Κρούσματα κορονοϊού σε κλινικές: Οι θάνατοι, οι προβλεπόμενες ποινές και το αυστηρό «μήνυμα» της Δικαιοσύνης

Η διάπραξη κακουργηματικού αδικήματος που εφόσον στοιχειοθετηθεί μπορεί να επιφέρει πολυετείς καθείρξεις, έχει πλέον μπει στο «μικροσκόπιο» του αρμόδιου εισαγγελέα Πρωτοδικών ο οποίος έχει αναλάβει να διενεργήσει τη διπλή έρευνα για τις δυο ιδιωτικές κλινικές της Αθήνας, όπου διαπιστώθηκαν αθροιστικά δεκάδες κρούσματα κορονοΐου, ενώ τρία άτομα έχασαν τη ζωή του.
Η επείγουσα προκαταρκτική έρευνα που διέταξε χθες για τις δυο αυτές κλινικές ο προϊστάμενος της εισαγγελίας Πρωτοδικών της Αθήνας Ευάγγελος Ιωαννίδης, έχει ως αντικείμενο την κακουργηματική διάσταση του άρθρου 285 του Ποινικού Κώδικα, που αφορά σε παραβίαση των μέτρων πρόληψης για την διάδοση ασθενειών.
Συγκεκριμένα, στην παράγραφο 3 του άρθρου 285 προβλέπονται τα εξής: «Αν η παραβίαση είχε ως αποτέλεσμα το θάνατο άλλου επιβάλλεται κάθειρξη τουλάχιστον δέκα ετών και αν προκλήθηκε ο θάνατος μεγάλου αριθμού ανθρώπων, το δικαστήριο μπορεί να επιβάλει ισόβια κάθειρξη».
Η παρέμβαση της Δικαιοσύνης στο θέμα αυτό ήταν άμεση και ήρθε σε συνέχεια των δηλώσεων που είχε έκανε ο υφυπουργός Πολιτικής Προστασίας Νίκος Χαρδαλιάς.
Σύμφωνα με αυτές λόγο τόσο σε ποινικό όσο και σε πειθαρχικό επίπεδο θα πρέπει να δώσουν οι υπεύθυνοι των δυο κλινικών. Μάλιστα, πληροφορίες ανέφεραν ότι τα συγκεκριμένα πρόσωπα αναζητήθηκαν χθες από τις εισαγγελικές αρχές και σε κάθε περίπτωση αναμένεται να είναι αυτά που θα κληθούν πρώτα για εξηγήσεις.

Μοιραστείτε το:

Share on facebook
Share on twitter
Share on whatsapp

Aκολουθήστε το lawandorder.gr στο Google News για να ενημερώνεστε για όλες τις ειδήσεις

Σχετικά Άρθρα

Κρίσεις 2022

Διαβάστε όλα τα άρθρα εδώ ➜

Κατηγορίες