Καλλιθέα: «Από παθολογική αιτία ο θάνατος του ψαρά», λέει ο συνήγορος του 48χρονου κατηγορουμένου

Ο Μιχάλης Δημητρακόπουλος, συνήγορος του 48χρονου που κατηγορείται για τον θάνατο του 76χρονου ψαρά στην Μαρίνα Καλλιθέας εξέδωσε ανακοίνωση, αναφορικά με την αιτία θανάτου του ψαρά, αλλά και τα δημοσιεύματα για τον «δολοφόνο πυγμάχο» που κυκλοφόρησαν.

Υπενθυμίζεται ότι ο 48χρονος πρώην πυγμάχος αφέθηκε ελεύθερος μετά την απολογία του.

Αναλυτικά η ανακοίνωση:

Η κοινή γνώμη από τις 28/10/2022 «βομβαρδίζεται» από δημοσιεύματα και αναρτήσεις για τον «δολοφόνο πυγμάχο», που με τις «θανάσιμες γροθιές του» σκότωσε έναν ηλικιωμένο άνθρωπο στη μαρίνα της Καλλιθέας, ο οποίος ψάρευε , ενώ ο «ειδεχθής δολοφόνος» μόλις είχε εξέλθει από την θάλασσα, μετά από  μπάνιο.

Ο κατηγορούμενος δημόσια διαπομπεύθηκε, η οικογένεια του στιγματίστηκε, πριν μιλήσει ο πλέον αρμόδιος, ο ιατροδικαστής, ο οποίος ως αιτία θανάτου προσδιόρισε «ΠΡΟΣΦΑΤΟ ΕΜΦΡΑΓΜΑ ΜΥΟΚΑΡΔΙΟΥ ΕΠΙ ΕΔΑΦΟΥΣ ΠΑΛΑΙΟΎ», δηλαδή παθολογική αιτία, η οποία δεν συνδέεται αιτιωδώς με σωματική βλάβη προκληθείσα από τον κατηγορούμενο. Ακολούθως η δίωξη που ασκήθηκε ήταν θανατηφόρος σωματική βλάβη σύμφωνα με το άρθρο 311 εδ. α του Ποινικού Κώδικα.

Με σύμφωνη γνώμη Ανακριτή και Εισαγγελέα ο κατηγορούμενος αφέθηκε ελεύθερος με την υποχρέωση εμφανίσεως στο Αστυνομικό Τμήμα της κατοικίας του κάθε 1 με 16 εκάστου μηνός.

Αναμφισβήτητα ο θάνατος του συμπολίτη μας είναι τραγικό γεγονός και ασχέτως της μη υπάρξεως ποινικής ευθύνης, ο κατηγορούμενος αισθάνεται βαθιά λύπη και θα επισκεφθεί τις επόμενες μέρες την οικογένεια του θανόντος, ελπίζοντας οι συγγενείς του να δεχθούν να τον συναντήσουν και να τον ακούσουν.

Μοιραστείτε το:

Share on facebook
Share on twitter
Share on whatsapp

Aκολουθήστε το lawandorder.gr στο Google News για να ενημερώνεστε για όλες τις ειδήσεις

Σχετικά Άρθρα

Κρίσεις 2022

Διαβάστε όλα τα άρθρα εδώ ➜

Κατηγορίες