Καταγγελία στο L&O: Μετέφεραν κρατούμενο ύποπτο για κορονοϊό σε άλλο τμήμα αντί σε νοσοκομείο αναφοράς!

Καταγγελία –κραυγής απόγνωσης προκειμένου η πολιτεία και κυρίως το αρχηγείο της Ελληνικής αστυνομίας να κατανοήσει τις δύσκολες συνθήκες κάτω από τις οποίες καλούνται οι αστυνομικοί να ανταπεξέλθουν στα καθήκοντά τους εν μέσω πανδημίας, παρουσιάζει το lawandorder.gr.
Το πρωί της Πέμπτης αποφασίστηκε από την διεύθυνση Β/Α Αττικής η μετακίνηση κρατουμένου που είχε συμπτώματα κορονοϊού, από τα κρατητήρια του αστυνομικού τμήματος Μεταμόρφωσης σε αυτό της Παλλήνης. Μάλιστα αρχικά, σύμφωνα με αναφορές, υπήρχε η πρόθεση μετακίνησης του αντί με ασθενοφόρο, με περιπολικό της ΕΛ.ΑΣ!
Κάτι τέτοιο τελικώς δεν έγινε με τον κρατούμενο να μεταφέρεται στο αστυνομικό τμήμα Παλλήνης, εν συνεχεία, αντί να γίνουν οι απαραίτητες ενέργειες μεταφοράς του σε κάποιο νοσοκομείο αναφοράς, ο κρατούμενος παρέμεινε έως το μεσημέρι στα κρατητήρια με τον κίνδυνο της μετάδοσης του ιού, σε περίπτωση που ήταν φορέας, σε αστυνομικούς που πραγματοποιούσαν υπηρεσία με ελλιπή μέτρα αυτοπροστασίας.
Οι διαδικασίες για την εξέτασή του άρχισαν νωρίς το μεσημέρι ενώ όταν έγινε γνωστό το συμβάν επί τόπου μετέβη κλιμάκιο της Ένωσης Αστυνομικών Υπαλλήλων Βορειοανατολικής Αττικής Δ για να ενημερωθεί αρμοδίως για το συμβάν. Τα ερωτήματα του συγκεκριμένου περιστατικού που δημιουργούνται είναι αρκετά.
1ον) Για ποιο λόγο από τη Δ.Α.Β/Α.Α. για άτομο με ύποπτα συμπτώματα του κορονοϊού αποφασίστηκε η μεταφορά του σε άλλο αστυνομικό τμήμα και όχι νοσοκομείο ώστε να εξεταστεί αν είναι θετικός ή όχι στον ιο.
2ον) Υπήρξε άμεση ενημέρωση του διευθυντή της Δ.Α.Β/Α.Α. από το κέντρο επιχειρήσεων της διεύθυνσης για το συγκεκριμένο περιστατικό;
3ον) Για ποιο λόγο παρέμεινε και καθυστέρησε τόσο πολύ η μεταφορά του κρατουμένου από το Α.Τ. Παλλήνης σε νοσοκομείο με αποτέλεσμα να εκτεθούν σε ενδεχόμενο κίνδυνο αστυνομικοί; Εξάλλου και επιστήμονες έχουν δηλώσει πως κάθε άνθρωπος πόσο μάλλον ύποπτο κρούσμα θα πρέπει να συμπεριφέρεται σαν φορέας του ιου.
4ον) Υπάρχει κάποιο μνημόνιο ενεργειών μεταξύ της ΕΛ.ΑΣ και του Υπουργείου Υγείας για τέτοιου είδους περιστατικά και αν ναι τι προβλέπει σε ανάλογες καταστάσεις.
5ον) Τέλος ισχύει ότι τα κρατητήρια του αστυνομικού τμήματος Παλλήνης και ενός ακόμα ορίστηκαν ως κρατητήρια , με εντολή ποιου αλήθεια και κυρίως με βάση ποια κριτήρια, που θα δέχονται κρατουμένους με ύποπτα συμπτώματα του κορονοϊού; Κάτι τέτοιο σημειώνουν αστυνομικές πηγές, θα τα μετέτρεπε σε « υγειονομικές βόμβες». Για πολλοστή φορά και με αφορμή το συγκεκριμένο συμβάν, αστυνομικοί τονίζουν πως, « : Ο Έλληνας μάχιμος αστυνομικός για ακόμη μία φορά μένει απροστάτευτος και εκτεθειμένος στον κίνδυνο να νοσήσει λόγω ασυνεννοησίας και ολιγωρίας των ανωτέρων του. Παράλληλα επισημαίνουν, αν θα πρέπει να νοσήσουν αρκετοί αστυνομικοί για να αναγνωριστεί επιτέλους η επικινδυνότητα του επαγγέλματός τους και τέλος αναφέρουν πως, «Παρόλο τις καταστάσεις που ταλανίζουν την ΕΛ.ΑΣ , ως ΕΛΛΗΝΕΣ ΑΣΤΥΝΟΜΙΚΟΙ δηλώνουμε παρόντες στον παλμό των γεγονότων και η ελληνική κοινωνία να είναι σίγουρη πως ήμασταν, είμαστε και θα είμαστε δίπλα της όποτε αυτή μας χρειάζεται».

Μοιραστείτε το:

Aκολουθήστε το lawandorder.gr στο Google News για να ενημερώνεστε για όλες τις ειδήσεις

Σχετικά Άρθρα

Κρίσεις 2022

Διαβάστε όλα τα άρθρα εδώ ➜

Κατηγορίες