Κανένα ελαφρυντικό για τη δολοφονία και το βιασμό της Τοπαλούδη – Δε σπάνε τα ισόβια

Κανένα ελαφρυντικό δεν αναγνώρισε το Εφετείο στους δυο κατηγορούμενους για τη δολοφονία και το βιασμό της Ελένης Τοπαλούδη. Αυτό σημαίνει ότι δεν σπάνε τα ισόβια που τους είχαν επιβληθεί πρωτόδικα. Μάλιστα στο δικαστήριο επικράτησε ένταση με τους γονείς της φοιτήτριας να ξεσπούν εναντίον συνηγόρου κατηγορούμενου που χαρακτήρισε το έγκλημα μη αποτρόπαιο.
«Είσαι υπερασπιστής του φονιά ! Τι λες ρε; Ντροπή σου! Τα κω@@@@@, τα τέρατα άκου δεν ήταν αποτρόπαιο» ήταν μερικά από τα όσα ακούστηκαν εντός της δικαστικής αίθουσας.

Πρόεδρος: Έχουν και αυτοί έναν πόνο…

Συνήγορος: Και το σέβομαι όσο δεν μπορεί αν φανταστεί κανείς…

Δεν αναγνώρισε κανένα ελαφρυντικό το δικαστήριο

Το δικαστήριο δεν αναγνώρισε κανένα ελαφρυντικό στους δυο κατηγορούμενους ομόφωνα. Νωρίτερα, η υπεράσπιση των κατηγορουμένων ζήτησε κατά περίπτωση την αναγνώριση των ελαφρυντικών του πρότερου σύννομου βίου, της μετέπειτα καλής συμπεριφοράς, της μετεφηβικής ηλικίας, της ειλικρινούς μεταμέλειας μετά την πράξη και της παραβίασης της εύλογης διάρκειας της δίκης. Ακόμη, ζήτησε την εφαρμογή του 113 ΠΚ για τους νεαρούς ενήλικες δράστες.

Ωστόσο, η εισαγγελέας ζήτησε την απόρριψη των ελαφρυντικών τονίζοντας μεταξύ άλλων πως όπως προκύπτει από τον τρόπο τέλεσης, το σχεδιασμό, τη μεθοδευμένη δράση και την απαξίωση της έννομης τάξης, εκ μέρους των δυο κατηγορουμένων, οι πράξεις τους δεν μπορούν να αποδοθούν σε μια μετεφηβική ανωριμότητα.

«Συνειδητή επιλογή στα πλαίσια εγκληματικού σχεδίου»

Η εισαγγελέας έκανε λόγο για «συνειδητή επιλογή στα πλαίσια εγκληματικού σχεδίου», οποία «έλαβε χώρα για να ικανοποιηθεί με αρρωστημένο τρόπο η γενετήσια ορμή τους και να συγκαλυφθεί η εγκληματική τους πράξη». Κατά την εισαγγελέα και οι δυο κατηγορούμενοι «για αρκετά χρόνια έκαναν χρήση ναρκωτικών παραβιάζοντας το νόμο», ενώ δεν προέκυψε ότι υπήρξε μεταμέλεια και ψυχική συντριβή για την πράξη.

Ακόμη η εισαγγελέας ανέφερε: «Υπήρξε μια προσχηματική συγγνώμη για να δημιουργήσει τις προϋποθέσεις για τη χορήγηση του συγκεκριμένου ελαφρυντικού» αφού οι κατηγορούμενοι φυγοδικούσαν επί μια βδομάδα και μόνο αφού οι αρχές κατέληξαν στον έναν κατηγορούμενο υπήρξε ομολογία. Τέλος, ως προς τη μείωση της ποινής για παραβίαση της εύλογης διάρκειας της δίκης, υποστήριξε ότι δεν έχει υπάρξει καθυστέρηση.

ΟΛΕΣ ΟΙ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

Aκολουθήστε το lawandorder.gr στο Google News για να ενημερώνεστε για όλες τις ειδήσεις

Σχετικά Άρθρα

Κρίσεις 2022

Διαβάστε όλα τα άρθρα εδώ ➜

Κατηγορίες