Λοκατζήδες θέλει η Ελληνική Λύση στα πανεπιστήμια

Δεν ήταν όλη η αντιπολίτευση αντίθετη με το νομοσχέδιο της Νίκης Κεραμέως για την τριτοβάθμια εκπαίδευση, το οποίο κατατέθηκε προς συζήτηση στη Βουλή και μεταξύ άλλων εισάγει τον θεσμό της αστυνομίας στα ΑΕΙ.
Κατά την πρώτη ημέρα συζήτησης του σχεδίου νόμου στη Διαρκή Επιτροπή Μορφωτικών Υποθέσεων της Βουλής, η Ελληνική Λύση όχι μόνο τάχθηκε υπέρ της επίμαχης ρύθμισης αλλά εξέφρασε την άποψη ότι η κυρία Κεραμέως και ο υπουργός Προστασίας του Πολίτη Μιχάλης Χρυσοχοΐδης θα έπρεπε να κάνουν περισσότερα.
Η Ελληνική Λύση θέλει ειδικές δυνάμεις στα πανεπιστήμια. Μάλιστα όχι απλές ειδικές δυνάμεις, αλλά στελέχη που έχουν στρατιωτική εκπαίδευση λοκατζή.
Η εισηγήτρια του κόμματος, Σοφία-Χάιδω Ασημακοπούλου, βουλευτής Β’ Πειραιώς, κατέθεσε τη σχετική θέση ζητώντας τη σύσταση σώματος με εκπαίδευση ειδικών δυνάμεων που θα παρεμβαίνει δίχως ειδική άδεια.
Συγκεκριμένα είπε: «Ξεκάθαρη πρόταση της Ελληνικής Λύσης είναι η δημιουργία ειδικού σώματος προστασίας των πανεπιστημίων, με προσωπικό άρτια εκπαιδευμένο, με ολοκληρωμένη στρατιωτική θητεία στις ειδικές δυνάμεις, το οποίο θα εγγυάται για την ασφάλεια των σπουδαστών και των ακαδημαϊκών και του λοιπού προσωπικού και θα μπορεί να παρεμβαίνει άνευ ειδικής αδείας όταν διαπιστώνει την τέλεση εγκληματικών πράξεων ή έκνομων ενεργειών».

Μοιραστείτε το:

Share on facebook
Share on twitter
Share on whatsapp

Aκολουθήστε το lawandorder.gr στο Google News για να ενημερώνεστε για όλες τις ειδήσεις

Σχετικά Άρθρα

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται.

Κρίσεις 2022

Διαβάστε όλα τα άρθρα εδώ ➜

Κατηγορίες