εμβολίων σε χώρες εντός και εκτός Ευρωπαϊκής Ένωσης.
-Με την οργάνωση και λειτουργία 4 MEGA Εμβολιαστικών Κέντρων στο Μαρούσι, στη Διεθνή Έκθεση Θεσσαλονίκης, στο Περιστέρι και στη Γλυφάδα στους Νομούς Αττικής και Θεσσαλονίκης, καθώς και 4 μικρότερων στα Ιωάννινα, στη Λάρισα, στην Πάτρα και στα Χανιά, στα οποία έως τώρα έχουν διενεργηθεί περί τα 3.000.000 εμβόλια.
-Με την διενέργεια περίπου 1.700.000 διαγνωστικών ελέγχων σε 18 αεροδρόμια – σημεία εισόδου της χώρας κατά την τουριστική περίοδο, καθώς και με την οργάνωση και λειτουργία 130 σταθερών σημείων διενέργειας rapid test σε 44 Περιφερειακές Ενότητες.
-Με την διανομή 24.200.00 self-test σε περίπου 10.300 φαρμακεία σε όλη την χώρα.
-Με την ένταξη των 251 Γενικού Νοσοκομείου Αεροπορίας (ΓΝΑ) και του Νοσηλευτικού Ιδρύματος Μετοχικού Ταμείου Στρατού (ΝΙΜΤΣ) στο πρόγραμμα εφημεριών του Εθνικού Σύστηματος Υγείας, με τη διάθεση κλινών Μονάδων Εντατικής Θεραπείας, με την ανάπτυξη της Κινητής Υγειονομικής Μονάδας Ειδικών Αποστολών (300 ΚΙΜΕΑ) στη Θεσσαλονίκη, με την επέκταση των δυνατοτήτων των μεγάλων Στρατιωτικών Νοσοκομείων σε Αθήνα και Θεσσαλονίκη, καθώς και με την εγκατάσταση νέου Εργαστηρίου Μοριακού Ελέγχου στο 401 ΓΣΝΑ.
-Με την διάθεση προσωπικού για την ενίσχυση και επαύξηση των δυνατοτήτων του Εθνικού Οργανισμού Δημόσιας Υγείας (ΕΟΔΥ) και του Υπουργείου Υγείας, καθώς και με την παρασκευή μεγάλων ποσοτήτων υγειονομικού υλικού στα Στρατιωτικά Εργοστάσια.
Ολοκληρώνοντας τον χαιρετισμό του ευχαρίστησε το σύνολο του στρατιωτικού προσωπικού που συνεισέφερε και εξακολουθεί να συνεισφέρει στην αντιμετώπιση της Πανδημίας με επαγγελματισμό, φιλότιμο και ζήλο, παράλληλα με την εκτέλεση της κύριας αποστολής του η οποία εκπληρώνεται στο έπακρο.
Επίσης ευχαρίστησε τους εκλεκτούς ομιλητές για την εξαιρετική τιμή να συμμετάσχουν στην Ημερίδα, μεταξύ των οποίων:
Ο Γενικός Γραμματέας Πρωτοβάθμιας Φροντίδας Υγείας του Υπουργείου Υγείας κ. Μάριος Θεμιστοκλέους.
Ο Πρόεδρος της Επιτροπής Εμπειρογνωμόνων Δημόσιας Υγείας του Υπουργείου Υγείας και Καθηγητής Παθολογίας-Λοιμοξιωλογίας στην Ιατρική Σχολή του Εθνικού και Καποδιστριακού Πανεπιστημίου Αθηνών κ. Σωτήριος Τσιόδρας. Ο Καθηγητής Παθολογικής Φυσιολογίας Λοιμώξεων στην Ιατρική Σχολή του Εθνικού και Καποδιστριακού Πανεπιστημίου Αθηνών και μέλος της Εθνικής Επιτροπής Προστασίας της Δημόσιας Υγείας έναντι του κορωνοιού COVID-19 του Υπουργείου Υγείας κ. Νικόλαος Σύψας.
Τέλος ευχαρίστησε για την αξιέπαινη πρωτοβουλία και την άριστη διοργάνωση και διεξαγωγή της Ημερίδας τον Διευθυντή της Διεύθυνσης Υγειονομικού του ΓΕΕΘΑ Υποπτέραρχο (ΥΙ) Δημήτριο Χατζηγεωργίου και το προσωπικό αυτής. Στην Ημερίδα της οποίας το πρόγραμμα και τα θέματα των ομιλιών μπορείτε να δείτε πατώντας εδώ, συμμετείχαν ως ομιλητές εκτός από τους προαναφερόμενους, διακεκριμένοι επιστήμονες από την Πανεπιστημιακή Κοινότητα και τον τομέα της Υγείας, καθώς και στελέχη των Ενόπλων Δυνάμεων τα οποία λαμβάνουν μέρος στην καταπολέμηση της πανδημίας και διαδραματίζουν κεφαλαιώδες ρόλο εκπληρώνοντας κρίσιμες αποστολές.

Μοιραστείτε το:

Aκολουθήστε το lawandorder.gr στο Google News για να ενημερώνεστε για όλες τις ειδήσεις

Σχετικά Άρθρα

Κρίσεις 2022

Διαβάστε όλα τα άρθρα εδώ ➜

Κατηγορίες