Κιβωτός του Κόσμου: Αυτός είναι ο 19χρονος που άνοιξε τον «Ασκό του Αιόλου» – Πώς έπεσε θύμα κακοποίησης

Νέες πληροφορίες για τον 19χρονο που με τις καταγγελίες του άνοιξε τον ασκό του Αιόλου για την Κιβωτού του Κόσμου έφερε στο φως το κεντρικό δελτίο ειδήσεων του ΑΝΤ1.

Ο Αντώνης Φουρλής, ο μοναδικός δημοσιογράφος που συνάντησε και μίλησε με τον 19χρονο, αποκάλυψε την συζήτηση που είχαν: «Είναι ένα παιδί που σεβόνταν, αγαπούσε και θαύμαζε τον πατέρα Αντώνιο. Έχει περάσει το μεγαλύτερο μέρος παιδικών του χρόνων στην Κιβωτό. Υπήρχε μια σχέση ανθρώπινη. Αυτό που μου περιέγραψε χαρακτηρίζεται ξεκάθαρα σεξουαλική κακοποίηση.

Δεν είναι μία φορά, δεν είναι σε έναν χώρο, δεν είναι σε μία δομή. Το παιδί αυτό έχει και φόβο. Όταν έκανε την καταγγελία προς τα τέλη του καλοκαιριού ξυλοκοπήθηκε στη μέση του δρόμου από ένα στέλεχος της Κιβωτού που είναι πολύ κοντά στον πατέρα Αντώνιο.

Σε ερώτηση του Νίκου Χατζηνικολάου αν μπορεί να κατονομαστεί το πρόσωπο που καταγγέλλει ο 19χρονος για την κακοποίηση του, ο Αντώνης Φουρλής απάντησε: «Στα φοβερά ερωτήματα που πρέπει να δοθούν απαντήσεις για τις καταγγελίες πρέπει να δώσει απαντήσεις μόνο αυτός που στεκόταν στο τιμόνι της Κιβωτού του Κόσμου. Αυτός είναι».

Το βίντεο με τον 19χρονο

Ο 19χρονος πριν βρει την δύναμη να κάνει τις καταγγελίες για τα όσα όπως υποστηρίζει υπέστη στην «Kιβωτό του Κόσμου» είχε εμφανιστεί σε βίντεο που αναφέρονταν στην δομή. Είναι ο νεαρός με τη λευκή μπλούζα στο βίντεο, από την εποχή που ο 19χρονος ήταν ακόμα φιλοξενούμενος στη δομή της Κιβωτού του Κόσμου: «Σίγουρα αυτό που θυμάμαι είναι από την πρώτη μέρα που μπήκα στην Κιβωτό του Κόσμου ότι ήταν κάτι πολύ διαφορετικό από ότι πριν και κάτι πολύ πιο όμορφο», δήλωνε τον Δεκέμβριο του 2021.

Εξετάζεται νέα υπόθεση σεξουαλικής κακοποίησης ανήλικου παιδιού

Στο μικροσκόπιο της εισαγγελίας έχει μπει ακόμα μια περίπτωση σεξουαλικής κακοποίησης ανήλικου παιδιού στην Κιβωτό του Κόσμου. Οι υποψίες για το 3ο ανήλικο θύμα προέκυψαν μέσα από κατάθεση πρώην εργαζόμενου. Την Πέμπτη 24 Νοεμβρίου κατέθεσαν στις εισαγγελείς ανηλίκων δυο πρώην εργαζόμενοι παιδαγωγοί στις δομές της κιβωτού. Ο αριθμούς των μαρτύρων πλέον έχει ανεβεί στους 12.

Την ίδια ώρα οι δικηγόροι του πατέρα Αντώνιου και της πρεσβυτέρας, Θρασύβουλος Κονταξής, Τάσος Τριανταφύλλου και Γιάννης Κότσος διαψεύδουν δημοσιεύματα που αναφέρουν ότι ο ιερέας είναι εξαφανισμένος, ενώ ένας εξ αυτών πήγε σήμερα στην Εισαγγελία και ενημέρωσε ότι ο ιδρυτής της Οργάνωσης και η πρεσβυτέρα είναι στη διάθεση της δικαιοσύνης όποτε τους ζητηθεί.

Οι εισαγγελείς ανηλίκων θα ζητήσουν τους απόρρητους φακέλους παιδιών, ανάμεσα στα οποία περιλαμβάνονται όσα έχουν καταγγείλει κακοποίηση αλλά και όσα υπάρχει υποψία ότι πιθανώς έχουν κακοποιηθεί. Η εισαγγελία αναζητά στοιχεία μέσα από τις απόρρητες αναφορές κοινωνικών λειτουργών για κακοποιητικές συμπεριφορές.

Μοιραστείτε το:

Share on facebook
Share on twitter
Share on whatsapp

Aκολουθήστε το lawandorder.gr στο Google News για να ενημερώνεστε για όλες τις ειδήσεις

Σχετικά Άρθρα

Κρίσεις 2022

Διαβάστε όλα τα άρθρα εδώ ➜

Κατηγορίες