Κακοκαιρία Eva: Μήνυμα του «112» στην Αττική – «Περιορίστε τις μετακινήσεις σας» (εικόνα)

Σε εξέλιξη βρίσκεται η επέλαση της κακοκαιρίας «Eva» στη χώρα μας, η οποία αναμένεται μέσα στις επόμενες ώρες να χτυπήσει την Αττική.

Λίγο πριν τις 19:00 εστάλη μήνυμα από το «112» στους κατοίκους της Αττικής, όπως είχε προαναγγείλει και η Πυροσβεστική.

Κακοκαιρία Eva: Έκτακτη ενημέρωση από την Πυροσβεστική

Έκτακτη ενημέρωση πραγματοποίησαν σήμερα ο Γενικός Γραμματέας Πολιτικής Προστασίας, Βασίλειος Παπαγεωργίου και ο Υπαρχηγός του Πυροσβεστικού Σώματος, Αντιστράτηγος Ιωάννης Πετρούτσος, για την εξέλιξή της έντονης κακοκαιρίας «EVA» που σταδιακά πλήττει από σήμερα το πρωί μεγάλο μέρος της χώρας.

Ο κ. Παπαγεωργίου ανέφερε: «Καλησπέρα σας από το Εθνικό Συντονιστικό Κέντρο Επιχειρήσεων και Διαχείρισης Κρίσεων.

Η κακοκαιρία ΕVA βρίσκεται σε εξέλιξη από σήμερα το πρωί και σταδιακά επηρεάζει μεγάλο μέρος της χώρας, με κατά τόπους επικίνδυνα καιρικά φαινόμενα. Κύρια χαρακτηριστικά της κακοκαιρίας είναι η μεγάλη ραγδαιότητα των βροχοπτώσεων, η μεγάλη συχνότητα κεραυνών και οι ισχυροί άνεμοι.

Ήδη από χθες το απόγευμα εκδόθηκαν δύο προειδοποιητικά μηνύματα από το 112, προς τους κατοίκους των νησιών του Ιονίου, των Περιφερειών Ηπείρου και Δυτικής Ελλάδας, καθώς και της Μεσσηνίας, με ισχυρή σύσταση για περιορισμό των μετακινήσεων στις απολύτως απαραίτητες κατά την εκδήλωση των καιρικών φαινομένων.

Η ίδια ισχυρή σύσταση απεστάλη με μήνυμα 112 πριν από λίγο και προς τους κατοίκους της νοτιοανατολικής Πελοποννήσου, σε συνέχεια σύσκεψης που πραγματοποιήθηκε με συμμετοχή μετεωρολόγων, εδώ, στο Υπουργείο Κλιματικής Κρίσης και Πολιτικής Προστασίας.

Σε λίγη ώρα, αντίστοιχο μήνυμα 112 θα λάβουν και οι κάτοικοι της Αττικής, καθώς η κακοκαιρία θα επηρεάσει το λεκανοπέδιο από αργά σήμερα το βράδυ έως νωρίς αύριο το απόγευμα.

Όλες οι δυνάμεις της Πολιτικής Προστασίας – δίπλα μου βρίσκεται ο Υπαρχηγός του Πυροσβεστικού Σώματος – έχουν τεθεί στο μέγιστο βαθμό ετοιμότητας και επαγρύπνησης για την αντιμετώπιση κάθε έκτακτης ανάγκης από ενδεχόμενη εκδήλωση πλημμυρών. Μέχρι στιγμής δεν έχουν αναφερθεί προβλήματα λόγω πλημμυρικών φαινομένων.

Απευθύνουμε ισχυρή σύσταση στους πολίτες να είναι ιδιαίτερα προσεκτικοί και να ακολουθούν πιστά τις οδηγίες της Πολιτικής Προστασίας.

Τονίζουμε ιδιαίτερα:

Περιορίστε τις μετακινήσεις σας στις απολύτως απαραίτητες κατά τη διάρκεια των έντονων καιρικών φαινομένων.
Μην διασχίζετε για κανένα λόγο χείμαρρους, ρέματα ή δρόμους που έχουν πλημμυρίσει, πεζή ή με όχημα. Για κανέναν απολύτως λόγο.
Ανάλογα με την εξέλιξη των φαινομένων και την ενημέρωση που θα έχουμε από την Εθνική Μετεωρολογική Υπηρεσία, θα αποσταλούν και άλλα μηνύματα από το 112, εφόσον κριθεί απαραίτητο».

Μοιραστείτε το:

Share on facebook
Share on twitter
Share on whatsapp

Aκολουθήστε το lawandorder.gr στο Google News για να ενημερώνεστε για όλες τις ειδήσεις

Σχετικά Άρθρα

Κρίσεις 2022

Διαβάστε όλα τα άρθρα εδώ ➜

Κατηγορίες