Κατ’ οίκον περιορισμός για την καθηγήτρια που κατηγορείται για αποπλάνηση 13χρονου μαθητή

Σε κατ οίκον περιορισμό τέθηκε αμέσως μετά την απολογία της στην ανακρίτρια η 36χρονη καθηγήτρια που διώκεται για αποπλάνηση του 13χρονου μαθητή της.
Η κατηγορουμένη τέθηκε σε κατ’ οίκον περιορισμό καθώς αμέσως μετά την απολογία της, ανακρίτρια και εισαγγελέας διαφώνησαν ως προς την περαιτέρω ποινική της μεταχείριση. Οι πληροφορίες αναφέρουν πως η ανακρίτρια τάχθηκε υπέρ της προφυλάκισης της κατηγορούμενης ενώ ο εισαγγελέας είχε την άποψη πως η 36χρονη φιλόλογος θα πρέπει να αφεθεί ελεύθερη με την επιβολή περιοριστικών όρων.
Ως εκ τούτου, τη διαφωνία ανακρίτριας και εισαγγελέα καλείται να λύσει το αρμόδιο δικαστικό συμβούλιο με βούλευμα που θα εκδώσει εντός τριών ημερών. Πάντως, οι πληροφορίες αναφέρουν πως η 36χρονη ζήτησε συγγνώμη κατά την απολογία της από τον 13χρονο και την οικογένειά του.
Υπενθυμίζεται ότι προ ημερών ο δικηγόρος της κατηγορουμένης Απόστολος Κόντος είχε εκδώσει ανακοίνωση στην οποία ανέφερε μεταξύ άλλων τα εξής:
«Επιδοκιμάζουμε το υγιές αντανακλαστικό της κοινωνίας μας, να ευαισθητοποιείται μπροστά σε τέτοια αδικήματα. Ωστόσο, συνιστά ιερή υποχρέωση όλων η προσέγγιση της υπόθεσης με κύριο μέλημα το βέλτιστο συμφέρον του ανηλίκου. Την ίδια στιγμή, αποτελεί καθήκον ο σεβασμός των δικαιωμάτων της κατηγορούμενης και της αρχής της νομιμότητας του Ποινικού μας Δικαίου. Η εντολέας μου από την πρώτη κιόλας στιγμή προσήλθε ενώπιον των Αρχών αιτούμενη και λαμβάνοντας νόμιμη προθεσμία για την απολογία της. Δηλώνει την ειλικρινή της συγγνώμη για την συνθήκη στην οποία έχει υποβάλλει τον ανήλικο και την οικογένειά του με τη συμπεριφορά της. Εφόσον της ζητηθεί, θα κάνει κάθε τι ανθρωπίνως δυνατό για την προστασία του ψυχισμού του. Ο ρόλος της υπεράσπισης είναι να διαφυλάξει τη νομιμότητα της διαδικασίας, να διευκολύνει τις Ανακριτικές Αρχές στο έργο τους, θέτοντας όμως στην κορυφή των ενεργειών της την προστασία του ανηλίκου. Η συμπεριφορά της εντολέως μου φέρει μεγάλη ηθική απαξία και ο κοινωνικός συναγερμός είναι απαραίτητος σε τέτοια περιστατικά. Η ποινική αξιολόγησή της, ωστόσο, αφορά τη Δικαιοσύνη που θα πρέπει να μείνει απερίσπαστη στο έργο της».

Μοιραστείτε το:

Aκολουθήστε το lawandorder.gr στο Google News για να ενημερώνεστε για όλες τις ειδήσεις

Σχετικά Άρθρα

Κρίσεις 2022

Διαβάστε όλα τα άρθρα εδώ ➜

Κατηγορίες