Κρήτη: Εργαζόμενοι καταγγέλουν 46χρονο ξενοδόχο που απαιτούσε μέρος του μισθού τους

«Βροχή» πέφτουν οι καταγγελίες για τον ξενοδόχο στην Κρήτη που εκβίαζε τους εργαζόμενούς του και απαιτούσε μέρος του μισθού που τους κατέθετε στην τράπεζα.

Σύμφωνα με πληροφορίες του cretapost, μετά την επίσημη καταγγελία των τριών υπαλλήλων του και την σύλληψή του από τις αρχές, ο 46χρονος ξενοδόχος οδηγήθηκε στον εισαγγελέα ο οποίος του άσκησε ποινικές διώξεις για εκβιασμό και παραπέμφθηκε να δικαστεί στο Αυτόφωρο Δικαστήριο Ηρακλείου.

Το πρωί μεταφέρθηκε στα δικαστήρια απ’ όπου ζήτησε και έλαβε αναβολή με αποτέλεσμα η δίκη να πραγματοποιηθεί το πρωί της Δευτέρας.

Την ίδια ώρα, ο ξενοδόχος κατέθεσε μήνυση για συκοφαντική δυσφήμιση τόσο στους τρεις εργαζόμενους όσο και στον πρόεδρο των Ξενοδοχοϋπαλλήλων νομού Ηρακλείου, Νίκο Κοκολάκη.

Πρόεδρος Ξενοδοχοϋπαλλήλων: Τους εκβίαζε καθ’ όλη τη διάρκεια της σεζόν

Τον Οκτώβριο έφτασαν οι πρώτες ανώνυμες καταγγελίες στο Σωματείο Ξενοδοχοϋπαλλήλων Ηρακλείου για τον 46χρονο  ξενοδόχο στη Σταλίδα.

Λίγο αργότερα ξεκίνησαν οι καταγγελίες να γίνονται επώνυμες με αποτέλεσμα η διοίκηση του Σωματείου να προχωρά την υπόθεση.

«Μπήκαμε μπροστά για τους εργαζόμενους. Αυτό που έκανε ο 46χρονος ήταν καθαρά εκβιαστικό. Το έκανε σε όλους σχεδόν τους υπαλλήλους του καθ’ όλη τη διάρκεια της σεζόν», επεσήμανε μιλώντας στο cretapost, ο πρόεδρος του Σωματείου Ξενοδοχοϋπαλλήλων, Νίκος Κοκολάκης εξηγώντας τι ακριβώς γινόταν:

«Ο συγκεκριμένος άνθρωπος έβαζε στην τράπεζα τα χρήματα που όφειλαν να πάρουν οι εργαζόμενοι βάσει της συλλογικής σύμβασης. Ωστόσο, μετά από μια προφορική συμφωνία – η οποία παραμένει παράνομη και δεν ευσταθεί – οι εργαζόμενοι γύριζαν ένα μέρος του μισθού τους. Βάσει των καταγγελιών που έχουμε μιλάμε για χρήματα όπως 500 ή και 1000 ευρώ μηνιαίως».

Με προσημειωμένα χαρτονομίσματα συνελήφθη ο ξενοδόχος

Μετά τις καταγγελίες στις αρχές οι αστυνομικοί έδωσαν κάποια προσημειωμένα χαρτονομίσματα προκειμένου να τα επιστρέψουν οι εργαζόμενοι στον ξενοδόχο.

Με αυτόν το τρόπο συνελήφθη επ’ αυτοφώρω ο 46χρονος ενώ τα 500 ευρώ αποδόθηκαν στον 23χρονο εργαζόμενο.

Μοιραστείτε το:

Share on facebook
Share on twitter
Share on whatsapp

Aκολουθήστε το lawandorder.gr στο Google News για να ενημερώνεστε για όλες τις ειδήσεις

Σχετικά Άρθρα

Κρίσεις 2022

Διαβάστε όλα τα άρθρα εδώ ➜

Κατηγορίες