Κορονοϊός: Ο Ισημερινός γίνεται η πρώτη χώρα που επιβάλει οριζόντια υποχρεωτικό εμβολιασμό

Καθώς πλησιάζουμε τα δύο χρόνια από την έναρξη της πανδημίας, ο Ισημερινός γίνεται η πρώτη χώρα που καθιστά υποχρεωτικό τον εμβολιασμό για το σύνολο του πληθυσμού του, άνω των 5 ετών.
«Στον Ισημερινό ο εμβολιασμός γίνεται υποχρεωτικός» αναφέρει το υπουργείο Υγείας στην σχετική ανακοίνωση, διευκρινίζοντας ότι «η υποχρεωτικότητα ξεκινά από την ηλικία των 5 ετών».
Εμβολιασμός και υποχρεωτικότητα
Μέχρι σήμερα, μόνο μερικές χώρες εμβολιάζουν υποχρεωτικά τους πολίτες τους, αλλά σχεδόν όλες μόνο τους ηλικιωμένους. Δύο χώρες της κεντρικής Ασίας, το Τατζικιστάν και το Τουρκμενιστάν, έκαναν υποχρεωτικό τον εμβολιασμό για τους ενήλικες από τον Ιούλιο.
Στην Ινδονησία ο εμβολιασμός για την Covid-19 είναι υποχρεωτικός από τον Φεβρουάριο του 2021 και όσοι δεν εμβολιαστούν απειλούνται με κυρώσεις, ωστόσο μέχρι την 1η Δεκεμβρίου μόνο το 35% των πολιτών είχε εμβολιαστεί.
Η Μικρονησία, στον Ειρηνικό, κατέστησε επίσης υποχρεωτικό τον εμβολιασμό για όλους τους ενήλικες από τον Ιούλιο. Από τα τέλη Δεκεμβρίου θα γίνει επίσης υποχρεωτικός ο εμβολιασμός των ενηλίκων στη Νέα Καληδονία, το γαλλικό αυτόνομο έδαφος στον Ειρηνικό.
Υποχρεωτικός εμβολιασμός στην Ευρώπη
Στην Ευρώπη, η Αυστρία είναι η πρώτη χώρα που καθιστά υποχρεωτικό τον εμβολιασμό από τον Φεβρουάριο.
Η χώρα μας από την άλλη είναι από τις πρώτες που επέβαλε υποχρεωτικότητα εμβολιασμού με ηλικιακά κριτήρια, για τους πολίτες άνω των 60 ετών, ένα μέτρο που υιοθέτησε και η Τσεχία.
Συνταγματικό το μέτρο λέει η κυβέρνηση του Ισημερινού
Το υπουργείο Υγείας του Ισημερινού διαβεβαίωσε ότι το μέτρο δεν είναι αντισυνταγματικό γιατί από τον νόμο προβλέπεται ότι η κυβέρνηση μπορεί να επιβάλει τον εμβολιασμό για ορισμένες ασθένειες, εφόσον πληρούνται ορισμένες συνθήκες και προϋποθέσεις, όπως αυτές που υπάρχουν σήμερα λόγω της επιδημιολογικής κατάστασης στη χώρα.
Από τον υποχρεωτικό εμβολιασμό εξαιρούνται μόνο όσοι έχουν κάποια ιατρική αντένδειξη.
69% το ποσοστό εμβολιασμού στον Ισημερινό
Από τα 17,7 εκατομμύρια των κατοίκων του Ισημερινού, το 69% είναι πλήρως εμβολιασμένο. Περίπου 900.000 άνθρωποι έχουν κάνει και την τρίτη δόση.
Την περασμένη εβδομάδα η κυβέρνηση αποφάσισε ότι μόνο με πιστοποιητικό εμβολιασμού θα μπορεί κανείς να συμμετέχει σε διαδηλώσεις ή να πηγαίνει σε εμπορικά κέντρα, εστιατόρια, κινηματογράφους και θέατρα, η χωρητικότητα των οποίων μειώθηκε στο μισό.
ΟΛΕΣ ΟΙ ΕΙΔΗΣΕΙΣ
Επιτροπή Ειδικών: Συστήνουν αυτοπεριορισμό και σε εμβολιασμένους και διπλό τεστ σε περίπτωση επαφής με κρούσμα
Συνελήφθη στο κέντρο της Αθήνας 40χρονος αλλοδαπός για συμμετοχή στον ISIS
Πρώην συνεργάτης του Παναγιωτόπουλου: «Έχω την αίσθηση ότι ο Στάθης ζει το όνειρό του – Το είχε προγραμματισμένο» (βίντεο)
Τι απαντά ο δήμος Αθηναίων για την χλιδάτη φιέστα – «Τσιμπημένη» κατά 40.000 ευρώ η διοργάνωση
Ακολουθήστε το law&order.gr στο Google News, για να ενημερώνεστε για όλες τις ειδήσεις.

Μοιραστείτε το:

Share on facebook
Share on twitter
Share on whatsapp

Aκολουθήστε το lawandorder.gr στο Google News για να ενημερώνεστε για όλες τις ειδήσεις

Σχετικά Άρθρα

Κρίσεις 2022

Διαβάστε όλα τα άρθρα εδώ ➜

Κατηγορίες