Καιρός: Έρχεται ζέστη διαρκείας μετά τις βροχές – Στους 36 βαθμούς η θερμοκρασία

Μετά την πρόσκαιρη αστάθεια των τελευταίων ημερών, το σκηνικό του καιρού αλλάζει και το Σαββατοκύριακο 6-7 Ιουνίου αναμένεται να κυλήσει σε άκρως καλοκαιρινούς ρυθμούς. Σύμφωνα με τον μετεωρολόγο Γιώργο Τσατραφύλλια, η θερμοκρασία θα σημειώσει αισθητή άνοδο, με τον υδράργυρο να φτάνει κατά τόπους ακόμη και τους 36 βαθμούς Κελσίου.

Πιο συγκεκριμένα, το Σάββατο 6/6 η θερμοκρασία θα φτάσει τους 34-35 βαθμούς Κελσίου σε αρκετές περιοχές.

Στην Αττική ο υδράργυρος θα σκαρφαλώσει στους 32 βαθμούς, όπως και στη βόρεια Ελλάδα. 27 θα δείξει στις Κυκλάδες, 30 σε Δωδεκάνησα, Κρήτη και Ιόνιο.

Η Κυριακή 7/6 αναμένεται μια ακόμα πιο ζεστή ημέρα με τον υδράργυρο να αγγίζει τους 36 βαθμούς στη Θεσσαλία και τους 35 στη Θεσσαλονίκη.

Στην Αττική το θερμόμετρο θα δείξει 33 βαθμούς Κελσίου.

Η εικόνα των υψηλών θερμοκρασιών φαίνεται να διατηρείται και την επόμενη εβδομάδα, ενώ οι βοριάδες θα ενισχυθούν στις Κυκλάδες.

Καιρός: Η πρόγνωση της ΕΜΥ για το Σαββατοκύριακο

Σάββατο 06-06-2026

Γενικά αίθριος καιρός με πρόσκαιρες νεφώσεις τις μεσημβρινές – απογευματινές ώρες κυρίως στα βόρεια ηπειρωτικά και στα ορεινά της υπόλοιπης ηπειρωτικής χώρας, όπου θα εκδηλωθούν όμβροι και πιθανόν μεμονωμένες καταιγίδες.

Η ορατότητα τις πρωινές και βραδινές ώρες θα είναι τοπικά περιορισμένη.

Οι άνεμοι θα πνέουν βορειοδυτικοί 2 με 4 και τοπικά στο Αιγαίο 5 μποφόρ.

Η θερμοκρασία θα σημειώσει μικρή άνοδο και θα φτάσει στις περισσότερες περιοχές της χώρας τους 28 με 30 βαθμούς και τοπικά στη Θεσσαλία τους 31 με 33 βαθμούς Κελσίου.

Κυριακή 07-06-2026

Γενικά αίθριος καιρός με πρόσκαιρες νεφώσεις στα ηπειρωτικά τις μεσημβρινές – απογευματινές ώρες και πιθανότητα τοπικών όμβρων στα ορεινά.

Η ορατότητα τις πρωινές ώρες θα είναι τοπικά περιορισμένη.

Οι άνεμοι θα πνέουν βόρειοι βορειοδυτικοί 3 με 5 και στα πελάγη τοπικά 6 μποφόρ.

Η θερμοκρασία θα σημειώσει μικρή περαιτέρω άνοδο.



ΔΙΑΒΑΖΟΝΤΑΙ ΤΩΡΑ

0 Σχόλια
Oldest
Newest
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ