«ΚΥΝΗΓΕΣΙΑ 2022»: Χαιρετισμός του υφυπουργού Προστασίας του Πολίτη στα εγκαίνια της έκθεσης

Ο υφυπουργός Προστασίας του Πολίτη Λευτέρης Οικονόμου παρευρέθηκε την Παρασκευή 8 Απριλίου 2022, στα εγκαίνια της Έκθεσης «ΚΥΝΗΓΕΣΙΑ 2022», όπου απηύθυνε χαιρετισμό.

«Το κυνήγι είναι μία δραστηριότητα που συνδέει διαφορετικούς ανθρώπους, κοινωνικές ομάδες, εμπορικά συμφέροντα. Οι κυνηγοί είναι ένας κόσμος ολόκληρος. Ορισμένοι εκτιμούν λανθασμένα ότι το Κυνήγι, η Οικολογία, η αγάπη για την Φύση και την Πανίδα, κινούνται σε διαφορετικές διαδρομές. Αγνοούν ωστόσο την αγάπη των κυνηγών για το δάσος, αγνοούν τον ιδιαίτερο σεβασμό τους για την αρμονία στη φύση. Αγνοούν ότι οι κυνηγοί βλέπουν και αντιμετωπίζουν την κλιματική αλλαγή και τις επιπτώσεις της σε απολύτως πρακτικό και καθημερινό επίπεδο», ανέφερε μεταξύ άλλων, στον χαιρετισμό του ο κ. Οικονόμου.

Ακολουθεί ο χαιρετισμός που απηύθυνε ο Λευτέρης Οικονόμου:

«Κυρίες και κύριοι,

με ιδιαίτερη χαρά παρευρίσκομαι στην «ΚΥΝΗΓΕΣΙΑ 2022», η οποία πραγματοποιείται σε μία περίοδο έντονων γεωπολιτικών αναταράξεων στην περιοχή της Ευρώπης με κυρίαρχα στοιχεία την συνεπακόλουθη ανθρωπιστική, ενεργειακή και οικονομική κρίση που απλώνεται στην Ευρώπη αλλά και παγκοσμίως, εξαιτίας της ρωσικής εισβολής στην Ουκρανία.

Η «ΚΥΝΗΓΕΣΙΑ 2022» με την έννοια αυτή εκπέμπει ένα μήνυμα αισιοδοξίας, σε δύσκολους καιρούς.

Το κυνήγι είναι μία δραστηριότητα που συνδέει διαφορετικούς ανθρώπους, κοινωνικές ομάδες, εμπορικά συμφέροντα.

Οι κυνηγοί είναι ένας κόσμος ολόκληρος.

Ορισμένοι εκτιμούν λανθασμένα ότι το Κυνήγι, η Οικολογία, η αγάπη για την Φύση και την Πανίδα, κινούνται σε διαφορετικές διαδρομές. Αγνοούν ωστόσο την αγάπη των κυνηγών για το δάσος, αγνοούν τον ιδιαίτερο σεβασμό τους για την αρμονία στη φύση. Αγνοούν ότι οι κυνηγοί βλέπουν και αντιμετωπίζουν την κλιματική αλλαγή και τις επιπτώσεις της σε απολύτως πρακτικό και καθημερινό επίπεδο.

Θα ήθελα να υπογραμμίσω ότι η δραστηριότητα και η κοινή ζωή των κυνηγών, αποτελούν μια απάντηση στην κοινωνική αποξένωση των πόλεων. Μία δημιουργική δραστηριότητα που κρατά τον άνθρωπο κοντά στη φύση. Το νομοθετικό περίγραμμα, ώριμο και άρτιο όπως αρμόζει σε μία χώρα – μέλος της Ευρωπαϊκής Ένωσης, δημιουργεί ένα ασφαλές πλαίσιο για την προστασία της ζωής και της αναπαραγωγής των θηραμάτων. Εξασφαλίζει τις απαραίτητες προϋποθέσεις για την Προστασία του Περιβάλλοντος.

Οι ίδιοι οι κυνηγοί, με τις ευσυνείδητες και υπεύθυνες πρακτικές τους, συμβάλουν στην προστασία και στην ισορροπία της Πανίδας και της Χλωρίδας στη Χώρα μας, μίας Χώρας, ιδιαίτερου φυσικού κάλλους, προικισμένης και όμορφης όπως ένας ¨Κήπος της Εδέμ».

Οι ίδιοι οι κυνηγοί μέσα από τη διαρκή και υπεύθυνη παρουσία τους στην ελληνική ύπαιθρο και με ένα πλαίσιο συνεργασίας με τις Υπηρεσίες της Ελληνικής Αστυνομίας, μπορούν να συμβάλλουν καθημερινά στην αποτελεσματική αντιμετώπιση της λαθροθηρίας και στην περιθωριοποίηση όσων δεν αγαπούν και ανεύθυνα επιχειρούν να διαταράξουν την αρμονία και την ισορροπία του φυσικού περιβάλλοντος.

Όμως πέραν από δραστηριότητα, το κυνήγι αποτελεί και ένα πεδίο εμπορικής δραστηριότητας. Οι ανάγκες των κυνηγών δημιουργούν θέσεις εργασίας, εμπορικό κύκλο εργασιών, βιοτεχνίες και οικογενειακές επιχειρήσεις που αναπτύσσονται δυναμικά μέσα στο συναφές με το κυνήγι περιβάλλον επιχειρηματικών δραστηριοτήτων.

Θέλω λοιπόν να εκφράσω και από την πλευρά του Υπουργείου Προστασίας του Πολίτη, την εύχαρη διάθεσή μας για την υλοποίηση της φετινής εμπορικής έκθεσης και να στείλω ένα μήνυμα για όλους τους κυνηγούς που θα περάσουν από την έκθεση:

Για να υπάρχει κυνήγι, ας συνεχίσουν όλοι υπεύθυνα να λειτουργούν τόσο ως θηροφύλακες, όσο και ως δασοφύλακες».

Aκολουθήστε το lawandorder.gr στο Google News για να ενημερώνεστε για όλες τις ειδήσεις

Σχετικά Άρθρα

Κρίσεις 2022

Διαβάστε όλα τα άρθρα εδώ ➜

Κατηγορίες