Ημερίδα για τη μετανάστευση διοργάνωσε το Ευρωπαϊκό Δίκτυο στο Λουξεμβούργο (εικόνες)

Ημερίδα με θέμα «Προγνωστικά μοντέλα στη μετανάστευση: τρέχουσα κατάσταση και νέες εξελίξεις», πραγματοποιήθηκε εχθές Πέμπτη (22/9)  στο Λουξεμβούργο από το Ευρωπαϊκό Δίκτυο Μετανάστευσης / European Migration Network (EMN).

Στην ημερίδα συμμετείχε η Υπηρεσία Υποδοχής και Ταυτοποίησης με την κα. Βασάλου Σοφία Μαρία, Προϊσταμένη Τμήματος Συντονισμού και Λειτουργίας Συστημάτων και τον κo. Πατμανίδη Διονύση, Υπεύθυνο Διαχείρισης Πληροφοριών σε πανελλαδικό επίπεδο, με σκοπό την ανάπτυξη δεξιοτήτων και την ανταλλαγή απόψεων μεταξύ εκπροσώπων οργανισμών της Ευρωπαϊκής Επιτροπής, υπηρεσιών της Ε.Ε, Κρατών – Μελών και ερευνητών αναφορικά με τα προγνωστικά μοντέλα μετανάστευσης, τις προκλήσεις και το μέλλον στη διαχείριση των μεταναστευτικών ροών.

Το Ευρωπαϊκό Δίκτυο Μετανάστευσης θεσπίστηκε το 2003 με σκοπό την παροχή αντικειμενικών, αξιόπιστων, συγκρίσιμων και ενημερωμένων δεδομένων για τη μετανάστευση και το άσυλο τόσο στην Ευρωπαϊκή Επιτροπή όσο και στα Κράτη – Μέλη. Στόχος του είναι η κάλυψη των αναγκών πληροφόρησης των ενωσιακών θεσμικών οργάνων και των αρχών των Κρατών – Μελών, σε ό,τι αφορά τη μετανάστευση και το άσυλο, συνδράμοντας παράλληλα στη χάραξη ενιαίας πολιτικής της Ευρωπαϊκής Ένωσης στους εν λόγω τομείς.

Από το 2008, που το Ευρωπαϊκό Δίκτυο Μετανάστευσης απέκτησε νομική βάση, η Ελλάδα συμμετέχει σε αυτό ενεργά. Εθνικό Σημείο Επαφής της χώρας μας είναι η Διεύθυνση Ευρωπαϊκής και Διεθνούς Συνεργασίας του Υπουργείου Μετανάστευσης και Ασύλου.

Μοιραστείτε το:

Share on facebook
Share on twitter
Share on whatsapp

Aκολουθήστε το lawandorder.gr στο Google News για να ενημερώνεστε για όλες τις ειδήσεις

Σχετικά Άρθρα

Κρίσεις 2022

Διαβάστε όλα τα άρθρα εδώ ➜

Κατηγορίες