Κατέθεσε μήνυση ο Μιωνής: Για εγκληματική οργάνωση εγκαλεί Παπαγγελόπουλο, Φιλιππάκη και δυο δημοσιογράφους

Για βαριά κακουργήματα ακόμη και για σύσταση εγκληματικής οργάνωσης εγκαλεί ο επιχειρηματίας Σάμπυ Μιωνής τον τέως αναπληρωτή υπουργό Δικαιοσύνης Δημήτρη Παπαγγελόπουλου και τρία ακόμη πρόσωπα με μήνυση που κατέθεσε σήμερα στην εισαγγελία Πρωτοδικών της Αθήνας.
Ειδικότερα, ο κ. Μιωνής που αυτή την ώρα καταθέτει στην προανακριτική επιτροπή της Βουλής που ερευνά τον κ. Παπαγγελόπουλο για τυχόν ποινική εμπλοκή του στο χειρισμό της υπόθεσης Novartis – στρέφεται με την μήνυσή του και κατά του εκδότη της εφημερίδας «Δημοκρατία» Ιωάννη Φιλιππάκη αλλά και των δημοσιογράφων Γιάννας Παπαδάκου και Αλέξανδρου Τάρκα.
Ο επιχειρηματίας, κατά περίπτωση αποδίδει στα παραπάνω πρόσωπα βαριά κακουργήματα.
Συγκεκριμένα, στην ανακοίνωση που εξέδωσε ο δικηγόρος του κ. Μιωνή Π. Πανατζής, αναφέρονται τα εξής:
«Κατατέθηκε, σήμερα, από τον εντολέα μας κ. Σάμπυ Μιωνή, ενώπιον του αρμοδίου κ. Εισαγγελέα Πρωτοδικών Αθηνών, μήνυση κατά των
1) Δημητρίου Παπαγγελοπούλου, πρώην Αναπληρωτή Υπουργού Δικαιοσύνης
2) Ιωάννη Φιλιππάκη, εκδότη της εφημερίδας “Δημοκρατία”
3) Αλεξάνδρου Τάρκα, δημοσιογράφου και
4) Γιάννας Παπαδάκου, δημοσιογράφου
για τα εγκλήματα: α) της απόπειρας εκβίασης σε βαθμό κακουργήματος, β) της σύστασης εγκληματικής οργάνωσης («συμμορίας») γ) της συνέργειας σε απόπειρα εκβίασης σε βαθμό κακουργήματος και δ) της δωροληψίας πολιτικού αξιωματούχου.
-Η μήνυση, υποστηρίζεται από πληθώρα αποδεικτικών στοιχείων, ο δε κ. Μιωνής καταθέτει σήμερα, θεσμικά, ενώπιον της Ειδικής Κοινοβουλευτικής Επιτροπής της Βουλής των Ελλήνων, που διερευνά την τυχόν τέλεση αδικημάτων που έχουν τελεστεί από τον κ. Δημήτριο Παπαγγελόπουλο.-
Ο κ. Μιωνής, ο συνέταιρός του κ. Άγγελος Μεταξάς και ο δικηγόρος του, κ. Σταύρος Παπασταύρου, έγιναν στόχος μιας εγκληματικής συμμορίας, που είχε σαφή επιδίωξη προσπορισμού παρανόμου οικονομικού οφέλους και, παράλληλα, εκμετάλλευσης της πολιτικής διάστασης της υπόθεσης.-
Στα πλαίσια αυτά, δημιουργήθηκαν, σε βάρος τους, σειρά εξωθεσμικών και αντιδικονομικών ενεργειών, όπως η έκδοση παρανόμων ενταλμάτων συλλήψεως, η δημιουργία σειράς ποινικών δικογραφιών και αβασίμων φορολογικών καταλογισμών, που, τελικώς, κατέπεσαν στα Ελληνικά Δικαστήρια.
Ο κ. Μιωνής, κατήγγειλε την ύπαρξη ενός από τα μεγαλύτερα παραδικαστικά κυκλώματα, που έδρασαν “από συστάσεως του Ελληνικού Κράτους”, ήμαστε δε βέβαιοι ότι η Ελληνική Δικαιοσύνη θα προστατεύσει το κύρος της για άλλη μια φορά και θα δράσει άμεσα, για την παραδειγματική τιμωρία των υπευθύνων».

Μοιραστείτε το:

Share on facebook
Share on twitter
Share on whatsapp

Aκολουθήστε το lawandorder.gr στο Google News για να ενημερώνεστε για όλες τις ειδήσεις

Σχετικά Άρθρα

Κρίσεις 2022

Διαβάστε όλα τα άρθρα εδώ ➜

Κατηγορίες