«Κιβωτός του Κόσμου»: Αδειάζουν το σπίτι του πατέρα Αντώνιου – Μετακομίζει η πρεσβυτέρα

Την ώρα που η μετακόμιση του πατέρα Αντωνίου και της πρεσβυτέρας απ’ το διαμέρισμα που έμεναν στη δομή του Κολωνού συνεχίζεται με αμείωτη ένταση, οι καταγγελίες, τα στοιχεία της οικονομικής αστυνομίας και οι ισχυρισμοί των πρωταγωνιστών προκαλούν ακόμα και διαδικτυακές συγκρούσεις, ανάμεσα σε υποστηρικτές του ιδρυτή της ΜΚΟ και σε άτομα που ζητούν να πέσει άπλετο φως, στη σκοτεινή πλευρά της «Κιβωτού του Κόσμου».

Διαδικτυακές συγκρούσεις σε φόντο…εκατομμυρίων ευρώ

Μετά τις αποκαλύψεις τα 400 παιδιά που ζούσαν σε δομές έγιναν 136, με μια σειρά από δωρεές να έχουν παγώσει και άλλες να έχουν ανακληθεί. Μετά τη τελευταία εμφάνιση της πρεσβυτέρας το μεσημέρι της περασμένης Δευτέρας, η ίδια και ο σύζυγός της παραμένουν σε άγνωστη τοποθεσία, σε συνεχή επικοινωνία με τους δικηγόρους τους. Τα στοιχεία της έρευνας είναι αλλεπάλληλα και οι αναλύσεις που γίνονται συνεχείς.

Όπως αποκάλυψε το Live News, η περιβόητη θυρίδα της Χίου έκρυβε 57.300 €. Η θυρίδα ήταν στο όνομα της μητέρας του 50χρονου ιερέα που αναμένεται να κληθεί για εξηγήσεις. Σύμφωνα με πληροφορίες από την Εθνική τράπεζα της Χίου, ο πατέρας Αντώνιος φέρεται να έκανε μεγάλες αναλήψεις χρηματικών ποσών, από λογαριασμό της «Κιβωτού» που περιείχε εκατομμύρια. Τα ποσά αυτά στη συνέχεια εξαφανίζονταν, με τις Αρχές να προσπαθούν να διαπιστώσουν αν ορισμένα από αυτά τα χρήματα, κατέληξαν στην επίμαχη θυρίδα.

Πολλές αντιδράσεις προκαλούν το τελευταίο 24ωρο και οι δηλώσεις του 19χρονου, που ουσιαστικά με την καταγγελία του για σεξουαλική παρενόχληση άνοιξε τον «Ασκό του Αιόλου».

«Είχα αποφασίσει στις αρχές του περασμένου Μαΐου να μιλήσω σε κάποιους ανθρώπους, όμως δεν το έκανα γιατί έτυχε ένα περιστατικό και βρέθηκα στον δρόμο. Ένας από τους συνεργάτες του πατέρα τότε με βρήκε στον δρόμο και η πρώτη του αντίδραση ήταν να με βρίσει και να μου σκάσει χαστούκια» δήλωσε ο 19χρονος πρώην τρόφιμος.

Τρόφιμοι που εξακολουθούν να στηρίζουν τον πατέρα Αντώνιο και τα μέλη της πρώην διοίκησης της Κιβωτού που απομακρύνθηκαν, μιλούν για αχαριστία και για μια εσκεμμένη διαστρέβλωση της πραγματικότητας.

Ο 19χρονος που έκανε την αρχική καταγγελία για τον πατέρα Αντώνιο και τα όσα ζούσε σε δομή της Κιβωτού επαναλαμβάνει ότι δεν αντέδρασε επειδή είχε τον 50χρονο σαν δεύτερο πατέρα.

«Το συγκεκριμένο στέλεχος τον είχα σαν πατέρα μου. Ο,τιδήποτε έγινε μετά ήταν τέτοια η ταραχή μου και τέτοια η ψυχολογική μου κατάσταση που δε μπορούσα να αντιδράσω με τίποτα. Κι αυτός ήταν και ο λόγος που δεν αντέδρασα από την πρώτη φορά σε ο,τιδήποτε έγινε» ανέφερε ο 19χρονος.

O Ελλάδιος οδήγησε την κάμερα του Live News στο διαμέρισμα που ο ίδιος βρέθηκε σε απομόνωση για έναν ολόκληρο χρόνο, μαζί με άλλα 3 παιδιά που όπως λέει ήταν άτακτα

Για όλα αυτά ο πατέρας Αντώνιος και η πρεσβυτέρα μιλούν για ένα πόλεμο λάσπης που στο τέλος θα καταρρεύσει.

Το κουβάρι της υπόθεσης συνεχίζει να ξετυλίγεται, με την αγωνία για ορισμένους να χτυπάει κόκκινο την ώρα που τα στοιχεία στα χέρια των αξιωματικών της αστυνομίας, αυξάνονται καθημερινά όλο και περισσότερο.

Αδειάζει αυτήν την ώρα το διαμέρισμα των 135 τμ του πατέρα Αντωνίου και της πρεσβυτέρας.

Συγκεκριμένα, στην περιοχή του Κολωνού έχουν φθάσει δύο φορτηγά ώστε να ολοκληρώσουν την μετακόμιση.

Σύμφωνα με πρώτες πληροφορίες, σε πρώτη φάση όλα τα αντικείμενα θα μεταφερθούν σε αποθήκη.

Θα πρέπει να σημειωθεί ότι για όλα τα πράγματα που θα βγουν από το διαμέρισμα που έμεναν καταχρηστικά η πρεσβυτέρα με τον πατέρα Αντώνιο έχει γίνει έλεγχος από το νέο Δ.Σ. της ΜΚΟ, καθώς θεωρούνται περιουσιακά στοιχεία της δομής.

Μοιραστείτε το:

Share on facebook
Share on twitter
Share on whatsapp

Aκολουθήστε το lawandorder.gr στο Google News για να ενημερώνεστε για όλες τις ειδήσεις

Σχετικά Άρθρα

Κρίσεις 2022

Διαβάστε όλα τα άρθρα εδώ ➜

Κατηγορίες