Κρήτη: 60 δασοκομάντος στη «μάχη» για την προστασία του νησιού από πυρκαγιές – Έτοιμοι να επιχειρήσουν όπου και όταν χρειαστεί (εικόνες)

Με δύο αεροσκάφη, το πυροσβεστικό ελικόπτερο Erickson των Χανίων και το ελικόπτερο Μ8 που εδρεύει στο Ηράκλειο, η Κρήτη θωρακίζεται αυτό το καλοκαίρι από ενδεχόμενες πυρκαγιές.

Σημαντικό ρόλο στη μάχη της πυροπροστασίας φέτος αναμένεται να παίξουν οι δασοκομάντος της Κρήτης.

Πρόκειται για τα 60 στελέχη της Ειδικής Μονάδας Δασικών Επιχειρήσεων που χθες ολοκλήρωσαν την εκπαίδευσή τους, παρέλαβαν στολές και εξοπλισμό, και από σήμερα Σάββατο 11 Ιουνίου είναι έτοιμοι να επιχειρήσουν όπου και όταν χρειαστεί, καθ’ όλη τη διάρκεια της θερινής περιόδου.

Μόνιμη έδρα των 60 στελεχών της Ειδικής Μονάδας Δασικών Επιχειρήσεων θα είναι η πρώην 126 Σμηναρχία Μάχης, σύμφωνα με το ekriti.

Επί ποδός οι πυροσβεστικές δυνάμεις στην Κρήτη

Οι πυροσβεστικές υπηρεσίες του νησιού βρίσκονται επί ποδός, τα πεζοπόρα τμήματα πραγματοποιούν συνεχώς ελέγχους ενώ έχουν γίνει και όλες οι απαραίτητες ασκήσεις τόσο στο πεδίο όσο και επί χάρτου.

Η έκκληση της Πυροσβεστικής για προσοχή των πολιτών στην πρόκληση πυρκαγιών είναι πιο επίκαιρη από ποτέ.

Όλες οι μετεωρολογικές προγνώσεις δείχνουν ότι στην περιοχή της Ανατολικής Μεσογείου που θεωρείται «hotspot» της κλιματικής κρίσης, τα πράγματα δεν θα είναι εύκολα κι αυτό το καλοκαίρι, το οποίο δεν ξεκίνησε καλά, αν κρίνουμε από την πρόσφατη πυρκαγιά στη Βούλα, και ενώ οι μνήμες από τις περυσινές πυρκαγιές, σε Εύβοια, Ηλεία και άλλες περιοχές της χώρας, είναι ακόμα νωπές.

Μοιραστείτε το:

Share on facebook
Share on twitter
Share on whatsapp

Aκολουθήστε το lawandorder.gr στο Google News για να ενημερώνεστε για όλες τις ειδήσεις

Σχετικά Άρθρα

Κρίσεις 2022

Διαβάστε όλα τα άρθρα εδώ ➜

Κατηγορίες