Ιταλία: Τηλεφωνική επικοινωνία Μελόνι με Ζελένσκι – Τον κάλεσε στην Ρώμη

Η Ιταλίδα πρωθυπουργός Τζόρτζια Μελόνι, είχε σήμερα το απόγευμα τηλεφωνική συνομιλία με τον Ουκρανό πρόεδρο, Βολοντίμιρ Ζελένκι. Η Μελόνι επανέλαβε την βούλησή της να μεταβεί στο Κίεβο και, παράλληλα, κάλεσε τον Ζελένκι να πραγματοποιήσει επίσκεψη στην Ρώμη.

Η Ιταλίδα πρωθυπουργός επιβεβαίωσε την πλήρη στήριξη της χώρας της προς την Ουκρανία, σε πολιτικό, στρατιωτικό, οικονομικό και ανθρωπιστικό επίπεδο και υπογράμμισε ότι η Ιταλία θα καταβάλλει κάθε δυνατή προσπάθεια για να μπορέσει, η Ουκρανία, να πετύχει «μια δίκαιη ειρήνη».

Ο Ζελένσκι, από την μεριά του, έγραψε στο Twitter ότι ευχαρίστησε την Ιταλία για την παροχή νέας βοήθειας, ύψους δέκα δισεκατομμυρίων ευρώ και ότι «η Μελόνι τον πληροφόρησε ότι η χώρα της εξετάζει την δυνατότητα παροχής συστημάτων αεράμυνας, για την προστασία του εναέριου χώρου της Ουκρανίας». «Συζητήσαμε το ειρηνευτικό σχέδιο» πρόσθεσε, τέλος, ο Ουκρανός πρόεδρος.

Μοιραστείτε το:

Share on facebook
Share on twitter
Share on whatsapp

Aκολουθήστε το lawandorder.gr στο Google News για να ενημερώνεστε για όλες τις ειδήσεις

Σχετικά Άρθρα

Κρίσεις 2022

Διαβάστε όλα τα άρθρα εδώ ➜

Κατηγορίες