Κλειστές λόγω απεργίας οι εμπορικές αποβάθρες στο λιμάνι του Πειραιά

Λόγω απεργίας των εργαζομένων  θα είναι κλειστές οι εμπορικές αποβάθρες στο λιμάνι του Πειραιά.

Σύμφωνα με την εταιρεία DPort αι τις συνεργαζόμενες εταιρείες, τη Δευτέρα πραγματοποιήθηκε συνάντηση με τα τρία σωματεία των εργαζομένων, καταλήγοντας σε συμφωνία για την τήρηση του χρονοδιαγράμματος για την ολοκλήρωση των διαπραγματεύσεων και την αποστολή του τελικού σχεδίου Συλλογικής Σύμβασης Εργασίας στις 6 Μαΐου. Η πρόταση, πάντα σύμφωνα με την εταιρεία, αφορούσε αυξήσεις 8% στους μισθούς, ωστόσο δεν έγινε αποδεκτή από το σωματείο ΕΝΕΔΕΠ.

Η ανακοίνωση της εταιρείας

Πιο αναλυτικά η ανακοίνωση της εταιρείας:

H εταιρία DPort και οι συνεργαζόμενες εταιρίες σας ενημερώνουν για τα γεγονότα των τελευταίων ημερών με σκοπό την καλύτερη δυνατή ενημέρωση σας:

Συμφωνία για συναντήσεις και τελικό σχέδιο Συλλογικής Σύμβασης Εργασίας

Οι εταιρίες συναντήθηκαν με τα τρία σωματεία του χώρου χτες 18/4 όπου συμφωνήθηκε και με τα τρία σωματεία ότι θα τηρηθεί το χρονοδιάγραμμα που προτάθηκε από τις εταιρίες με σκοπό την ολοκλήρωση των διαπραγματεύσεων και την αποστολή του τελικού σχεδίου Συλλογικής Σύμβασης Εργασίας στις 6/5/22. Όπως εξηγήσαμε και στα 3 σωματεία, ο υπολογισμός του συνολικού πακέτου παροχών και αυξήσεων δεν μπορεί να υπολογιστεί σε ένα απόγευμα αν δεν μελετηθεί με σοβαρότητα και ακρίβεια.

Η πρόταση της εταιρίας προς όλα τα Σωματεία κυμάνθηκε στο 8% σε μία περίοδο που οι εταιρείες δεν συζητούν αυξήσεις. Το Σωματείο ΕΝΕΔΕΠ απαξίωσε την πρόταση χλευάζοντας τους εργαζομένους που ψέλλισαν ότι η πρόταση κινείται στην σωστή κατεύθυνση και ότι θα πρέπει να βελτιωθεί. Κατανοώντας το αίτημα για ακόμα μεγαλύτερες αυξήσεις, κάτι το οποίο προσπαθούμε να επιτύχουμε, προτείναμε και συμφωνήθηκε να καταθέσουμε την τελική μας πρόταση στις 6/5. Εξηγήσαμε και στα 3 σωματεία χτες ότι από την πλευρά μας προσπαθούμε να προσφέρουμε ότι καλύτερο δυνατό μπορούμε έχοντας πάντα κατά νου ότι δεν θα ρισκάρουμε το μέλλον της εργασίας 2,100 εργαζομένων.

Υποκρισία, Ψέματα & Επαναστατική Γυμναστική

Το Σωματείο ΕΝΕΔΕΠ, πριν ακόμα λάβει την τελική μας πρόταση που έχει συμφωνηθεί και με τα 3 σωματεία ότι θα σταλεί στις 6/5/2022, αποφάσισε να προχωρήσει σε στάση εργασίας και σε απεργία σήμερα 19/4. Γνωρίζαμε εξάλλου ότι το Σωματείο ΕΝΕΔΕΠ θα προχωρήσει σε απεργία πριν ακόμα έρθει το θέμα προς ψήφιση στη Γενική Συνέλευσή του.

Το Σωματείο ΕΝΕΔΕΠ χτες στα 10:30 το βράδυ ενημερώθηκε ότι η σημερινή απεργία είναι παράνομη. Πριν ακόμα βγει η απόφαση του δικαστηρίου το Εργατικό Κέντρο Πειραιά είχε ήδη προκηρύξει απεργία για τη σημερινή μέρα από τις 9:30 το βράδυ.
Καταλαβαίνουμε όλοι το παιχνίδι αλλά εμείς δεν θα παίξουμε με τις οικογένειες 2,100 ανθρώπων. Όλα αυτά τα χρόνια τηρούμε ότι έχουμε συμφωνήσει και το

Σωματείο ΕΝΕΔΕΠ προχωρά σε απεργίες για όποιο λόγο το εξυπηρετεί κάθε φορά. Σε μία εποχή έντονου ανταγωνισμού μεταξύ εταιριών που δραστηριοποιούνται στον κλάδο μας, το Σωματείο ΕΝΕΔΕΠ παραπληροφορεί τους εργαζόμενους για τις οικονομικές δυνατότητες που έχει η εταιρεία και μπλοκάρει με δικαστικές προσφυγές την υπογραφή νέας Συλλογικής Σύμβασης Εργασίας.

Αναρωτιόμαστε πραγματικά αν το Σωματείο ΕΝΕΔΕΠ θέλει Συλλογική Σύμβαση Εργασίας ή απλά θέλει επαναστατική γυμναστική.

Όλα αυτά τα χρόνια πάντα προτεραιότητά της DPort Services και των συνεργαζόμενων εταιρειών ήταν και συνεχίζουν να είναι οι άνθρωποί μας. Καταδικάζουμε τις παράνομες και εκβιαστικές πρακτικές του Σωματείου ΕΝΕΔΕΠ και καλούμε τους εκπροσώπους των εργαζομένων να αναλάβουν με σοβαρότητα την ευθύνη του θεσμικού τους ρόλου.

Ζητούσαμε και ζητάμε την τήρηση των Νόμων για να προστατεύσουμε το μέλλον 2,100 οικογενειών.

Μοιραστείτε το:

Share on facebook
Share on twitter
Share on whatsapp

Aκολουθήστε το lawandorder.gr στο Google News για να ενημερώνεστε για όλες τις ειδήσεις

Σχετικά Άρθρα

Κρίσεις 2022

Διαβάστε όλα τα άρθρα εδώ ➜

Κατηγορίες