Κρίσεις 2023: Το «τρίγωνο» των αποφάσεων και η στάση του αρχηγού

Σε πλήρη εξέλιξη βρίσκονται οι «ζυμώσεις» για τις κρίσεις στην ΕΛ.ΑΣ με τις τελικές αποφάσεις να ανακοινώνονται ακόμη και μέσα στο Σαββατοκύριακο. Στον «πυρήνα» των τελικών επιλογών για την επόμενη ημέρα στο σώμα, βρίσκεται ο πλέον αρμόδιος, υπουργός Τάκης Θεοδωρικάκος, ένας πρώην αρχηγός με επιτελική θέση στο υπουργείο και ένας ταξίαρχος με έδρα σε κομβικό κτίριο της κυβέρνησης στο κέντρο της Αθήνας.

Αυτό το «τρίγωνο» θα βάλει τις τελικές υπογραφές στις κρίσεις καθώς θα αποφασίσουν για τους αξιωματικούς που θα αναλάβουν υπηρεσίες – κλειδιά, όπως την ΓΑΔΑ, την ασφάλεια, την ΔΙΔΑΠ, το εσωτερικών υποθέσεων και την αντιτρομοκρατική, με το L&O να έχει δώσει ένα πρώτο στίγμα σύμφωνα με τα σενάρια που διακινούνται στα γραφεία της Κατεχάκη και του αστυνομικού μεγάρου της Λεωφόρου Αλεξάνδρας.

Αστυνομικές πηγές αναφέρουν στο L&O πως μέχρι στιγμής, ανενεργός σε επίπεδο αποφάσεων είναι ο υφυπουργός προστασίας του πολίτη, κύριος Λευτέρης Οικονόμου, ενώ μεγάλο ερωτηματικό για την ώρα αποτελεί η στάση του Αρχηγού του Σώματος, αντιστράτηγου Κωσταντίνου Σκούμα. Αν λάβει κανείς υπόψιν τας σενάρια που διακινούνται, η επόμενη ημέρα των Κρίσεων, θα βρει τον Αρχηγό χωρίς αξιωματικού στην δική του «σφαίρα επιρροής» σε κάποια κομβική θέση, κάτι που δεν έχει γίνει ποτέ στο παρελθόν καθώς πάντα οι αρχηγοί στο τέλος επέβαλαν τουλάχιστον ένα μέρος των προτιμήσεων τους.

Παράλληλα πολλοί είναι εκείνοι που τονίζουν πως, «ο Σκούμας είναι ήπιος άνθρωπος αλλά έχει αποδειχθεί σκληρός παίχτης». Οι ίδιες πηγές τονίζουν πως στο τέλος θα υπάρξει μια άτυπη «συμφωνία κυρίων με όλες τις πλευρές και λόγο εκλογών, να βάζουν νερό στο κρασί τους και να ικανοποιηθούν άπαντες».

Μοιραστείτε το:

Share on facebook
Share on twitter
Share on whatsapp

Aκολουθήστε το lawandorder.gr στο Google News για να ενημερώνεστε για όλες τις ειδήσεις

Σχετικά Άρθρα

Κρίσεις 2022

Διαβάστε όλα τα άρθρα εδώ ➜

Κατηγορίες