Κεγκέρογλου για Παπαγγελόπουλο: «Προέτρεπε τη Δικαιοσύνη να παρανομήσει»

Μεγάλο θέμα έχει ανοίξει η κατάθεση της κ. Ράικου σχετικά με το «σκάνδαλο» της Novartis, που έχει βάλει «φωτιά» στο πολιτικό σκηνικό.
Ο Βασίλης Κεγκέρογλου σχολίασε όσα υποστήριξε η πρώην επικεφαλής της Εισαγγελίας Διαφθοράς στον Alpha. «Ήμουν ένας από τους δύο που είδαμε τη δικογραφία. Θα πρέπει να σας πω ότι ενισχύεται απόλυτα αυτό, που από τις προηγούμενες αναγνώσεις για τον κ. Παπαγγελόπουλο, φαινόταν. Είναι πλέον όχι απλά σαφέστατες, είναι συγκεκριμένες και υπεύθυνα καταγγελλόμενες οι παρεμβάσεις του, για να σταλεί φάκελος και να υπάρξουν κατηγορούμενοι χωρίς στοιχεία», δήλωσε ο Κεγκέρογλου και συνέχισε:
«Αυτά που λέει η κ. Ράικου είναι πάρα πολύ σημαντικά. Η ίδια καταθέτει ότι η κ. Παπαδάκου και τις δύο φορές που πήγε στο γραφείο της της έλεγε γιατί δεν δίνει τα στοιχεία».
Ο γραμματέας της Κοινοβουλευτικής Ομάδας του ΚΙΝΑΛ αναφέρθηκε και στον πρώην αναπληρωτή υπουργό Δικαιοσύνης Δημήτρη Παπαγγελόπουλο λέγοντας: «Αυτό που φαίνεται καθαρά είναι ότι παρεμβαίνει και θέλει να κατευθύνει τη δικαιοσύνη προς ενέργειες, οι οποίες είναι έξω από το νόμο και το Σύνταγμα. Δεν επηρεάζει τη δικαιοσύνη στα πλαίσια της λειτουργίας των νόμων, την προτρέπει να παρανομήσει. Είναι ωμή παραβίαση του νόμου».
Όσο για το πώς θα αντιδράσει το ΚΙΝΑΛ: «Θα οριστεί τις επόμενες ημέρες, η ημέρα που θα συζητηθεί το θέμα. Εμείς είμαστε υπέρ της προανακριτικής επιτροπής, άλλωστε αυτή θα είναι και η μοναδική πρόταση που θα κατατεθεί, άρα δεν υπάρχει δίλημμα. Θα ψηφίσουμε αυτήν την πρόταση για να ξεκινήσει η διαδικασία».

Μοιραστείτε το:

Share on facebook
Share on twitter
Share on whatsapp

Aκολουθήστε το lawandorder.gr στο Google News για να ενημερώνεστε για όλες τις ειδήσεις

Σχετικά Άρθρα

Κρίσεις 2022

Διαβάστε όλα τα άρθρα εδώ ➜

Κατηγορίες