Κύθηρα: Διασώθηκαν 46 μετανάστες από το Λιμενικό – Συνελήφθησαν 4 διακινητές (εικόνες)

Σαράντα έξι αλλοδαποί, μεταξύ των οποίων 16 ανήλικοι, διασώθηκαν την Κυριακή (2/10)  από το λιμενικό στα Κύθηρα, ενώ συνελήφθησαν και οι 4 διακινητές τους.

Για ύπαρξη την ιστιοφόρου σκάφους στα Κύθηρα στη θαλάσσια περιοχή του ακρωτηρίου «Τράχηλος» νότια του νησιού, το οποίο πιθανόν να μεταφέρει αλλοδαπούς, ενημερώθηκε το πρωί της Κυριακής η Λιμενική Αρχή Κυθήρων.

Άμεσα στελέχη του Λιμενικού μετέβησαν με περιπολικά οχήματα στο σημείο όπου εντόπισαν ιστιοφόρο σκάφος σε δυσχερή θέση, λόγω των καιρικών συνθηκών που επικρατούσαν (άνεμοι Δ ΒΔ εντάσεως 7 Μποφόρ), ενώ εντοπίστηκαν επίσης τέσσερις αλλοδαποί σε βραχώδη ακτή απέναντι από το ιστιοφόρο.

Διασώθηκαν 46 αλλοδαποί

Στην εν λόγω θαλάσσια περιοχή έσπευσε το Α/Κ σκάφος «ΕΡΑΤΩ» Τ.Κ. 14, στο οποίο επέβαινε στέλεχος της Λιμενικής Αρχή Κυθήρων καθώς και περιπολικό σκάφος Λ.Σ.-ΕΛ.ΑΚΤ., με τη συνδρομή των οποίων διασώθηκαν οι τέσσερις αλλοδαποί και ρυμουλκήθηκε το ιστιοφόρο σκάφος στον λιμένα Καψαλίου, όπου αποβιβάστηκαν συνολικά 46 αλλοδαποί, εκ των οποίων οι 17 ήταν άνδρες, 13 γυναίκες και 16 ανήλικοι, (7 κορίτσια και 9 αγόρια),  στερούμενοι ταξιδιωτικών εγγράφων.

Στο πλαίσιο της διενεργούμενης προανάκρισης από τη Λιμενική Αρχή Κυθήρων με τη συνδρομή στελεχών της Διεύθυνσης Ασφαλείας και Προστασίας Θαλασσίων Συνόρων (Δ.Α.Π.ΘΑ.Σ.) προέκυψε η εμπλοκή (04) διακινητών, οι οποίοι και συνελήφθησαν. Οι ανωτέρω τέσσερις (04) διακινητές είχαν τη διακυβέρνηση τους σκάφους, κατά τη διάρκεια της παράνομης μεταφοράς, κατέχοντας διακριτούς ρόλους ως προς τις διάφορες ενέργειες-εργασίες πάνω στο σκάφος, το οποίο λόγω των υπεράριθμων επιβαινόντων ήταν ακατάλληλο για πλεύση. Το ανωτέρω ιστιοφόρο σκάφος κατασχέθηκε.

Η Διεύθυνση Ασφαλείας και Προστασίας Θαλασσίων Συνόρων σε συνεργασία με την Λιμενική Αρχή Κυθήρων, αναλύει και επεξεργάζεται εις βάθος όλα τα στοιχεία που έχουν προκύψει και διερευνά την ενδεχόμενη επέκταση της δράσης των μελών της υπόψη εγκληματικής οργάνωσης και σε άλλες υποθέσεις, όπως επίσης και την συνεργασία τους με έτερα μέλη οργανωμένων κυκλωμάτων με ίδιες ή παρόμοιες εγκληματικές δραστηριότητες.

Μοιραστείτε το:

Share on facebook
Share on twitter
Share on whatsapp

Aκολουθήστε το lawandorder.gr στο Google News για να ενημερώνεστε για όλες τις ειδήσεις

Σχετικά Άρθρα

Κρίσεις 2022

Διαβάστε όλα τα άρθρα εδώ ➜

Κατηγορίες