Μαριαλένα Τσίρλη: Η πρώτη Ελληνίδα Γραμματέας στο Ευρωπαϊκό Δικαστήριο Δικαιωμάτων Ανθρώπου

«Μία Ελληνίδα, η Μαριαλένα Τσίρλη, έγινε σήμερα η πρώτη γυναίκα Γενική Γραμματέας στην ιστορία του Ευρωπαϊκού Δικαστηρίου Δικαιωμάτων του Ανθρώπου. Εκφράζουμε θερμά συγχαρητήρια και της ευχόμαστε καλή θητεία στο σημαντικό ρόλο που αναλαμβάνει», έγραφε χθες στα social media το Υπουργείο Εξωτερικών.
Πράγματι, για πρώτη φορά μια Ελληνίδα νομικός επιλέγεται για τη θέση του Γραμματέα του Ευρωπαϊκού Δικαστηρίου Δικαιωμάτων του Ανθρώπου.
Η 53χρονη Μαριαλένα Τσίρλη ορκίστηκε χθες και θα παραμείνει στη θέση για μια ολόκληρη πενταετία η οποία θα αρχίσει από σήμερα 1η Δεκεμβρίου 2020, οπότε λήγει η θητεία του Βρετανού νυν Γραμματέα, Roderick Liddell.
Η Μαριαλένα Τσίρλη κατάγεται από τη Θεσσαλονίκη. Είναι απόφοιτος της Ελληνογαλλικής Σχολής των Ουρσουλίνων. Σπούδασε στη Νομική Σχολή του Πανεπιστημίου Αθηνών και είναι κάτοχος μεταπτυχιακού και διδακτορικού τίτλου από το Πανεπιστήμιο Schuman του Στρασβούργου.
Από το 1994 μέχρι το 1998 υπηρέτησε ως νομικός στη γραμματεία της πρώην Ευρωπαϊκής Επιτροπής Ανθρωπίνων Δικαιωμάτων.
Στη συνέχεια, υπηρέτησε στη γραμματεία του Ευρωπαϊκού Δικαστηρίου ως νομικός από το 1998 μέχρι το 2004, ως προϊστάμενη τμήματος από το 2004 μέχρι το 2010 και εν συνεχεία σε άλλες θέσεις στη γραμματεία. Μέχρι και σήμερα ήταν Αναπληρώτρια Γραμματέας του Ευρωπαϊκού Δικαστηρίου Δικαιωμάτων του Ανθρώπου.
«Πρώτη γυναίκα Γενική Γραμματέας του Ευρωπαϊκού Δικαστηρίου των Δικαιωμάτων του Ανθρώπου η Μαριαλένα Τσίρλη. Η ομόφωνη εκλογή της από την Ολομέλεια του Δικαστηρίου τιμά τις Ελληνίδες και τη χώρα μας. Άλλη μία γυάλινη οροφή έσπασε. Καλή θητεία!», έγραψε στο Twitter η Πρόεδρος της Δημοκρατίας για την Ελληνίδα νομικό.

Μοιραστείτε το:

Share on facebook
Share on twitter
Share on whatsapp

Aκολουθήστε το lawandorder.gr στο Google News για να ενημερώνεστε για όλες τις ειδήσεις

Σχετικά Άρθρα

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται.

Κρίσεις 2022

Διαβάστε όλα τα άρθρα εδώ ➜

Κατηγορίες