Κρήτη: Πώς σώθηκε το 8χρονο παιδί που υπέστη ανακοπή – Η περιγραφή-σοκ της διασώστριας του ΕΚΑΒ

Στο Βενιζέλειο νοσοκομείο, στην Κρήτη, νοσηλεύεται ένα 8χρονο παιδί το οποίο υπέστη ανακοπή την ώρα που έπαιζε.

Σύμφωνα με το cretapost, όλα συνέβησαν σε περιοχή της Μεσαράς. Άμεσα συγγενείς του, τού έκαναν ΚΑΡΠΑ ενώ ειδοποιήθηκε το ΕΚΑΒ με τους διασώστες να ξεκινούν τις διαδικασίες για την επαναφορά του στη ζωή μεταφέροντάς το παράλληλα στο Κέντρο Υγείας Μοιρών.

Εκεί οι γιατροί συνέχισαν την μάχη και επανήλθε ο καρδιολογικός παλμός στο 8χρονο παιδί και αποφάσισαν την άμεση μεταφορά του στο Βενιζέλειο.

«Το παιδί ήρθε σε εμάς με παλμό και οι γιατροί αμέσως ξεκίνησαν τις διαδικασίες για την σταθεροποίησή του. Αυτή τη στιγμή είναι σε σχετικά καλή κατάσταση ωστόσο υποβάλλεται σε μία σειρά από εξετάσεις προκειμένου να διαπιστωθεί τι συνέβη», ανέφερε στο cretapost, η αναπληρώτρια διοικήτρια του Βενιζελείου νοσοκομείου, Ε. Κωστάκη.

Κρήτη: Πώς σώθηκε το 8χρονο παιδί που υπέστη ανακοπή

Πάντως, τύχη που ο νονός γνώριζε και αμέσως ξεκίνησε ΚΑΡΠΑ στον 8χρονο, σε 3 λεπτά το ασθενοφόρο ήταν στο σημείο και σε άλλα 3 λεπτά το ασθενοφόρο ήταν στο Κ.Υ. με τους γιατρούς να βρίσκονται στην είσοδο και να ξεκινούν τις απαραίτητες ιατρικές πράξεις, είναι οι τρεις παράγοντες που έπαιξαν καθοριστικό ρόλο στην καλή έκβαση του περιστατικού και που το μικρό παιδί είναι καλά στην υγεία του.

Η διασώστρια του ΕΚΑΒ που επιλήφθηκε του περιστατικού συγκλονίζει με την περιγραφή της:

«Ο πιτσιρικάς δόξα το θεό όλα καλά ..!! Λόγο ότι το περιστατικό έχει πάρει θετικές διαστάσεις θεωρώ υποχρέωση μου να αναφέρω το παρακάτω….

1) ο νονός κάρπα 5 λεπτά …πολλά μπράβο του …
2)Πήγαμε σε 3 λεπτά .
3) στο 1 λεπτό το είχαμε βάλει στο φορείο ….(ήταν εύκολη πρόσβαση και ευχαριστώ πολύ τους οικείους του για την άψογη και ψύχραιμη συμπεριφορά τους)
4) Σε 3 λεπτά στο Κέντρο Υγείας …με όλες τις λακκούβες…και τις κακοτεχνίες του δρόμου από τον Μπομποιανό δρόμο έως το Κ.Υ.(μπράβο μας……)
5) Σε 8 λεπτά οι τρεις ιατροί του Κ.Υ., το νοσηλευτικό προσωπικό…ακόμα και το υπόλοιπο προσωπικό του Κ. Υ., οι δύο διασώστες του ΕΚΑΒ, οι τέλεια συνεργασία με το τηλ. κέντρο ΕΚΑΒ Ηρακλείου για τον συντονισμό μας (ένα μεγάλο ευχαριστώ )… και ταυτόχρονα η τηλ επικοινωνία με παιδίατρους καθώς και τα ΤΕΠ παιδιατρικής Βενιζελείου για ενημέρωση και ετοιμότητα … και για κάθε πάν ενδεχόμενο παρόλο που έχουμε συνοδεία Ιατρό Κ. Υ. Μοιρών … Σ΄ ετοιμότητα και η Μονάδα του ΕΚΑΒ……όλοι λοιπόν πέσαμε για την σωτηρία του πιτσιρικά…..

Παραλαμβάνουμε …όσο και να το πατήσεις το γκάζι …α…. κόβουμε Αγίους Δέκα … Γάμος; ….κατοικημένη περιοχή …χάνουμε χρόνο …. ..α…..βρε καλώς τες .. οι στροφούλες ……Η μητέρα ζαλίζετε ….ο οδηγός δεν σταματάει…..δεν πρέπει …πρώτες βοήθειες .. άνοιγμα παράθυρου …..καλώς ορίσατε στην Αγία Βαρβάρα ……προσπέραση έξω από την Πακρήτια με τράκτορα ..προχωράμε ακάθεκτοι όλοι οι ομάδα … ο αέρας δυναμώνει..προσπαθείς να κρατήσεις τις ισορροπίες και αντιστάσεις (ατμοσφαιρικός αέρας – δύναμη αυτοκινήτου ..) και αγώνα δρόμου στην Εθνική ….αποτέλεσμα 38 λεπτά έξω από τα ΤΕΠ τις παιδιατρικής Βενζελείου….»

Η διασώστρια όμως, η οποία εδώ και 20 χρόνια βρίσκεται στην πρώτη γραμμή και μεταφέρει ασθενείς από κάθε γωνιά του νομού δεν μπορούσε να μην επισημάνει την τραγική κατάσταση που επικρατεί στο Εθνικό και Επαρχιακό οδικό δίκτυο του νομού αλλά και ολόκληρης της Κρήτης.

«Θα χαθούν ανθρώπινες ζωές… Ότι και να κάνουν κάποιοι για να σώσουν μία ζωή εάν δεν υπάρχει άμεση πρόσβαση στα Κ.Υ. και στα νοσοκομεία δυστυχώς το αποτέλεσμα δεν θα είναι αυτό που όλοι επιθυμούν», περιγράφοντας τις δυσκολίες που συνάντησε το ασθενοφόρο για να μεταφέρει τον 8χρονο από τη Μεσαρά στο Βενιζέλειο νοσοκομείο.

Μοιραστείτε το:

Share on facebook
Share on twitter
Share on whatsapp

Aκολουθήστε το lawandorder.gr στο Google News για να ενημερώνεστε για όλες τις ειδήσεις

Σχετικά Άρθρα

Κρίσεις 2022

Διαβάστε όλα τα άρθρα εδώ ➜

Κατηγορίες