Λέων για Πάτρα: «Ασφυκτικός ο θάνατος σε Μαλένα και Ίριδα, υπάρχουν πολλά στοιχεία»

«Υπάρχουν πολλά στοιχεία που δείχνουν ασφυκτικό θάνατο για τη Μαλένα και την Ίριδα», δήλωσε ο πρόεδρος της Ιατροδικαστικής Εταιρείας Γρηγόρης Λέων, σχετικά με την υπόθεση θανάτου των τριών παιδιών στην Πάτρα.

Ειδικότερα, για πληθώρα στοιχείων που αποδεικνύουν πως ο θάνατος των δύο μικρότερων παιδιών της οικογένειας Δασκαλάκη προήλθε από ασφυξία, έκανε λόγο ο πρόεδρος της Ιατροδικαστικής Εταιρείας Γρηγόρης Λέων μιλώντας στον ΣΚΑΪ και στην εκπομπή «Σήμερα».

Τι είπε ο Γρηγόρης Λέων για Μαλένα και Ίριδα

«Μιλάμε προφανώς για εγκληματική ενέργεια», τόνισε ο κ. Λέων, εξηγώντας πως έχουν αποκλειστεί τα παθολογικά αίτια και οι γενετικοί παράγοντες για τον θάνατο τόσο της Μαλένας όσο και της Ίριδας. Ωστόσο, στην περίπτωση των δύο κοριτσιών, δεν υπάρχει ισχυρισμός ότι χορηγήθηκε κάποια ουσία όπως στην Τζωρτζίνα.

Στο πρώτο παιδί που έφυγε από τη ζωή, στη μικρή Μαλένα, ο κ. Λέων δήλωσε πως «είχαν γίνει οι τοξικολογικές εξετάσεις με την ίδια μεθοδολογία όπως στην Τζωρτζίνα και ήταν καθαρές», σημειώνοντας ότι, μετά κι από όλες τις πληροφορίες που έχουν εκτιμηθεί, όλα οδηγούν σε εξωγενή παράγοντα ο οποίος είναι ο ασφυκτικός θάνατος.

«Για την Ίριδα, υπάρχουν πάρα πολλά στοιχεία όπως το πανάκι με το αίμα όπως και τραύματα εντός της στοματικής κοιλότητας», τόνισε ο ίδιος.

Σχετικά με τη Μαλένα, το πρώτο κοριτσάκι που έχασε τη ζωή του το 2019, ο κ. Λέων αποκάλυψε πως υπάρχουν κάποια τραύματα που έχουν καταγραφεί και είναι οι εκδορές που πιθανώς να δημιουργήθηκαν πάνω στην αντίσταση του παιδιού.

Η ανάρτηση που έκανε ο Γρηγόρης Λέων για την υπόθεση στην Πάτρα

Το βράδυ της Δευτέρας, 4 Απριλίου, ο Γρηγόρης Λέων προχώρησε ε μια νέα ανάρτηση με αφορμή την υπόθεση στην Πάτρα, όπου ο θάνατος των τριών παιδιών και η προφυλάκιση της μητέρας τους, Ρούλας Πισπιρίγκου για τη δολοφονία της 9χρονης Τζωρτζίνας έχουν σοκάρει την τοπική κοινωνία και το πανελλήνιο.

Ο ιατροδικαστής έγραψε στο Twitter: «Αγενεσία ερεθισματαγωγού συστήματος της καρδιάς σημαίνει απλά ότι ένα αυτοκίνητο κινείται χωρίς μπαταρία. Γίνεται; Εάν ένας παθολογοανατόμος διαπιστώσει κάτι τέτοιο οφείλει να ζητήσει ενδελεχή έλεγχο σε εξειδικευμένο εργαστήριο που ακόμα και στις ΗΠΑ υπάρχουν ελάχιστα», παραθέτοντας ένα απόσπασμα κειμένου με τίτλο «Διαταραχές του καρδιακού συστήματος αγωγιμότητας».

Η ανάρτηση που έκανε ο Γρηγόρης Λέων:

 

Μοιραστείτε το:

Share on facebook
Share on twitter
Share on whatsapp

Aκολουθήστε το lawandorder.gr στο Google News για να ενημερώνεστε για όλες τις ειδήσεις

Σχετικά Άρθρα

Κρίσεις 2022

Διαβάστε όλα τα άρθρα εδώ ➜

Κατηγορίες