«Κόλαφος» η πρώτη κατάθεση στη δίκη για το Μάτι: «Ο αδελφός μου θα είχε σωθεί αν δεν είχε ακούσει τις αρχές»

Για πλήρη απουσία συντονισμού, για έλλειψη ενημέρωσης των πολιτών σχετικά με την κατεύθυνση της πυρκαγιάς αλλά και για ευθύνες των αρμοδίων αρχών που κατηύθυναν τους κατοίκους σε δρόμους που έμελλε να μετατραπούν σε παγίδες θανάτου, μίλησε σήμερα η πρώτη μάρτυρας που κατέθεσε στη δίκη για τη φονική πυρκαγιά στο Μάτι.

Ο λόγος για την η κ. Σοφία – Αγγελική Χαμηλοθώρη η οποία παρίσταται ως πολιτική αγωγή στη δίκη, και κατά τη διάρκεια της φονικής πυρκαγιάς έχασε τον αδελφό της, Παναγιώτη Χαμηλοθώρη. Το θύμα, όπως είπε σήμερα η αδελφή του σήμερα στο δικαστήριο εγκλωβίστηκε μέσα στο αυτοκίνητό του, ακολουθώντας τις οδηγίες των αρμοδίων.

«Αν είχε διαταχθεί έγκαιρα εκκένωση θα είχε σωθεί κόσμος», είπε η μάρτυρας, σημειώνοντας πως ούτε η Αστυνομία ούτε η Πυροσβεστική έδρασαν σωστά αφού κατεύθυναν τους πολίτες, στέλνοντας την ροή των οχημάτων μέσα στο Μάτι. « Κανείς δεν ενημέρωσε, από το ραδιόφωνο, από τα ΜΜΕ πως πρέπει να κινηθούν… Στο Μάτι φάνηκε ότι υπήρχε τεράστια συγκέντρωση αυτοκινήτων .Οι άνθρωποι δεν γνώριζαν τι συμβαίνει εκεί και πήγαιναν προς τα εκεί . Όλους τους έστειλαν από μέσα», ανέφερε χαρακτηριστικά η μάρτυρας.

«Ο αδελφός μου πήγε σε αυτή τη διαδρομή γιατί του υποδείχθηκε να πάει .Δεν υπήρχε απολύτως καμία ενημέρωση για το που ήταν η φωτιά…. Δεν ενημερώθηκαν ποτέ οι άνθρωποι για το πότε πέρασε η φωτιά στη Μαραθώνος. Ο αδερφός μου ίσως να είχε σωθεί. Ποιος ξέρει; Δεν υπήρχε κανένας συντονισμός…. Θα μπορούσαν να του είχαν πει να πάνε στο λιμάνι αλλά σε όλους έλεγαν να πάνε στο Κόκκινο Λιμανάκι», είπε η μάρτυρας και τόνισε πως όλοι «έβρισκαν μπροστά τους τη φωτιά».

«Διαπίστωσα ότι υπήρχαν έντονοι καπνοί Δεν φαινόταν κανένα πτητικό η εναέριο μέσο, προσπάθησα να επικοινωνήσω με το σύζυγό μου να ρωτήσω τι γίνεται», ανέφερε η μάρτυρας περιγράφοντας τις στιγμές αγωνίας που έζησε όταν δεν μπορούσε καν να επικοινωνήσει με τον αδερφό της. Όπως είπε, η ίδια και ο σύζυγός της πήγαν στη συνέχεια στο λιμάνι της Ραφήνας.

Η μάρτυρας κατέθεσε ακόμη: «Μείναμε πολλές ώρες στο λιμάνι. Όσο περνούσε η ώρα και δεν επικοινωνούσε αρχίσαμε να καταλαβαίνουμε τι έχει συμβεί. Είμαστε στο λιμενικό μαζί με την κυρία Φύτρου (σ.σ πρόκειται για τη γυναίκα η οποία έχασε στη φωτιά το σύζυγο και τα δύο της παιδιά) που εκείνη τη ώρα πληροφορήθηκε το θάνατο της κόρης της».

Tags

Μοιραστείτε το:

Share on facebook
Share on twitter
Share on whatsapp

Aκολουθήστε το lawandorder.gr στο Google News για να ενημερώνεστε για όλες τις ειδήσεις

Σχετικά Άρθρα

Κρίσεις 2022

Διαβάστε όλα τα άρθρα εδώ ➜

Απόψεις
Κατηγορίες