Κένυα: Βρέθηκε δολοφονημένη η δρομέας Νταμάρις Μούτι Μουτούα

Η Νταμάρις Μούτι Μουτούα, μία δρομέας γεννημένη δρομέας γεννημένη στο Μπαχρέιν με καταγωγή από την Κένυα, βρέθηκε νεκρή σε μια πόλη στη δυτική χώρα της ανατολικής Αφρικής, με τον Αιθίοπα φίλο της, επίσης δρομέας, είναι βασικός ύποπτος για τη δολοφονία της, όπως ανακοίνωσε η αστυνομία.

Η δολοφονία της ήρθε επτά μήνες με τη δολοφονία μιας άλλης αθλήτριας από την Κένυα, της Ολυμπιονίκης Άγκνες Τιρόπ, η οποία βρέθηκε μαχαιρωμένη στο σπίτι της στην ίδια πόλη τον Οκτώβριο.

Το σώμα της 28χρονης, η οποία έχει διπλή υπηκοότητα (Κένυας-Μπαχρέιν), βρέθηκε σε αποσύνθεση σε σπίτι στο Ίτεν, όπως δήλωσε στο Reuters ο αστυνομικός διοικητής της πόλης, Τομ Μακόρι, αποκαλύπτοντας ότι ο Αιθίοπας φίλος της είναι βασικός ύποπτος.

Δύο δολοφονίες στο Ίτεν

Το Ίτεν, όπου έγιναν και οι δύο δολοφονίες, έχει μια δημοφιλή βάση εκπαίδευσης για δρομείς μεγάλων αποστάσεων. Οι δύο δολοφονίες έριξαν τα φώτα της δημοσιότητας στη βία κατά των γυναικών στη χώρα της ανατολικής Αφρικής.

Η αστυνομία αναζητεί τον φίλο της, Εσκιντέρ Χαϊλεμαριάν Φολί, ο οποίος φέρεται να ομολόγησε τη δολοφονία. Ακολουθούσε προπονήσεις στην ίδια εγκατάσταση και έκτοτε έχει διαφύγει από την Κένυα, σύμφωνα με την αστυνομία.

«Ο ύποπτος κάλεσε έναν φίλο του και τον ενημέρωσε ότι σκότωσε την κοπέλα του… », είπε ο Μακόρι.

Aκολουθήστε το lawandorder.gr στο Google News για να ενημερώνεστε για όλες τις ειδήσεις

Σχετικά Άρθρα

Κρίσεις 2022

Διαβάστε όλα τα άρθρα εδώ ➜

Κατηγορίες