Μεγάλες ελλείψεις παρά την ενίσχυση στα τμήματα ασφαλείας Νoτιοανατολικής Αττικής

Σοβαρές ελλείψεις, παρά την πρόσφατη ενίσχυση με 29 αστυφύλακες διαπιστώνει η ένωση αστυνομικών υπαλλήλων Ν/Α Ατττικής, για τις οποίες μάλιστα ενημέρωσε με έγγραφο της τον υπουργό προστασίας Τάκη Θεοδωρικάκο και τον αρχηγό του σώματος, αντιστράτηγο, Μιχάλη Καραμαλάκη.
Όπως σημειώνεται στο έγγραφο, « Παρά τη φετινή αύξηση του αριθμού, πάλι αυτό δεν είναι αρκετό σε καμία περίπτωση προκειμένου να καλυφθούν οι ολοένα και αυξανόμενες ανάγκες στις οποίες καλούνται καθημερινά να ανταπεξέλθουν οι Αστυνομικοί της Ν/Α Αττικής. Παρόμοια κατάσταση, με την Παρούσα Δύναμη να υπολείπεται κατά πολύ της Οργανικής, επικρατεί και στα Τμήματα Ασφαλείας της Υποδιεύθυνσης Αστυνομίας Νοτιοανατολικής Αττικής.
Είναι γεγονός ότι τα Τμήματα Ασφαλείας της Νοτιοανατολικής Αττικής, όχι μόνο δεν έχουν ενισχυθεί με επαρκές ανθρώπινο δυναμικό ενώ συνεχίζεται αδιάλειπτα η διάθεση αστυνομικών προς άλλες Υπηρεσίες και στο «βανάκι» στην Ομόνοια, αλλά τα τελευταία χρόνια έχουν αποψιλωθεί εντελώς με διαρροές ειδικά προς τα «Επίσημα», την επαρχία και σε διάφορες Κεντρικές Υπηρεσίες». Επίσης γίνεται αναφορά στο γεγονός πως, « οι αστυνομικοί της Ασφάλειας απασχολούνται καθημερινά σε μια ευρεία γκάμα υπηρεσιακών αρμοδιοτήτων και κυρίως με την πάταξη της εγκληματικότητας που σχετίζεται με κλοπές, ληστείες, διαρρήξεις, διακίνηση ναρκωτικών, παραβατικότητα ανηλίκων, πλαστογραφίες, κ.λπ.. Επιπλέον, επισημαίνουμε ότι τα περισσότερα τμήματα Ασφαλείας στη Νοτιοανατολική Αττική κλείνουν τις βράδυνες ώρες λόγο των ελλείψεων σε προσωπικό, με ό,τι αυτό συνεπάγεται». Τέλος τονίζεται πως, « κρίνεται επιτακτική και επιβεβλημένη, η άμεση ενίσχυση των Τμημάτων Ασφαλείας της Νοτιοανατολικής Αττικής με προσωπικό, διότι εκτός του ζητήματος της εύρυθμης λειτουργίας των Υπηρεσιών, από την έλλειψη αστυνομικών, επηρεάζεται άμεσα η αποτελεσματική αντιμετώπιση του εγκλήματος και αποδυναμώνεται το αίσθημα ασφαλείας των πολιτών».
[email protected]
ΟΛΕΣ ΟΙ ΕΙΔΗΣΕΙΣ
Σοκάρει ο ψυχίατρος της Ιωάννας: «Δεν έχω συναντήσει ποτέ άνθρωπο χωρίς πρόσωπο…» – Όλες οι σημερινές καταθέσεις
«Ψίθυροι» για διαθεσιμότητα γνωστού αρνητή αστυνομικού – Εκκρεμούσε ΕΔΕ σε βάρος του
Πέθανε η Λίτσα Βλαστού – Βρισκόταν σε καθεστώς προστασίας μαρτύρων
Aκολουθήστε το law&order.gr στο Google News, για να ενημερώνεστε για όλες τις ειδήσεις
Διαβάστε όλες τις τελευταίες ειδήσεις σε Ελλάδα και όλο τον κόσμο στο law&order.gr

Aκολουθήστε το lawandorder.gr στο Google News για να ενημερώνεστε για όλες τις ειδήσεις

Σχετικά Άρθρα

Κρίσεις 2022

Διαβάστε όλα τα άρθρα εδώ ➜

Κατηγορίες