Καλαφάτης: «Ο Ερντογάν είναι σήμερα αντιμέτωπος με το πολιτικό του τέλος και αυτό τον τρομάζει»

Για τα ελληνοτουρκικά, τις προθέσεις του Ερντογάν, την τοξικότητα που προκαλεί ο ΣΥΡΙΖΑ, το έργο που συντελείται στη Θεσσαλονίκη και αλλάζει την εικόνα της πόλης, τα χρηματοδοτικά εργαλεία που δίνει το Υπουργείο Μακεδονίας – Θράκης στους επιχειρηματίες της Βορείου Ελλάδας μίλησε ο Υφυπουργός Εσωτερικών, αρμόδιος για θέματα Μακεδονίας – Θράκης Σταύρος Καλαφάτης στο «The Standard».

«Αυτή τη στιγμή προωθούνται πάνω από είκοσι έργα και δράσεις στην πόλη της Θεσσαλονίκης που αλλάζουν την εικόνα και την προοπτική της» τόνισε ο κ. Καλαφάτης, ενώ εξήγησε ότι «μόνο η επένδυση της Deutsche Telekom, θα δημιουργήσει 200 νέες θέσεις εργασίας με άλλες 200 που ακολουθούν». Εστίασε επίσης στο ρόλο της Διεύθυνσης Ιδιωτικών Επενδύσεων του Υπουργείου, που βοηθά σε όλα τα επενδυτικά σχέδια από 1 ως 3 εκατομμύρια ευρώ. «Προχωρά στην πιστοποίηση σημαντικού αριθμού επενδυτικών σχεδίων ο προϋπολογισμός των οποίων αναμένεται να φτάσει τα 47 εκατ. ευρώ ενώ το ύψος των προβλεπόμενων ενισχύσεων να ξεπεράσει τα 13 εκατ. Ευρώ» υπογράμμισε ο κ. Καλαφάτης. Όσον αφορά την προκλητικότητα της Τουρκίας δεν αποκλείει νέες θρασύτερες προκλήσεις είτε σε βάρος της Ελλάδας είτε σε βάρος της Κύπρου και επισημαίνει:

«Ο Ερντογάν είναι σήμερα αντιμέτωπος με το πολιτικό του τέλος και αυτό τον τρομάζει. Τον κάνει να λειτουργεί σαν πληγωμένο θηρίο σε κλουβί». Εξαπολύει τα πυρά του και κατά του Αλέξη Τσίπρα τονίζοντας ότι «αν οραματίζεται «πλατείες αγανακτισμένων», όπου έπιαναν στασίδι η ακροδεξιά και η ακροαριστερά διαπράττει νέο λάθος μείζον του πρώτου».

Διαβάστε περισσότερα στο The Standard

Μοιραστείτε το:

Share on facebook
Share on twitter
Share on whatsapp

Aκολουθήστε το lawandorder.gr στο Google News για να ενημερώνεστε για όλες τις ειδήσεις

Σχετικά Άρθρα

Κρίσεις 2022

Διαβάστε όλα τα άρθρα εδώ ➜

Κατηγορίες