Λιμενικό Σώμα: Συμμετείχε σε Διαδικτυακή Παγκόσμια Διάσκεψη Ακτοφυλακών στο Τόκυο

Υπό την αιγίδα του NIPPON FOUNDATION και της Ιαπωνικής Ακτοφυλακής, διεξήχθη την 13-14/07-2022 στο Τόκυο, η Διαδικτυακή Παγκόσμια Διάσκεψη Ακτοφυλακών, η οποία πραγματοποιείται σε ετήσια βάση από το 2017 με τη συμμετοχή 17 μελών ανά τον κόσμο και στοχεύει στη διερεύνηση των σύγχρονων προκλήσεων που καλούνται να αντιμετωπίσουν οι Υπηρεσίες που διενεργούν καθήκοντα Ακτοφυλακής παγκοσμίως, προκειμένου να αναζητηθούν λύσεις μέσω της ανταλλαγής τεχνογνωσίας και βέλτιστων πρακτικών.

Στην εφετινή διάσκεψη, η χώρα μας συμμετείχε για πρώτη φορά ως ενεργό μέλος, με το Λιμενικό Σώμα – Ελληνική Ακτοφυλακή και συγκεκριμένα με τα στελέχη της Διεύθυνσης Επιχειρήσεων Αντιπλοίαρχο Λ.Σ. ΠΡΟΚΟΠΙΟΥ Παντελή, καθώς και του Ενιαίου Κέντρου Συντονισμού Έρευνας και Διάσωσης Υποπλοίαρχο Λ.Σ. ΤΡΙΧΙΑ Καλλιόπη, ενώ ως παρατηρητής συμμετείχε ο Ναυτιλιακός Ακόλουθος Τόκυο Πλοίαρχος Λ.Σ. ΚΟΥΒΑΡΗΣ Δρακούλης.

Στην Διάσκεψη πραγματοποιήθηκε αναλυτική παρουσίαση, στην οποία αναδείχθηκε το υψηλό επίπεδο παροχής υπηρεσιών Έρευνας και Διάσωσης του ΕΚΣΕΔ και προβλήθηκε παγκοσμίως με απόλυτη επιτυχία το έργο του Λ.Σ.-ΕΛ.ΑΚΤ.

Μοιραστείτε το:

Share on facebook
Share on twitter
Share on whatsapp

Aκολουθήστε το lawandorder.gr στο Google News για να ενημερώνεστε για όλες τις ειδήσεις

Σχετικά Άρθρα

Κρίσεις 2022

Διαβάστε όλα τα άρθρα εδώ ➜

Κατηγορίες