Καπερνάρος: «Απαράδεκτη η συμπεριφορά των υπευθύνων της φονικής πυρκαγιάς του Ματιού ακόμη και σήμερα»

Ο δικηγόρος Βασίλειος Καπερνάρος, ο οποίος εκπροσωπεί τα θύματα της φονικής πυρκαγιάς στο Μάτι, προχώρησε σε νέες δηλώσεις σχετικά με την πυρκαγιά, λέγοντας ότι «Η καθ’ όλα απαράδεκτη και σκαιή συμπεριφορά των υπευθύνων της φονικής πυρκαγιάς του Ματιού, ακόμη και σήμερα, ήτοι 4 χρόνια μετά την καταστροφή».

Αρχικά ο κύριος Καπερνάρος ανέφερε ότι «Η απόλυτη έλλειψη οργάνωσης των κρατικών μηχανισμών, η αδιαφορία και η ανικανότητα για την προστασία των πολιτών, των περιουσιών τους και του φυσικού περιβάλλοντος, οι κακουργηματικές και εγκληματικές ενέργειες και παραλείψεις των οργάνων του κράτους και η, επί ματαίω, απόπειρα αυτών να “θολώσουν τα νερά”».

Έπειτα συνέχισε λέγοντας «Αυτή είναι η απαξία που προσδίδουν στα όσα τραγικά συνέβησαν την 23η Ιουλίου, αυτή είναι η εξακολουθητική καταχρηστική συμπεριφορά τους, εις βάρος των θυμάτων του Ματιού. Αυτή είναι η εικόνα μιας συντηρούμενης κρατικής παρακμής: «το δημόσιο δεν προλαβαίνει να προετοιμαστεί».

Ολόκληρη η ανακοίνωση του κύριου Καπερνάρου για την φωτιά στο Μάτι

Πέρασαν τέσσερα χρόνια από την φονικότερη πυρκαγιά της τελευταίας εκατονταετίας.

Η απόλυτη έλλειψη οργάνωσης των κρατικών μηχανισμών, η αδιαφορία και η ανικανότητα για την προστασία των πολιτών, των περιουσιών τους και του φυσικού περιβάλλοντος, οι κακουργηματικές και εγκληματικές ενέργειες και παραλείψεις των οργάνων του κράτους και η, επί ματαίω, απόπειρα αυτών να «θολώσουν τα νερά» και να απεκδυθούν των ευθυνών τους, είναι μόνον ορισμένες από τις αιτίες που κρατικοί φορείς έχουν εναχθεί, ενώπιον των αρμόδιων Διοικητικών Δικαστηρίων.

Ακόμη και σήμερα, και παρά το γεγονός ότι παραπέμπονται για κακούργημα, το εναγόμενο Ελληνικό δημόσιο, με τις επιμέρους υπεύθυνες υπηρεσίες, «δεν παρέδωσε φάκελο», διότι δήλωσε απροετοίμαστο, με αποτέλεσμα να αναβάλλεται η εκδίκαση των προσδιορισμένων δικασίμων.

Οι οικογένειες, οι οποίες έχασαν εξ ολοκλήρου τις περιουσίες τους και τώρα καλούνται να ξαναρχίσουν από το απόλυτο μηδέν, οι πολυεγκαυματίες-πολυτραυματίες, οι οποίοι έχουν αναλάβει το κόστος αποθεραπείας τους από ίδια κεφάλαια, ενώ αδυνατούν να επανέλθουν στην προτέρα κατάσταση τους, οι πενθούντες, οι οποίοι έχασαν τους ανθρώπους τους, εξαρτώνται από την έλλειψη φακέλων των εναγομένων, οι οποίοι εδώ και τέσσερα χρόνια «δεν πρόλαβαν να προετοιμαστούν»…

Αυτή είναι η απαξία που προσδίδουν στα όσα τραγικά συνέβησαν την 23η Ιουλίου, αυτή είναι η εξακολουθητική καταχρηστική συμπεριφορά τους, εις βάρος των θυμάτων του Ματιού. Αυτή είναι η εικόνα μιας συντηρούμενης κρατικής παρακμής: «το δημόσιο δεν προλαβαίνει να προετοιμαστεί» (!!!).

Οι 103 ψυχές που υπερίπτανται πάνω από τα κεφάλια μας και όσοι έμειναν πίσω, γεμάτοι σωματικά και ψυχικά τραύματα πρέπει να  δικαιωθούν και θα δικαιωθούν γιατί θα δώσουμε μάχη.

Μοιραστείτε το:

Share on facebook
Share on twitter
Share on whatsapp

Aκολουθήστε το lawandorder.gr στο Google News για να ενημερώνεστε για όλες τις ειδήσεις

Σχετικά Άρθρα

Κρίσεις 2022

Διαβάστε όλα τα άρθρα εδώ ➜

Κατηγορίες