Λάρισα: Πέντε γιατροί σε κύκλωμα συνταγογραφήσεων

Πέντε γιατροί από την Λάρισα, διαφόρων ειδικοτήτων εμπλέκονται σε μεγάλη υπόθεση υπερσυνταγογραφήσεων και παράνομων συνταγογραφήσεων με προμήθειες από φαρμακευτικές εταιρείες με τεράστια οικονομική ζημιά για το Εθνικό Οργανισμό Παροχής Υπηρεσιών Υγείας (ΕΟΠΥΥ).
Εναντίον των Λαρισαίων γιατρών, ελευθέρων επαγγελματιών αλλά και των γιατρών εργαζομένων σε δημόσιες δομές υγείας ασκήθηκε ποινική δίωξη για πέντε αδικήματα από την Εισαγγελία Πρωτοδικών Θεσσαλονίκης.
Στην ογκώδη δικογραφία των εκατοντάδων σελίδων περιγράφεται με λεπτομέρειες η δράση του κυκλώματος στο οποίο εμπλέκονται συνολικά 177 γιατροί διαφόρων ειδικοτήτων, φαρμακοποιοί καθώς και στελέχη και υπάλληλοι τριών φαρμακευτικών εταιρειών παραγωγής γενόσημων φαρμάκων, που δραστηριοποιούνται στην Ελλάδα. Ως εγκέφαλος της εγκληματικής, όπως χαρακτηρίζεται, οργάνωσης φέρεται ανώτατο στέλεχος της μίας εκ των τριών φαρμακευτικών εταιριών.
Πώς ανακαλύφθηκε το κύκλωμα
Η υπόθεση της αποκάλυψης του κυκλώματος ξεκίνησε σε πόλη της Ηπείρου, όπου το 2015 συνελήφθη γιατρός για κατευθυνόμενη συνταγογράφηση αλλά και εξαρτησιογόνες ουσίες. Η υπόθεση αποτέλεσε την απαρχή μίας χρόνιας και συστηματικής έρευνας, με το κουυβάρι να ξετυλίγεται από την Εισαγγελία Θεσσαλονίκης και την Υποδιεύθυνση Εσωτερικών Υποθέσεων Βορείου Ελλάδας με παρακολουθήσεις και εφόδους σε γραφεία γιατρών, κατασχέσεις υλικών και αρχείων, διασταυρώσεις στοιχείων με Ταμεία, αλλά και άρση του τηλεφωνικού απορρήτου των εμπλεκομένων στην υπόθεση.
Σύμφωνα με το magnesianews.gr, στη Λάρισα οι αστυνομικοί της Διεύθυνσης Εσωτερικών Υποθέσεων Βορείου Ελλάδας της ΕΛΑΣ στο πλαίσιο εντολής του Ανακριτή της Θεσσαλονίκης πραγματοποίησαν ελέγχους σε ιατρεία γιατρών του νομού στις 13 Ιανουαρίου και προχώρησαν στην κατάσχεση υλικού, μεταξύ των οποίων και σκληροί δίσκοι υπολογιστών.
Η επιχείρηση της ΕΛ.ΑΣ. έγινε με πλήρη μυστικότητα παρουσία δικαστικού λειτουργού σε διάφορες περιοχές του νομού, μεταξύ των οποίων η Αγιά, ο Τύρναβος και περιοχές της Λάρισας, χωρίς ωστόσο να γίνουν γνωστές περισσότερες λεπτομέρειες.
Η έρευνα, όπως αναφέρουν ασφαλείς πληροφορίες, με υπομονή και επιμονή έδειξε ευρεία και αδικαιολόγητη υπερσυνταγογράφηση σε ολόκληρη την Ελλάδα με φάρμακα των τριών φαρμακευτικών εταιρειών, αλλά και συνταγογράφηση σε διάφορους ΑΜΚΑ εν αγνοία των κατόχων τους, εξασφαλίζοντας αμοιβή ανάλογη με τον όγκο των συνταγογραφούμενων φαρμάκων.

Tags

Μοιραστείτε το:

Share on facebook
Share on twitter
Share on whatsapp

Aκολουθήστε το lawandorder.gr στο Google News για να ενημερώνεστε για όλες τις ειδήσεις

Σχετικά Άρθρα

Κρίσεις 2022

Διαβάστε όλα τα άρθρα εδώ ➜

Κατηγορίες