Κεραμέως για άσυλο: Εντός των ΑΕΙ αστυνομία, εισαγγελία, πυροσβεστική ασκούν όλες τις κατά νόμο αρμοδιότητές τους

Για «πράξεις που περιορίζουν την ακαδημαϊκή ελευθερία και αντιστρατεύονται την ελεύθερη διακίνηση ιδεών», καθώς και για «πράξεις που πλήττουν τη δημοσία περιουσία» έκανε λόγο η υπουργός Παιδείας, Νίκη Κεραμέως, μιλώντας σε Επιτροπή της Βουλής για την κατάργηση του ασύλου.
«Η πρόθεση μας είναι να επαναφέρουμε την κοινή λογική. Να καταργήσουμε την στρέβλωση του ασύλου» υποστήριξε.
Και συνέχισε εξηγώντας τι προβλέπει η σχετική διάταξη που ψηφίζεται αυτή τη βδομάδα. «Καταγράφονται και παραβατικές πράξεις εκτός πανεπιστημίων, όπου όμως στη συνέχεια «οι δράστες καταφεύγουν εντός πανεπιστημίων για να αποφύγουν τη σύλληψη. Είναι μια εικόνα που δεν βοηθά την ακαδημαϊκή δραστηριότητα. Αυτούς θέλουμε να προστατεύσουμε; Εμείς εισηγούμαστε ότι όχι», υπογράμμισε η κ. Κεραμέως.
Αποσαφηνίζοντας τη σχετική διάταξη για την κατάργηση του ασύλου, η υπουργός Παιδείας σημείωσε ότι «προβλέπουμε ότι εντός των χώρων των ΑΕΙ, οι αρμόδιες αρχές -αστυνομία, εισαγγελία, πυροσβεστική- ασκούν όλες τις κατά νόμο αρμοδιότητές τους συμπεριλαμβανόμενης επέμβασης λόγω τέλεσης αξιόποινων πράξεων».
Και συνέχισε: «εξομοιώνεται ο χώρος των ΑΕΙ με τον κοινό δημόσιο χώρο σε ό,τι αφορά στην άσκηση αρμοδιοτήτων των αρχών και την επέμβασή τους λόγω τέλεσης αξιόποινων πράξεων», συμπλήρωσε η υπουργός Παιδείας.
Υπενθυμίζεται ότι το νομοσχέδιο για την κατάργηση του άσυλου και την κυβερνησιμότητα σε δήμους και περιφέρειες εισήχθη σήμερα και συζητείται στις αρμόδιες επιτροπές της Βουλής με τον χαρακτήρα του επείγοντος. Αναμένεται να ψηφιστεί την Πέμπτη, 8 Αυγούστου.

Μοιραστείτε το:

Share on facebook
Share on twitter
Share on whatsapp

Aκολουθήστε το lawandorder.gr στο Google News για να ενημερώνεστε για όλες τις ειδήσεις

Σχετικά Άρθρα

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται.

Κρίσεις 2022

Διαβάστε όλα τα άρθρα εδώ ➜

Κατηγορίες