Μαριούπολη: Φεύγουν οδικώς Έλληνες ομογενείς και δημοσιογράφοι (εικόνα)

Ξεκινά η επιχείρηση αποχώρησης των ομογενών και των δημοσιογράφων από την εμπόλεμη Μαριούπολη, στην οποία ακούγονται εκρήξεις, καθώς η πρώτη γραμμή των μαχών έρχεται όλο και πιο κοντά.
Σύμφωνα με τον ανταποκριτή του ΣΚΑΪ Σταύρο Ιωαννίδη, από την πόλη θα ξεκινήσουν με κονβόι 20 δημοσιογράφοι και τεχνικοί, όπως και ομογενείς με πορεία προς τα δυτικά. Από νωρίς το πρωί τα τηλεοπτικά συνεργεία ετοιμάζονται για την αναχώρηση.
Ειδικότερα, η πομπή αυτοκινήτων υπό τον πρέσβη Φραγκίσκο Κωστελλένο αναμένεται να αναχωρήσει οδικώς από τη Μαριούπολη σήμερα στις 11:00. Σημειώνεται ότι η μετακίνηση θα γίνει με ιδία μέσα.
Επισημαίνεται ότι οι Έλληνες πολίτες που είχαν εκφράσει το ενδιαφέρον να φύγουν από τη Μαριούπολη ενημερώνονται από το Γενικό Προξενείο και την Μονάδα Διαχείρισης Κρίσεων του ΥΠΕΞ.
Ο προγραμματισμός είναι η πομπή να μετακινηθεί προς την πόλη Ζαπορίζιε και στη συνέχεια, ανάλογα με τις συνθήκες που θα υπάρχουν προς τα σύνορα με τη Μολδαβία, όπου θα υπάρχει κλιμάκιο της πρεσβείας Βουκουρεστίου υπό την Πρέσβη Σοφία Γραμματά για να τους παράσχει κάθε δυνατή αρωγή.
Ο γενικός πρόξενος στη Μαριούπολη Μανώλης Ανδρουλάκης, σύμφωνα με τις διπλωματικές πηγές, θα παραμείνει στο Γενικό Προξενείο, το οποίο θα συνεχίσει να λειτουργεί.

Μοιραστείτε το:

Share on facebook
Share on twitter
Share on whatsapp

Aκολουθήστε το lawandorder.gr στο Google News για να ενημερώνεστε για όλες τις ειδήσεις

Σχετικά Άρθρα

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται.

Κρίσεις 2022

Διαβάστε όλα τα άρθρα εδώ ➜

Κατηγορίες