Ιταλία: Οι σιδηρόδρομοι ενδέχεται να δέχτηκαν επίθεση από χάκερ

Προσωρινά σταμάτησαν ορισμένες πωλήσεις εισιτηρίων στους σιδηροδρόμους της Ιταλίας Ferrovie dello Stato Italiane (FS) διότι πιστεύεται ότι έπεσαν θύμα κυβερνοεπίθεσης.

Σε ανακοίνωσή της η εταιρεία ανέφερε ότι «από το πρωί, έχουν εντοπιστεί στοιχεία που μπορεί να συνδέονται με μια επίθεση με λυτρισμικό στο δίκτυο ηλεκτρονικών υπολογιστών της Trenitalia και της RFI. Το δίκτυο επί του παρόντος ελέγχεται».

Το ιταλικό πρακτορείο Ansa, επικαλούμενο μη κατονομαζόμενες πηγές των υπηρεσιών ασφαλείας, μετέδωσε ότι το είδος της επίθεσης υποδηλώνει ότι είναι έργο Ρώσων χάκερ. Το υπουργείο Εσωτερικών, με το οποίο επικοινώνησε το πρακτορείο Reuters, απέφυγε να σχολιάσει την πληροφορία αυτήν.

Η κρατική εταιρεία FS ανέφερε ότι διέκοψε την πώληση εισιτηρίων στα γραφεία της και τα μηχανήματα αυτόματης πώλησης στους σιδηροδρομικούς σταθμούς, για προληπτικούς λόγους. Οι πωλήσεις μέσω διαδικτύου συνεχίζονται.

Το πρόβλημα δεν επηρέασε τα δρομολόγια των τρένων που εκτελούνται κανονικά.

Το σιδηροδρομικό δίκτυο το οποίο διαχειρίζεται η RFI εκτείνεται σε μήκος 16.700 χιλιομέτρων, εκ των οποίων πάνω από 700 χιλιόμετρα είναι οι γραμμές της υπερταχείας.

Aκολουθήστε το lawandorder.gr στο Google News για να ενημερώνεστε για όλες τις ειδήσεις

Σχετικά Άρθρα

Κρίσεις 2022

Διαβάστε όλα τα άρθρα εδώ ➜

Κατηγορίες