Μετωπική Μπακογιάννη – Θεοδωρικάκου για την αστυνόμευση στην Αθήνα

Κώστας Μπακογιάννης και Τάκης Θεοδωρικάκος

Κλιμακώνεται η δημόσια αντιπαράθεση, με πινγκ πονγκ δηλώσεων μεταξύ του υπουργού Προστασίας του Πολίτη Τάκη Θεοδωρικάκου και του Δήμαρχου Αθηναίων Μπακογιάννη για την αστυνόμευση της Αθήνας.

Μετά την αντίδραση του υπουργείου, απάντηση στην ανακοίνωσή του για τις δηλώσεις του δημάρχου Αθηναίων Κώστα Μπακογιάννη, στο ραδιόφωνο του ΣΚΑΙ, έδωσαν πηγές του δήμου Αθηναίων.

«Ο υπουργός ας περπατήσει στους δρόμους και τις γειτονιές της Αθήνας για να δει και των κατοίκων τις πραγματικότητες. Ο δήμαρχος θα τον συνοδεύσει και θα τον ξεναγήσει ευχαρίστως. Άλλη ανακοίνωση, δήλωση, ανάρτηση, δεν έχει. Δεν είναι δική μας δουλειά αυτή» ανέφεραν οι πηγές του δήμου Αθηναίων.

Μετά από τη νέα ανακοίνωση του δημάρχου Αθηναίων από το γραφείο τύπου του υπουργείου Προστασίας του Πολίτη υπήρξε η ακόλουθη απάντηση: «Θα είναι χρήσιμο στο δήμαρχο Αθηναίων να συμμετέχει από πιο κοντά στις επόμενες επιχειρήσεις της Ελληνικής Αστυνομίας στο κέντρο και τις γειτονιές της Αθήνας για την αντιμετώπιση των παράνομων μεταναστών του παραεμπορίου και οποιουδήποτε παρανομεί. Εκτός αν πιστεύει ότι δεν είναι χρήσιμες αυτές οι δράσεις της Ελληνικής Αστυνομίας».

Mπακογιάννης κατά Θεοδωρικάκου: «Τον παρακαλάω εδώ και έναν μήνα για συνάντηση»

Ο δήμαρχος Αθηναίων, Κώστας Μπακογιάννης, υπογράμμισε, μιλώντας στον ΣΚΑΪ 100,3, την ανάγκη για προληπτική, ενεργή και διαρκή αστυνόμευση στην Αθήνα, που αντιμετωπίζει μεγάλο πρόβλημα ασφάλειας, επαναλαμβάνοντας το αίτημά του για συνάντηση με τον υπουργό Προστασίας του Πολίτη Τάκη Θεοδωρικάκο λέγοντας χαρακτηριστικά: «Τάκη, έχουμε πρόβλημα και πρέπει να κάνουμε κάτι να το λύσουμε».

Υποχρεώνεται, όπως είπε, να θέσει το θέμα δημόσια, καθώς ο αρμόδιος Υπουργός Τάκης Θεοδωρικάκος εδώ και έναν μήνα δεν ανταποκρίνεται στο αίτημα του για συνάντηση. «Τον παρακαλώ εδώ και ένα μήνα να συναντηθούμε. Τάκη, έχουμε πρόβλημα και πρέπει να κάνουμε κάτι να το λύσουμε» είπε χαρακτηριστικά ο δήμαρχος Αθηναίων ξεκαθαρίζοντας: «Είμαι ο τελευταίος άνθρωπος που θέλει να παίξει πολιτικό παιχνίδι. Πιστεύω ότι αυτή είναι η καλύτερη κυβέρνηση των τελευταίων δεκαετιών και ο πρωθυπουργός επίσης».

Επεσήμανε παράλληλα, ότι ο δήμος έχει εξαντλήσει τα μέσα και τις αρμοδιότητές του. Ο κ. Μπακογιάννης ανέφερε ακόμη ότι ο δήμος έχει  χαρτογραφήσει δρόμο και γειτονιά-γειτονιά το πρόβλημα ασφάλειας και έχει συντάξει το «μαύρο» χάρτη της παραβατικότητας στην πρωτεύουσα.

ΟΛΕΣ ΟΙ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

Μοιραστείτε το:

Share on facebook
Share on twitter
Share on whatsapp

Aκολουθήστε το lawandorder.gr στο Google News για να ενημερώνεστε για όλες τις ειδήσεις

Σχετικά Άρθρα

Κρίσεις 2022

Διαβάστε όλα τα άρθρα εδώ ➜

Κατηγορίες