«Είναι ένα κτήνος, ήθελε να βλέπει το παιδί να αργοπεθαίνει» κατάθεσε η μητέρα της μικρής Δέσποινας στη δίκη του «ψευτογιατρού»

Δεν τα χωρά ο ανθρώπινος νους τα όσα κατέθεσε σήμερα στη δίκη του «ψευτογιατρού» η μητέρα της 14χρονης Δέσποινας η οποία είχε όγκο στο κεφάλι και ο «ψευτογιατρός» υπόσχονταν πλήρη ίαση με θεραπείες που μόνο αυτός γνώριζε!
Η άτυχη μάνα με δάκρυα στα μάτια ζήτησε «συγνώμη» από το παιδί της – το οποίο σήμερα δε βρίσκεται στη ζωή – επειδή εμπιστεύτηκε την υγεία του στον 48χρονο και υποστήριξε πως αν ο κατηγορούμενος δεν είχε βρεθεί στο δρόμο της η κόρη της ενδεχομένως σήμερα να ζούσε. Τα λόγια της συγκίνησαν όσους βρίσκονταν μέσα στη δικαστική αίθουσα.
Με δάκρυα στα μάτια η μάρτυρας μεταξύ άλλων κατέθεσε πως η ίδια και ο σύζυγος της πείσθηκαν από τον «ψευτογιατρό» ώστε να σταματήσουν τις θεραπείες του παιδιού τους. Η γυναίκα ανέφερε χαρακτηριστικά για τον 48χρονο: «Μας έπεισε τόσο πολύ που σταματήσαμε κάθε ενέργεια. Στα τέλη Σεπτεμβρίου 2016 μας είπε ότι η θεραπεία είμαι έτοιμη. Αρχικά ήταν να μας δει σε νοσοκομείο αλλά μετά πήρε τηλέφωνο και μας είπε ότι θα έρθει σπίτι. Μου έκανε εντύπωση πως ένας τόσο μεγάλος γιατρός ερχόταν στο σπίτι, αλλά μας είπε ότι δεν ήθελε να τον δουν άλλοι γιατροί γιατί εκείνος επέλεγε 10 ασθενείς το χρόνο και εκείνοι θα ήθελαν τη θεραπεία για τους ασθενείς τους. Ήταν ένα πρόγραμμα πολύπλοκο. Το παιδί όλη την ημέρα έπρεπε να παίρνει φάρμακα και βιταμίνες. Έπρεπε το πρωί να παίρνει 13 βιταμίνες και άλλες 20 μέσα στην ημέρα. Το παιδί δυσκολευόταν να τα πάρει όλα αυτά. Δεν μπορούσε να τα καταπιεί. Τον έπαιρνα τηλέφωνο και του έλεγα να αναπροσαρμόσει την αγωγή. Μου είπε «αν θέλετε να την καμαρώνετε νυφούλα πρέπει να τα κάνει όλα αυτά». Όταν το παιδιά είχε ναυτίες και τάση για εμετό και τον έπαιρνα τηλέφωνο μου έλεγε ότι έβγαινε από το χειρουργείο… Αρχές Σεπτεμβρίου το παιδί σηκώθηκε και μου είπε ότι θέλει να πάει στο δωμάτιο του να ακούσει μουσική. Ήταν χαρούμενο, ζωντανό. Μου λέει εκείνος, «ορίστε επιβεβαιώνεται η θεραπεία». Τον Οκτώβριο μας έκλεισε ραντεβού σε συγκεκριμένο κέντρο για μαγνητικό τομογράφο. Μας έστειλε να βρούμε ένα γιατρό. Εκεί ο σύζυγος μου αναζητά τον γιατρό και του είπε ότι «ερχόμαστε από τον γιατρό Κόντο» και εκείνος ανταποκρίθηκε κανονικά. Μας είπε ότι χρειάζεται παραπεμπτικό. Ο γιατρός είπε στον σύζυγο μου ότι ο κ. Κόντος είναι εξαιρετικός γιατρός και είχε βοηθήσει τη μητέρα του. Η εμπιστοσύνη μας εδραιώθηκε μόλις μάθαμε ότι και ένας γιατρός του εμπιστεύτηκε δικό του άνθρωπο».
«Τέρας»
Ακόμη, η μητέρα της μικρής Δέσποινας είπε κατά τη διάρκεια της κατάθεσης της για τον 48χρονο …Dr Konto: «Κανένα κτήνος, κανένα τέρας δεν μπορεί να λεηλατήσει τις τελευταίες στιγμές ενός παιδιού. Η αλήθεια είναι γραμμένη με το αίμα των παιδιών μας. Αυτό που θέλω να πω στο παιδί μου είναι συγνώμη … Προσπαθούμε να σηκωθούμε στα πόδια μας γιατί έχουμε άλλο ένα παιδί. Αυτό το τέρας δεν είχε σκοπό μόνο το οικονομικό όφελος, αλλά και την ικανοποίηση της εγκληματικής του φύσης. Ήθελε να δει το παιδί μας να αργοπεθαίνει με βασανιστικό τρόπο κι εμάς να είμαστε έρμαια στα χέρια του. Ελπίζω κι εσείς να μην γίνετε έρμαια στα χέρια του. Κανένα κτήνος, κανένα τέρας δεν μπορεί να λεηλατεί τις τελευταίες στιγμές ενός παιδιού. Η αλήθεια είναι γραμμένη με το αίμα των παιδιών μας. Τουλάχιστον είπε η μάρτυρας, καταλήγοντας πως η θυσία του παιδιού της απέτρεψε τουλάχιστον άλλους ανθρώπους από το να οδηγηθούν στο θάνατο».
«Μας έλεγε ότι ο όγκος υποχωρεί»
H μάρτυρας ανέφερε ακόμη πως ο «ψευτογιατρός» τους έλεγε ότι ο όγκος που είχε το παιδί στο κεφάλι του υποχωρούσε. Όταν δε και το ίδιο το παιδί ρώτησε τον κατηγορούμενο εάν θα γίνει καλά, εκείνος του απάντησε: «Έχω την ευθύνη της ζωής σου. Αν συνεχίσεις να κανείς καλά τη θεραπεία την άνοιξη θα πηγαίνεις για μπάνιο με τις φίλες σου».
Οι εξετάσεις όμως έδειχναν ότι οι διαστάσεις του όγκου μεγάλωναν και ο κατηγορούμενος έλεγε στους γονείς «Μη φοβού», δεν υπάρχει όγκος. «Μας ζήτησε επιταγές 19.500 ευρώ για τα …έλαια και τα αποστάγματα κάνναβης. Όταν του είπαμε πως η γιατροί από Γερμανία κάνουν λόγο για υποτροπή του όγκου εκείνος επέμενε πως το παιδί πηγαίνει καλύτερα και πως οι γιατροί αυτοί δεν είναι ερευνητές και είναι άπειροι», είπε η μάρτυρας και συνέχισε: «Έφτασε το τέρας να δίνει 4 λασίξ χάπια την ημέρα. Το χάπι είναι διουρητικό. Με έβαζε να μετράω πόσες φορές πάει τουαλέτα. Του έλεγα ότι το παιδί δεν περπατάει. Μου έλεγε «μη φοβού παρενέργειες είναι». Επέμενε ότι καταστρέψαμε τον όγκο. Τον ψάχναμε να έρθει να τη δει και μας έλεγε ότι χειρουργεί στο εξωτερικό. Υπολόγιζε ότι θα πεθάνει. Σου λέει θα καθυστερήσω θα πεθάνει…. Ήρθαμε με c130 στο Αγλαΐα Κυριακού (η οικογένεια μένει σε νησί) και το παιδί ήταν σε τραγική κατάσταση. Είδε τη μαγνητική άλλος γιατρός και μας είπε: «υπάρχει ένας τεράστιος όγκος». Του απάντησα ότι ο γιατρός μας λέει ότι εξαφανίστηκε ο όγκος. Μίλησαν μεταξύ τους και ο γιατρός του νοσοκομείου μας είπε στο τηλέφωνο «Σας παρακαλώ κύριε έχουμε άλλη άποψη». Εκεί καταλάβαμε ότι κάτι δεν πάει καλά. Πίστευα ότι είναι γιατρός που λέει ψέματα για μια δήθεν θεραπεία. Δεν μπορούσα να πιστέψω ότι δεν είναι καν γιατρός. Από εκείνη τη στιγμή σταματώ να τον πιστεύω, ενώ ο σύζυγος μου θεωρούσε ότι οι γιατροί του νοσοκομείου δεν συνεργάζονταν με το γιατρό. Έπειτα από δυο ημέρες ο Κόντος παραδέχθηκε ότι υπήρχε ο όγκος…Ήρθε από την Ιταλία λέγοντας ότι έχει σκευάσματα που του έδωσαν στο Βατικανό. Τα πέταξα στα σκουπίδια αλλά δεν αντέδρασα για να μην εξαφανιστεί. Προσπάθησε να μας πείσει να πάρουμε από εκεί το παιδί και να το πάμε άλλου και να μην ακούμε «τους αστέρες του Αγλαΐα Κυριακού». Εμείς φυσικά δεν ακολουθήσαμε τις συμβουλές του. Το παιδί πάλεψε μέχρι τον Μάιο. Πέρασε τρία σηπτικά σοκ. Εμείς είχαμε έρθει σε επαφή με δικηγόρο και μας είπε να τον κρατάμε σε επαφή».
ΟΛΕΣ ΟΙ ΕΙΔΗΣΕΙΣ
Νέα μέτρα για τη μετάλλαξη Όμικρον: Υποχρεωτικός ο εμβολιασμός στους άνω των 60 – Πρόστιμο 100 ευρώ!
Απίστευτα σκηνικά στη δίκη του «ψευτογατρού»: «Έσπασε» την προβλεπόμενη καραντίνα και εμφανίστηκε στο δικαστήριο
Τρόμος στην Καλλιθέα: Ένοπλη ληστεία σε βενζινάδικο – Οι δράστες ανέβηκαν σε μηχανή και εξαφανίστηκαν
Επανεκπαίδευση αστυνομικών της ΔΙ.ΑΣ: Αυτά περιλαμβάνουν τα μαθήματα
Aκολουθήστε το law&order.gr στο Google News, για να ενημερώνεστε για όλες τις ειδήσεις.

Μοιραστείτε το:

Share on facebook
Share on twitter
Share on whatsapp

Aκολουθήστε το lawandorder.gr στο Google News για να ενημερώνεστε για όλες τις ειδήσεις

Σχετικά Άρθρα

15 Απαντήσεις

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται.

Κρίσεις 2022

Διαβάστε όλα τα άρθρα εδώ ➜

Κατηγορίες