Καταιγίδες και κεραυνοί σαρώνουν την Αττική – Δείτε τις περιοχές που θα επηρεαστούν

Ισχυρή καταιγίδα εκδηλώνεται αυτή την ώρα στα βορειοανατολικά της Αττικής, συνοδευόμενη από έντονη κεραυνική δραστηριότητα. Σύμφωνα με τις εκτιμήσεις των μετεωρολόγων, τα φαινόμενα αναμένεται να επεκταθούν σταδιακά τις επόμενες ώρες, επηρεάζοντας περισσότερες περιοχές του νομού.

Σύμφωνα με τον μετεωρολόγο Γιώργο Τσατραφύλλια, η αστάθεια του καιρού θα διατηρηθεί έως αργά το απόγευμα, με καταιγίδες να εκδηλώνονται κατά τόπους σε διάφορες περιοχές της Αττικής.

Οι πολίτες καλούνται να είναι ιδιαίτερα προσεκτικοί, καθώς τα φαινόμενα ενδέχεται να συνοδεύονται από έντονες βροχοπτώσεις, συχνούς κεραυνούς, ισχυρές ριπές ανέμου και τοπικές χαλαζοπτώσεις.

Κατά τη διάρκεια της ημέρας ο καιρός θα παρουσιάζει συχνές μεταβολές, ενώ σε ορισμένες περιοχές τα φαινόμενα ενδέχεται πρόσκαιρα να αποκτήσουν έντονο χαρακτήρα.

Καταιγίδες και κεραυνοί σαρώνουν την Αττική – Το επικαιροποιημένο έκτακτο δελτίο της ΕΜΥ

«Επιδείνωση του καιρού αναμένεται σήμερα Παρασκευή (12-06-2026) στη βόρεια και την κεντρική Ελλάδα με τοπικά ισχυρές βροχές και καταιγίδες, που θα συνοδεύονται πρόσκαιρα από ισχυρούς ανέμους (μπουρίνια), μεγάλη συχνότητα κεραυνών, ενώ υπάρχει πιθανότητα τοπικών χαλαζοπτώσεων.

Καταιγίδες με πολλούς κεραυνούς στα βορειοανατολικά της Αττικής, οι περιοχές που θα χτυπήσει η κακοκαιρία

Αναλυτικά ισχυρές βροχές και καταιγίδες προβλέπονται:

α. Στη Μακεδονία σήμερα Παρασκευή από τις μεσημβρινές έως τις βραδινές ώρες, εκτός από την περιοχή της Χαλκιδικής και της ανατολικής Μακεδονίας, όπου τα φαινόμενα θα συνεχιστούν μέχρι τις πρώτες ώρες του Σαββάτου,

β. στη Θεσσαλία και στα ορεινά – ημιορεινά της Ηπείρου σήμερα Παρασκευή από τις μεσημβρινές έως τις βραδινές ώρες,

γ. στις Σποράδες και την Εύβοια από το βράδυ της Παρασκευής έως και τις προμεσημβρινές ώρες του Σαββάτου,

δ. στην ανατολική Στερεά σήμερα Παρασκευή από τις απογευματινές έως τις βραδινές ώρες,

ε. στη Θράκη από τις απογευματινές ώρες της Παρασκευής μέχρι τις πρωινές ώρες του Σαββάτου,

στ. στα νησιά του βορειοανατολικού Αιγαίου (κυρίως περιοχή Λήμνου) από το βράδυ της Παρασκευής μέχρι τις πρωινές ώρες του Σαββάτου».



ΔΙΑΒΑΖΟΝΤΑΙ ΤΩΡΑ

0 Σχόλια
Oldest
Newest
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ