Κουίζ για δυνατούς παίκτες: Υπηρεσιακός πόλεμος στην ασφάλεια για τον τρόπο παραλαβής κρατουμένων

Ένα «υπηρεσιακό» power game για τον τρόπο παραλαβής κρατουμένων βρίσκεται σε εξέλιξη τις τελευταίες ημέρες μεταξύ υψηλόβαθμων στελεχών της ασφάλειας.

Αφορμή στάθηκε έγγραφο που απέστειλε διοικητής τμήματος του κέντρου της Αθήνας σε αρμόδιες υπηρεσίες, στο οποίο σημείωνε πως «από την 06:00 ώρα της 26/11/2022 τα κρατητήρια του Τ.Α…, θα παραλαμβάνουν κρατουμένους υπηρεσιών σας συνοδευόμενο μόνο με πρόσφατη φωτογραφία του κρατουμένου».

Άμεση ήταν η υπηρεσιακή απάντηση του ανώτατου αξιωματικού, που προΐσταται της συγκεκριμένης υπηρεσίας ο οποίος με τρόπο ξεκάθαρο και χωρίς αστερίσκους, επεσήμανε στον αποστολέα του εγγράφου, πως «η φωτογράφηση που προτείνεται είναι μη εφικτή και το σημαντικότερο μη νόμιμη».

Παράλληλα τονίζει πως « Η βεβαίωση ταυτότητας αυτών (κρατουμένων), πριν από κάθε παράδοση ή απόλυση. Η βεβαίωση της ταυτότητας αυτών διενεργείται από τις επιληφθείσες υπηρεσίας μας προσκομίζοντας σε σας σχετικό υπηρεσιακό σημείωμα για την παράδοση ή παραλαβή τους έχοντας την αποκλειστική ευθύνη για την ταυτοποίηση τους, υπογράφοντας δε στο βιβλίο κρατουμένων που τηρείται στην υπηρεσία μας».

Ενδιαφέρουσα αν μη τι άλλο, η ενδουπηρεσιακή κόντρα στην οποία, σύμφωνα με τον νόμο, κερδίζει ξεκάθαρα ο ανώτατος αξιωματικός που αδειάζει ουσιαστικά και πρακτικά τον υφισταστάμενό του.

Μοιραστείτε το:

Share on facebook
Share on twitter
Share on whatsapp

Aκολουθήστε το lawandorder.gr στο Google News για να ενημερώνεστε για όλες τις ειδήσεις

Σχετικά Άρθρα

Κρίσεις 2022

Διαβάστε όλα τα άρθρα εδώ ➜

Κατηγορίες