Μειωμένη κατά 50% η μείωση της δύναμης στη Μύκονο – Άμεση ενίσχυση ζητούν οι αστυνομικοί

Μειωμένη σε σχέση με το καλοκαίρι του 2021 είναι σύμφωνα με πληροφορίες του L&O η αστυνομική δύναμη στην κοσμοπολίτικη Μύκονο, την ώρα που το νησί των ανέμων «βουλιάζει» από επισκέπτες και οι κλέφτες, εγχώριοι και τουρίστες αλωνίζουν.

Σε μια χρονιά ρεκόρ για τον τουρισμό στη χώρα, όπως αναμένεται να είναι η φετινή, μόλις 107 αστυνομικοί, μόνιμοι, δόκιμοι και αποσπασμένοι υπηρετούν στο νησί. Πέρσι την ίδια περίοδο στο νησί υπηρετούσαν 200 αστυνομικοί. Ουσιαστικά υπάρχει μια μείωση της αστυνομικής δύναμης της τάξης του 50%.

Αυτοί οι λιγοστοί αστυνομικοί, καλούνται να κάνουν ελέγχους σε καταστήματα, να αντιμετωπίσουν ληστείες- διαρρήξεις, να πραγματοποιήσουν τροχονομικούς ελέγχους, ενώ παράλληλα πρέπει να βγουν και οι υπηρεσίες. Τα ρεπό μοιάζουν με άγνωστη λέξη, ενώ υπάρχει μεγάλη απροθυμία των αστυνομικών να μετακινηθούν έστω και για λίγους μήνες στο νησί, καθώς τα ενοίκια είναι πανάκριβα και τα έξτρα χρήματα που θα τους δοθούν σε κρίνονται ικανοποιητικά για μια τέτοια απόσπαση.

Αστυνομικοί με γνώση και εμπειρία των αναγκών στο νησί της Μυκόνου, υποστηρίζουν πως, «θα πρέπει να δοθούν σοβαρά κίνητρα σε αστυνομικούς για να μεταβούν στη Μύκονο, όσοι πάνε αυτή την στιγμή θα μπουν και μέσα οικονομικά. Παράλληλα θα πρέπει να σταλθούν έμπειρα στελέχη της ασφάλειας, της τροχαίας και ειδικών υπηρεσιών, προκειμένου ελέγξουν την παραβατικότητα στο κοσμοπολίτικο νησί».

Μοιραστείτε το:

Aκολουθήστε το lawandorder.gr στο Google News για να ενημερώνεστε για όλες τις ειδήσεις

Σχετικά Άρθρα

Κρίσεις 2022

Διαβάστε όλα τα άρθρα εδώ ➜

Κατηγορίες