Ισόβια και επιπλέον 11 χρόνια κάθειρξη στον Μπάμπη Αναγνωστόπουλο για τη δολοφονία της Καρολάιν

Η δίκη του Μπάμπη Αναγνωστόπουλου

Βαρύς έπεσε ο πέλεκυς της Δικαιοσύνης στον Μπάμπη Αναγνωστόπουλο, «πρωταγωνιστή» του εγκλήματος στα Γλυκά Νερά με τη δολοφονία της Καρολάιν Κράους, τον Μάιο του 2021 μέσα στη μεζονέτα τους, αλλά και του σκυλιού της οικογένειας, της Ρόξυ.

Ισόβια και 11 χρόνια κάθειρξη και έξι μήνες, είναι η τελική απόφαση του δικαστηρίου για τα τέσσερα συνολικά αδικήματα για τα οποία κρίθηκε ένοχος ο κατηγορούμενος, δυο κακουργήματα και δυο πλημμελήματα.

Ακόμη επιβλήθηκε και πρόστιμο στον κατηγορούμενο 21. 000 ευρώ. Δικαστές και ένορκοι έλαβαν την απόφασή τους ομόφωνα, έπειτα από σύντομη διάσκεψη, κλείνοντας έτσι την αυλαία της πολύκροτης αυτής δίκης.

Απορρίφθηκαν τα ελαφρυντικά που ζήτησε ο Αναγνωστόπουλος

Σε απόρριψη όλων των ελαφρυντικών για τον Μπάμπη Αναγνωστόπουλου, προχώρησε το Μικτό Ορκωτό Δικαστήριο. Η εισαγγελέας, μάλιστα ζήτησε ισόβια για τον κατηγορούμενο για την δολοφονία της Καρολάιν, αλλά και κάθειρξη δέκα ετών.

Το δικαστήριο για το ελαφρυντικό του προτέρου σύννομου έλαβε υπόψη τα κριτήρια με την απόφαση της Ολομέλειας του Αρείου Πάγου (υπόθεση Κορκονέα) που δημιούργησε νομολογία για το συγκεκριμένο ελαφρυντικό. Ακόμη η έδρα, έκρινε πως το γεγονός ότι «για να αγοράσει το οικόπεδο κατέβαλε 50.000 ευρώ από χρήματα της οικογένειας της Κάρολαϊν το οποίο εγγράφηκε εξολοκλήρου στο όνομα του, δεν συνιστά πράξη έντιμη και σύμφωνη με την στάση μέσου ανθρώπου».

Ομόφωνα ένοχος για όλες τις κατηγορίες

Στην ενοχή του Μπάμπη Αναγνωστόπουλου, όπως ακριβώς κατηγορείται, κατέληξε με απόφασή του το Μικτό Ορκωτό Δικαστήριο.

O 33χρονος κρίθηκε ομόφωνα ένοχος για τη δολοφονία της Καρολάιν Κράουτς και δεν του αναγνωρίστηκε ο ισχυρισμός του ότι τέλεσε το έγκλημα εν βρασμώ ψυχικής ορμής.

Ακόμη, κρίθηκε ένοχος για τη θανάτωση του σκυλιού, της Ρόξυ, καθώς και για δυο ακόμη κατηγορίες σε βαθμό πλημμελήματος που του έχουν απαγγελθεί.

Τέλος, το δικαστήριο απέρριψε την ένσταση της υπεράσπισης ώστε να μην ληφθεί υπόψη η κατάθεση της συμβούλου ψυχικής υγείας Ελένης Μυλωνοπουλου.

ΟΛΕΣ ΟΙ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

 

Aκολουθήστε το lawandorder.gr στο Google News για να ενημερώνεστε για όλες τις ειδήσεις

Σχετικά Άρθρα

Κρίσεις 2022

Διαβάστε όλα τα άρθρα εδώ ➜

Κατηγορίες