Μεγάλη κινητοποίηση της Πυροσβεστικής Υπηρεσίας προκάλεσε φωτιά που ξέσπασε στο ανενεργό γήπεδο του Εθνικού Γυμναστικού Ομίλου Ηρακλείου, στην περιοχή της Αμμουδάρας στο Ηράκλειο, το βράδυ της Παρασκευής (22/8).
Σύμφωνα με το neakriti, ένας άνδρας και μία γυναίκα που απεγκλωβίστηκαν από τα αποδυτήρια νοσηλεύονται διασωληνωμένοι στο Πανεπιστημιακό Γενικό Νοσοκομείο Ηρακλείου, όπου και μεταφέρθηκαν άμεσα μετά τον απεγκλωβισμό τους από τα αποδυτήρια του γηπέδου.
Η φωτιά ξέσπασε αιφνιδιαστικά στα αποδυτήρια του γηπέδου, την ώρα που δύο άτομα βρίσκονταν στο εσωτερικό, εγκλωβίζοντάς τα. Στο σημείο σήμανε συναγερμός, με την Πυροσβεστική Υπηρεσία να κινητοποιεί τρία οχήματα και διασώστες του ΕΚΑΒ.
Σύμφωνα με τις πρώτες εκτιμήσεις, η πυρκαγιά φαίνεται να προκλήθηκε από βλάβη σε ηλεκτρολογικό πίνακα, ωστόσο τα ακριβή αίτια διερευνώνται.
Ηράκλειο: Η δραματική μαρτυρία αυτόπτη μάρτυρα για την φωτιά
Πολίτης που βρισκόταν κοντά στο σημείο και συνέδραμε στην προσπάθεια κατάσβεσης, περιέγραψε στην ΚΡΗΤΗ TV τις συγκλονιστικές στιγμές:
«Είμαι περαστικός, θαμώνας και γείτονας. Μου έδωσαν έναν πυροσβεστήρα και προσπάθησα να σβήσω τη φωτιά, όσο μπορούσα. Είδα μία γυναίκα μέσα, αλλά δεν μπόρεσα να τη βοηθήσω. Στο μεταξύ έφτασαν οι πυροσβέστες και οι διασώστες του ΕΚΑΒ, οι οποίοι την απεγκλώβισαν και την παρέλαβαν με φορείο, χωρίς τις αισθήσεις της».
Οι δύο τραυματίες διακομίστηκαν εσπευσμένα στο νοσοκομείο, όπου και οι δύο διασωληνώθηκαν λόγω της σοβαρότητας των εγκαυμάτων και της εισπνοής καπνού.
Η έγκαιρη επέμβαση της Πυροσβεστικής απέτρεψε την εξάπλωση της φωτιάς, ωστόσο η κατάσταση της υγείας των δύο ατόμων προκαλεί μεγάλη ανησυχία.