20.3 C
Athens
18.2 C
Thessaloniki
Τετάρτη 17 Απριλίου 2024
More

  Κατερινόπουλος για το μακελειό στη Γλυφάδα: «Σίγουρα ήταν οικονομικό το κίνητρο, όχι συναισθηματικό»


  Σε πλήρη εξέλιξη βρίσκονται οι έρευνες των Αρχών για το μακελειό στη Γλυφάδα την περασμένη Δευτέρα, όταν ο 76χρονος δράστης εισέβαλε στη ναυτιλιακή εταιρεία και σκότωσε τρία άτομα βάζοντας στη συνέχεια τέλος και στη δική του ζωή.

  «Είναι ένας άνθρωπος της οικογένειας, που σημαίνει ότι έχει ένα ιδιαίτερο δέσιμο», λέει, μιλώντας στο MEGA, ο ταξίαρχος εν αποστρατεία, Θανάσης Κατερινόπουλος.

  «Αυτός ο άνθρωπος κάποια στιγμή για λόγους που μόνο αυτός και η οικογένεια γνωρίζουν, βρέθηκε εκτός οικογένειας. Για να φτάσει σε αυτό το σημείο να σκοτώσει τρεις ανθρώπους και στη συνέχεια να αυτοκτονήσει, σημαίνει ότι εκείνη την στιγμή τα συναισθήματά του είχαν φτάσει στο ζενίθ και όταν τα συναισθήματα ενός ανθρώπου κορυφώνονται, χάνει τη λογική. Αυτοκτόνησε όχι μετά την ενέργειά του, τότε κατάλαβε προφανώς τι έκανε», συμπληρώνει, σημειώνοντας:

  «Συναισθηματικό δεν μπορώ να πω ότι είναι το κίνητρο, σίγουρα ήταν οικονομικό. Για να φτάσει εκεί ήταν πολύ ψηλά φορτισμένος συναισθηματικά, γι’ αυτό και αυτοκτόνησε».

  Ο κ. Κατερινόπουλος αναφέρθηκε στα ερωτήματα που πρέπει να απαντήσει η ΕΛ.ΑΣ. προκειμένου να λύσει το μυστήριο, σημειώνοντας πως «κάτι πολύ σημαντικό και στενό μεταξύ τους έχει συμβεί και αυτό ήταν που τον έβγαλε έξω από τα ρούχα του».

  Αποκάλυψη «L&O»: Νέος κύκλος καταθέσεων για το τριπλό φονικό στη Γλυφάδα

  Τα παιδιά της Μαρίας Καρνέση , η αδελφή της Δέσποινα ,καθώς και άλλοι συγγενείς θα κληθούν την εβδομάδα που έρχεται στο τμήμα ανθρωποκτονιών. Τα στελέχη της Ασφάλειας θέλουν να ρίξουν «φως» στο κίνητρο της τριπλής δολοφονίας στη Γλυφάδα και θεωρούν ότι τα μέλη της οικογένειας Καρνέση θα μπορέσουν να τους εξηγήσουν τι ήταν αυτό που όπλισε το χέρι του πιστού συνεργάτη της οικογένειας επί 36 χρόνια και σκόρπισε με τόσο μένος το θάνατο στα γραφεία της εταιρείας.

  Την έρευνα των αστυνομικών θα ολοκληρώσουν η άρση των τηλεφωνικών συνομιλιών του Αιγύπτιου και η άρση του τραπεζικού απόρρητου.

  Πλέον μετά τις περίπου 15 μαρτυρίες που έχουν στα χέρια τους από τους υπαλλήλους έχουν καταλήξει στο σκηνικό της άγριας δολοφονίας. Ο Άρης μπήκε στην εταιρεία το πρωινό της Δευτέρας με ένα και μόνο στόχο. Την Μαρία Καρνεση. Όποιος έμπαινε εμπόδιο τον δολοφονούσε.

  Η μαρτυρία για τη σκηνή της δολοφονίας που φέρνει στο φως το LAW&ORDER κόβει την ανάσα.

  «Είδα την κυρία Μαρία να μπαίνει τρέχοντας στο γραφείο του κυρίου Αντώνη ενώ ήταν τραυματισμένη . Πίσω της ακολουθούσε ο Άρης με την καραμπίνα στα χέρια. Ο κύριος Αντώνης κρατούσε την πόρτα του γραφείου του για να μην μπει μέσα ο Άρης. Τότε ο δράστης πήγε από την πλαϊνή είσοδο και τον πυροβόλησε. Η κυρία Μαρία έτρεξε να κρυφτεί πίσω από δυο γραφεία. Εκεί στη γωνία τη σημάδεψε στο κεφάλι και τη δολοφόνησε.
  Ένας άλλος υπάλληλος ανέφερε. «Τη στιγμή που έφευγε ο Άρης από το γραφείο ενώ ήδη είχε σκοτώσει την κυρία Μαρία και τον γαμπρό της, του άρπαξε από τα χέρια την καραμπίνα ο καπετάνιος. Τότε χωρίς δισταγμό έβγαλε το άλλο όπλο από την τσέπη του και τον πυροβόλησε».
  Αμέσως μετά κατέβηκε στο υπόγειο και έβαλε τέλος στη ζωή του.

  Τώρα χαρακτηριστική είναι και μια ακόμη μαρτυρία που δείχνει ότι ο Άρης δεν ήθελε να κάνει κακό στη Δέσποινα. Ένας από τους υπαλλήλους υποστήριξε: «Είδα τον Αιγύπτιο να ανεβαίνει στο γραφείο της κυρίας Δέσποινας πριν ξεκινήσει τις δολοφονίες .Την οδήγησε στην τουαλέτα μαζί με μια υπάλληλο και την κλείδωσε». Αυτό δείχνει στα στελέχη του ανθρωποκτονιών ότι ήθελε να προστατεύσει τη Δέσποινα από αυτό που θα ακολουθούσε.

  Όλοι τον άκουσαν να φωνάζει για το σπίτι

  Όλοι οι υπάλληλοι αναφέρθηκαν σε ένα σπίτι για το οποίο φώναζε ο μακελάρης. «Δεν θα με πετάξει εμένα από το σπίτι μου». Δεν έχει απόλυτα διευκρινιστεί εάν αυτό το σπίτι είναι η κατοικία την οποία του είχε παραχωρήσει να μένει όταν ερχόταν στην Αττική η μητέρα του θύματος. Πάνω στο δράστη δεν βρέθηκαν κλειδιά κάποιου σπιτιού .Έτσι οι αστυνομικοί άνοιξαν την πόρτα του σπιτιού στην οδό Τσιτσάνη με κλειδαρά και έκαναν έρευνα παρουσία εισαγγελέα. Μέσα εντόπισαν κάποια προσωπικά αντικείμενα του Αιγύπτιου καθώς και τρία διαβατήρια του.
  Εξάλλου ήταν ένα σπίτι που το χρησιμοποιούσε περιστασιακά. Πριν λοιπόν παραδοθεί ο φάκελος της τριπλής δολοφονίας και της αυτοχειρίας στη δικαιοσύνη, οι αστυνομικοί του τμήματος ανθρωποκτονιών θέλουν να έχουν ξεκαθαρίσει απόλυτα το κίνητρο και όλες τις κινήσεις του μακελάρη.  ΣΧΕΤΙΚΑ
  ΡΟΗ ΑΝΑΡΤΗΣΕΩΝ

  ΑΠΟΨΕΙΣ

  ΔΗΜΟΦΙΛΗ